avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de mama insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de mama insarcinata

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un sfat juridic.

Sunt casatorita de 5 ani si am ramas insarcinata, dar din pacate sotul meu care lucreaza in afara tarii, a dat de bani si nu-si doreste copilul. Decizia mea este de a pastra aceasta sarcina in contextul in care acum 5 ani am renuntat la prima sarcina de dragul lui.

Sotul nu-si doreste acest copil deoarece, sustine el, nu poate face fata psihic vietii de familie si ar dori sa mai amane acest moment. Cu riscul de a renunta la o relatie de aproape 12 ani si de a fi mama singura, nu am de gand sa renunt la acest copil. Sotul ia in considerare divortul din moment ce eu nu sunt dispusa sa fac avort. Mentionez ca in ciuda a tot nu sunt dispusa cu desfacerea casatoriei pe cale amiabila si nici nu doresc sa-i intentez eu divort. Copilul acesta are un tata care sub o forma sau alta va trebui sa-si asume responsabilitatea lui. Eu nu-mi doresc destramarea familiei, nu-mi doresc sa-mi las copilul fara tata si daca are el de gand sa divorteze, sa faca acest lucru si sa si-l asume pana la capat.

Va rog frumos, sa-mi spuneti ce se poate face in acest caz si care e maximul de avantaje pe care il poate obtine si de dezavantaje legale in ceea ce ma priveste.

Mersi frumos !
@ maria_ro
Intr-o relatie de 12 ani, banuiesc s-a pus de mai multe ori problema unei sarcini. Si tot asa banuiesc, ambii ati fost de acord sa evite momentul. Fiind si plecat din tara, sa ma iertati doamna, hotararea ati luat-o singura, contrar vointei lui. Cine pe cine iubeste, si cat ?
Poate ar dori si el un copil dar dupa revenirea in tara si eventual cu un alt potential financiar.
Responsabilitatea cat si hotararea de a pastra sarcina va revine, alaturi de sot sau singura.
Daca v-ati gandit la custodie unica, inseamna ca ati luat in calcul si sarcina, si divortul.
Fortandu-i mana sotului, nu faceti altceva decat sa raciti relatiile dintre dvs. E greu. Grea decizia. Oare dragostea pentru un barbat merita un avort, curmarea unei vieti ?
Poate un psiholog va avea mai multe de spus.
Tatal va plati pensia alimentara, dvs. veti creste copilul fara tata, cum veti putea, si cel mai mult va suferi copilul. El nu a facut cerere sa se nasca, nu are nici o vina. Dar va plati pentru ca parintii lui nu s-au respectat si iubit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor din cauza infidelitatii RALANASTA RALANASTA Buna seara! Trec printr-o situatie delicata si as dori cateva informatii dpdv legal. Sunt casatorita de 9 ani si in urma casatoriei am un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie julieta1 julieta1 Bună ziua, am un copil de 15 ani , cu care nu mă mai pot înțelege sub nici o formă. Problemele au ajuns într-un stadiu grav, cu amenințări...etc. ... (vezi toată discuția)
Am rămas gravidă cât soțul era în penitenciar, dar după ce a ieșit a recunoscut că m-a folosit. vreau să divorțez și să am doar eu drepturi asupra copilului, cum să fac? ValyTat ValyTat Buna ziua! Am cunoscut un băiat innchis l-am așteptat 3 ani de zile intre timp ne am cununat acolo în penitenciar odată ieșit mi a recunoscut că doar sa ... (vezi toată discuția)