In cadrul adunarii generale s-a votat acceptare oferetei primariei de sector in privinat anveloparii blocului.
Problema este ca pentru un bloc cu 80 de apartamente costul lucrarii estimat de primarie este de aproximativ 1 milion de EURO, suma din care asociatia va plati 20% ceea ce rezulta in plata unor sume intre 8000 si 12000 RON / apartament.
O alta problema este ca majoritatea celor care au votat se incadreaza la gratuitatea lucrarii(venituri <1700 ron/membru) , numarul platitorilor fiind foarte mic.
Intrebarea mea este daca o astfel de hotarare care ma obliga pe mine sa platesc o suma de aproximativ 12000 ron este considerata legala.Este o astfel de hotarare care afecteaza bugetul unei familii legala?
@ pionen
Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari este lege pentru oricare locuitor al acelei asociatii, indiferent daca locatarul a votat sau nu, daca a fost sau nu la adunare.
" <1700 ron/membru) "- chiar asa sa fie ?Cu tot respectul, nu v-a scapat mana pe tastatura?
Pretul e complet aberant. Am izolat deja 2 case personale si e astronomic. In definitiv nu e greu de calculat. Mergeti in orice magazin de bricolaj si vedeti polistiren ignifug de 15-20 cm, material de lipire, masa de spaclu, plasa, lavabila sau decorativa. Am facut calcul mai demult si pretul ajunge la aprox 70 lei (15cm) si 85 (20cm) cu decorativa, la asta se aduga manopera 25-40 lei/mp. Se poate ca la blocuri turn schelele sa coste ceva mai mult.
De accord si eu..pretul este aberant!!
O medie a suprafetei exterioare a unui apartament de 2 cam ar fi 55 mp...unde o firma privata a cerut intre 800 - 900 Euro!!!..un pret mediu 16E/mp
Cred ca la dvs....pretul este de 200..300 Euro/mp...
S-ar putea ca pretul sa nu fie exagerat.Solicitati presedintelui informatii cu privire la lucrarile care vor fi efectuate.Pretul nu reflecta lucrarile aferente suprafetei exterioare a apartamentului dumneavoastra.Mai mult ca sigur vor fi efectuate si lucrari de refacere a terasei blocului si schimbare a tevilor de scurgere a apei pluviale,lucrari de izolare termica a subsolului,probabil si de schimbare a tevilor de apa calda/rece precum si a scurgerilor.In plus vor fi schimbate si geamurile de pe casa scarii.Toate lucrarile enumerate se platesc pe cota parte indiviza,de aici putand rezulta pretul amintit.