avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neclaritati privind concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neclaritati privind concedierea

Lamuriri

Buna ziua,
am mare nevoie de cateva lamuriri in situatia in care ma aflu,respectiv am fost concediata (incetat contract munca conf art.65(1) de curand.
Marea mea nelamurire consta in faptul ca din unitatea bancara din care faceam si eu parte nu a mai fost concediata nici o peroana.Problema este ca eu sunt unic intretinator a doi copii iar restul personalului nu au in intretinere copii pri faptul ca nici macar nu sunt casatoriti.Precizez ca este vorba de o Agentie iar personalui este format din 5 persoane.
In contractul colectiv de munca nu este precizata ca clauza faptul ca intretinatorii sunt scutiti de acest tratament, intrebarea mea este daca in Codul muncii nu este stipulat acest criteriu care in cazul meu nu a fost luat in seama .
Va rog sa ma ajutati in a-mi spune ce se poate face in acest caz.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 11 August 2009
:offtopic:

din cate stiu eu cei de la RU propun varianta de CCM pe cae sindicatul incepe sa negocieze si sa faca alte propuneri...
eu inca nu am auzit sa vina sindicatul cu o varianta integrala de CCM la societati,(exceptand cred CCMUN, ) dar poate ma insel :D
Daca este asa cum spui atunci cei de la RU ar trebui sa mai citeasca si nu sindicatele ... am facut aceasta afirmatie avand in vedere lacunele legislative care pot fi coperite prin CCM-uri
eu stiu? .. tocmai spuneam ca IRU sunt angajati ai societatii si nu vor face propuneri care sa avantajeze in plus angajatii, pentru ca ei de regula reprezinta intersul angajatorului la negocierea CIM....
De fapt mai mult ma refeream la acoperirea vidului legislativ cu privire la criteriile de acre sa se tina seama in cazul concedierilor individuale (situatia mai multor angajati pe aceleasi posturi).

Nu am vrut sa jignesc pe cineva care este IRU in afirmatia mea ca ar mai trebui sa citeasca, dar cred ca totusi ar trebui sa se tina seama de faptul ca si ei sunt salariatii , iar prevederile CCM-ului le sunt aplicabile si lor.
off topic:
Eu una consider aceste discutii principiale si nu cred ca cineva are intentia de a jigni vreo categorie profesionala. :)

Sunt deacord, statutul IRU nu este tocmai simplu, tocmai pentru ca ei sunt puntea de legatura intre angajati si conducere, punte pe care se circula in ambele sensuri :)

Alte discuții în legătură

Restructurare loc de munca/activitate anttonnio anttonnio Buna ziua , Compania la care lucrez in momentul de fata isi restrage activitatea , iar incepand din luna iunie agentia din localitatea mea de domiciliu se ... (vezi toată discuția)
Cei protejati de codul muncii impotriva concedierii AllexCT AllexCT Nu gasesc nicaieri ce persoane pot fii protejate impotriva concedierii colective. Daca lucrez la o firma de 12 ani si mai am 2 ani pana la pensionare pot fii ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac ? elena69 elena69 Va rog dati-mi si mie un sfat , lucrez la o fabrica de mobila si tapitarie de 4 ani ,acum patronul nu mai are comenzi si vrea sa opreasca doar 20 de persoane ... (vezi toată discuția)