avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate angajatorul refuza concediile medicale? Sunt insarcinata in 4 luni si am avut internare la spital apoi CM 21 zile si acum prelungire.Concediile medicale au fost semnate de medicul ginecolog,de spatial (cand am fost internata) apoi de medicul de familie.Cei de la serviciu nu mi-au zis nimic, medicul de medicina muncii trebuie sa le accepte sau cine? Am dus CM in termen legal,pana la data de 5 a urmatoarei luni.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: florenta_22 , utilizator 10:06, 10 August 2009
Buna ziua,
Revin cu un mic detaliu: am primit prin posta (cu confirmare de primire) decizie in care mi se spune ca incepanad cu data de 07.08.09 (august) datorita dificultatilor economice postul meu se restructureaza, in temeiul legii nr.31/1990.
Ideea este ca in 17.07.09 (cu o luna in urma ) mi s-a dat notificare de preaviz in care imi spune ca mi se restructureaza postul si am perioada de preaviz 15 zile lucratoare,in urma careia voi beneficia de somaj (cf art.58 coroborat cu art.65 si 66).Asta inteleg eu.Perioada de preaviz din aceasta notificare este intre 17.07.09--06.08.09,eu avand concediul medical din data de 18.07.09.
Daca in decizia de am primit-o acum in august nu mai scrie nimic de perioada de preaviz,mai pot beneficia de ea? Sau de somaj? Sau care act este valabil: notificarea de preaviz sau decizia?
Eu stiam ca avand concediul medical din data de 18.07.09 mi s-a suspendat perioada de preaviz,urmanad sa o desfasor cand voi termina CM,dar ce este cu deciazia asta?
Pot sa ma dea afara????
Mentionez ca nu am semnat notificarea de preaviz,am crezut ca este o notificare,chiar daca nu o semnez este valabila.

Va rog frumos sa ma lamuriti!
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare preaviz desi sunt in 14 saptamani de sarcina liveomars liveomars Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in 3 iunie mi-am anuntat angajatorul ca sunt gravida in 6 sapt,cf legii 96/2003,la care am atasat actul eliberat de ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului, solutia ideala de a scapa de angajate insarcinate lexxy lexxy Buna ziua! Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca in eventualitatea in care am depus documentele ce dovedesc starea mea fiziologica de graviditate, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Multumesc mult pentru raspunsurile date la subiectul anterior. Insa datorita acestei \"crize financiare\" ne confruntam cu diverse probleme legate ... (vezi toată discuția)