avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, ambii soti in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, ambii soti in strainatate

Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a intervenit ceva si s au despartit . Fata a plecat in Italia la parinti si baiatul meu a ramas in Anglia unde dealtfel si locuiau . S-au hotarat sa divorteze , nu au copii,nu au nimic material de solutionat .Am inteles ca este o cale mai rapia de divort ,notariala .Am inteles ca pot fi mandatat de catre ei pentru depunerea actelor si ulterior la 30 de zile este necesara prezenta lor la respectivul Notar pentru anularea casatoriei .Intrebarea mea este daca imi pot emite procuri din Italia ,respectiv Anglia ...ce trebuie specificat in acele procuri ? Si ulterior eu ce trebuie sa fac cu ele ? este necesara banuiesc traducerea . Va multumesc
Domnule avocat Kirițescu, consider că vă hazardați oferind opinii care nu au susținere legală. De unde până unde mediatorul ar trimite părțile la notar? Oamenii merg la mediator în foarte multe cazuri( fiind perfect valabil și prin mandatari, cu procură specială) , fac înțelegeri cu privire la toate aspectele divorțului, se încheie acord de mediere care este ulterior depus la instanța de tutelă.Instanța nu mai judecă acea cauză, ci pronunță o hotărâre de expedient, în camera de consiliu, în foarte scurt timp.
:offtopic:Cred că ne aflăm aici pentru a oferi sfaturi practice pentru utilizatori, că dorim să le ușurăm viața și nu să ne ,, batem ,, în proceduri.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2016
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
gi-jane2 a scris:

Nu a zis nimeni ca vor divorta la notar prin mandatar, se pot depune actele prin mandatar si sotii vor veni impreuna la data pe care o stabileste notar, peste 30 de zile.
este extrem de simplu..

si prin mediere ar fi o varianta pt un divort prin acord in instanta, in aceasta varianta nu s-ar prezenta deloc.


Da, dacă se prezintă la notar personal pot divorta însă depinde cum va aprecia notarul.
Sa meargă la notar și sa explice situația.

La instanta nu e obligatoriu cu medierea.
O pot rezolva fără mediere dacă se înțeleg.
Ce rost are medierea dacă conflictul nu exista și deja s-au înțeles pe tot?
Costa și mult medierea chiar dacă s-au înțeles.
Pot plăti avocat pentru instanta pentru ca la instanta este esențial ce se întâmplă.

Divorțul se face la instanta și nu la mediator iar instanta decide și nu mediatorul.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Taxa de timbru care se achită în situația prezentării unui acord de mediere este de 20 de lei, față de 200 de lei cât s-ar plăti pentru un divorț prin acord la instanță.
Părțile stabilesc, prin acord de mediere, pentru ele însele, cu privire la toate aspectele divorțului. Instanța va lua act de înțelegerea părților.Onorariul mediatorului este negociabil și se achită de ambele părți în mod egal.
:offtopic:Avocatul nu costă, @av. Laschoski?
Cine a spus că medierea este obligatorie? Medierea doar ajută părțile să rezolve problema rapid și elegant, confidențial și cu costuri suportabile.Oamenii decid dacă are sau nu rost medierea. Sunt convinsă că știți și dvs. cât ajută medierea oamenii, însă, ca avocat, țineți ca toată lumea să se judece. A vă întreba pentru ce motive, este deja o întrebare retorică.
Ce sa se judece dacă este divort prin acord?
Dacă merge la mediator inginer sigur se respinge divorțul.

Mediatorul costa cat avocatul de fel și la instanta e mai bine sa aibă avocat decât fără avocat.

În divorțul acesta se face direct sesizarea instantei doar ca trebuie făcut totul ca lumea și conform legii.
Medierea fără conflict nu are obiect dacă analizam situația logic.

Știți bine ca un divort prin acord e la fel cu sau fără mediere și nu exista diferență.
D-le avocat recititi mesajul initial si nu va mai faceti sperante, nu vor sa ajunga in instanta si nu vor avocat.

Alte discuții în legătură

Acord de mediere divorț: este obligatoriu ca medierea să se facă în orașul de reședință al uneia dintre părți? ioana_livia ioana_livia buna ziua ..ptr acordarea unui divort prin mediere este necesar ca medierea sa se faca in orasul de resedinta a uneia dintre parti? mentionez ca nici unul ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna varianta pt divort Oana456 Oana456 Buna ziua. As dori sa stiu care este cea mai buna modalitate de a divorta in cazul in care sotul meu lucreaza in strainatate, suntem casatoriti in Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor prin mediere Monica_1983 Monica_1983 Cum se divorteaza prin biroul de mediere si cat dureaza? (vezi toată discuția)