Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Off-topic(si nu chiar): observ o multime de probleme: ale tatalui cu mama, ale tatalui cu logodnica, ale tatalui cu logodnicul, ale mamei cu tatal, ale mamei cu logodnica, ale mamei cu logodnicul, ba au aparut si ale tatalui cu bunica si ale tatalui si logodnicei cu angajatii DGASP.
Si cireasa de pe tort: sunt afectate relatiile logodnicei cu copila (copila care are 3 ani, ma intreb cat timp i-a luat sa dezvolte relatia de atasament).
Un razboi foarte complex intre o mana de adulti intre care nimeni nu vrea sa isi asume rolul de adult si mai ales de parinte.
Cu toate astea pe 4 pagini nu se mentioneaza copilul decat ca obiect al razboiului: ce vrea tata cu copila, ce vrea mama cu copila, ce vrea logodnica cu copila, ce vrea logodnicul cu copila si care dintre dvs se simte mai indreptatit sa-si atribuie laurii pentru "Parintele anului".
Tot citind si citind am ajuns la concluzia de care incercati sa va aparati pe prima pagina: dvs ati pornit un razboi. Pe care il va pierde fata dvs vreme de 20-30 de ani.
Si nu, faptul ca nu a dus copilul la spital, ci era in club (fie si unul deocheat) nu e motiv de schimbare a domiciliului. Nu e nici macar neglijenta. Nu e nimic. Si nici faptul ca l-ati dus la spital nu era singura cale de rezolvare. E doar una dintre ele. Eu (am 3) nu mi-as duce copiii cu diaree la spital decat daca au semne de deshidratare severa si nu l-as lasa acolo decat cat timp ii ia sa fie perfuzat - dar asta as face eu, nu inseamna ca dvs ati procedat gresit.
De ce ma obosesc sa tot scriu aici: pentru ca pareti un tata ce isi doreste sa fie responsabil si care ar putea sa fie un tata minunat chiar si in conditiile actuale, daca reusiti sa iesiti din conflict si sa puneti fata pe primul loc (inaintea dvs, inaintea logodnicei, inaintea mamei) macar pentru urmatorii 7-10 ani.
Si ca sa iesiti din conflict trebuie sa treceti peste mandria proprie.
Succes.
On topic: Art. 226 din Codul Penal s-ar putea sa va incurce la folosirea inregistrarilor, desi exista si exceptii si (un pic fortat) v-ati incadra la ele.
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
Din aceasta cauza am specificat ca voi anunta interlocutorul.
Daca sunt participant in convorbire si am si interes legitim, nu cred ca este o infractiune, nu?
Infracţiuni ce aduc atingere domiciliului şi vieţii private
Art. 226
Violarea vieţii private
....................
(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;