Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Nu inteleg logica pentru care mi-as da afara logodnica din casa (viitoarea sotie, sa ne intelegem, urmeaza sa ne casatorim) doar pentru a intretine doar eu relatii personale cu copilul! De ce as face asa ceva? Unde e viata de familie de care ar trebui sa se bucure acest copil? unde o sa vada el viata de familie daca atunci cand e la mine eu fug de logodnica mea ca sa stau doar eu cu el? Unde e interesul superior al copilului?
Sa inteleg ca era mai bine daca eu eram singur si aveam grija de copil? Adica atunci nu se mai supara nimeni, nu? De cand faptul ca mi-am refacut viata, ma voi casatori si ii pot oferi copilului meu o viata de familie e un lucru rau pt copil?
Cu ce e negativa prezenta logodnicei mele cand copilul o iubeste si se intelege bine cu ea ( in afara de momentele in care isi aduce aminte ce i-a zis "mami" despre ea)?
Adica dvs cum ati vedea o astfel de relatie? sa zicem ca deja sunt recasatorit, locuim in aceeasi casa, copilul vine la mine - ce fac eu cu sotia mea? o dau afara din casa? Este o ipoteza care se va intampla cat de curand si mai ales inainte de a se incheia procesul.
Deci care e solutia?
Bineinteles ca pot avea grija si singur de copil, doar am avut grija pana cand am cunoscut-o pe logodnica mea, cel putin jumatate de an dupa divort.
Am precizat programul mai sus: 1 data la 2 sapt - 48 ore ( de vineri seara pana duminica seara) si in rest vizita la domiciliu oricand (care nu se intampla deoarece vizita mi s-a spus ca inseamna "venit-pupat-plecat" de catre mama copilului - si, prin urmare, ma duc la gradinita sa vad copilul, cate o jumatate de ora inainte sa plece acasa).
Legat de alienarea fata de logodnica, am dat citatele din lege mai sus, la acea alienare ma refeream. Si la drepturile copilului de a avea relatii personale si cu alte persoane fata de care a dezvoltat atasament si alaturi de care are o viata de familie.
Daca alienarea fata de logodnica mea se intampla, pentru ca, dupa cum spuneti si dvs, suna dubios si nu accepta niciun judecator o asemena grozavie - si fosta mea sotie va avea succes si va reusi sa intoarca copilul impotriva ei - eu ce ar trebui sa faca atunci? sa-mi caut alta logodnica? daca niciuna nu va fi acceptata de catre fosta sotie? ma calugaresc, nu?
Intervin doar pentru ca este socanta atitudinea unor doamne pe acest forum vis-a-vis de taticul care a initiat topicul.
In primul rand, vreau sa subliniez ca in ziua de azi sunt foarte putini tatici care dupa divort se intereseaza de copilul provenit din casnicia incheiata de maniera in care o face domnul de fata. Am multe prietene divortate care se plang de lipsa de sprijin si implicare a fostului sot in ceea ce-l priveste pe copil si se roaga efectiv de tata sa isi mai viziteze copilul macar o data pe luna.
Nu pot sa inteleg cum unor oameni li se pare normal ca mama sa se distreze prin club, in timp ce fetita sta acasa bolnava. E clar ca ideea de "normal" este diferita de la om la om, dar o asemenea conduita din partea unei MAME este de blamat indiferent de situatie (ar fi fost la fel de iresponsabil si venind din partea tatalui).
In legatura cu problema pusa de prezenta logodnicei, inteleg ca logodnica trebuie blamata, dar logodnicul mamei nu, el este ok. Mi se pare absurd sa iti refaci viata si sa nu existe o legatura intre partener/a si copilul rezultat dintr-o relatie anterioara.
Este clar ca ar fi ideal ca fostii soti sa poata discuta amiabil si sa isi rezolve problemele intre ei, nu in instanta, insa din cele descrise, nu prea ai cu cine.
La final, doresc doar sa adaug ca am intrat pe contul sotului sa imi spun parerea (deci nu toate mamicile sunt impotriva domnului).
@Martonze - nu este doar un protocol, ci sunt niste directii de care instantele judecatoresti trebuie sa tina cont - sunt recunoscute de Consiliul Psihologilor si publicate in monitorul oficial.
E f bine ca te indeamna sa te duci la psiholog - cred ca ar ajuta multe conflicte de genul asta sa se estompeze.
Domnule, se pare ca nu intelegeti! nu exista alienare parentala atata timp cat fetita sta cu dvs, vrea sa vina la dvs. Cat despre logodnica, ea nu este, nu a fost si nici nu va fi parintele copilului! deci despre ce vorbim?? Si daca va imaginati cumva ca fosta o intoarce pe copila impotriva logodnicei, sunteti tare in eroare. O intoarceti singura! Am si eu fetita, tot de 3 ani, si stiu exact cum ar reactiona daca ar aparea o alta femeie in viata tatalui ei. Relatia dintre o fetita si tatal ei e una mai speciala. De multe ori fetita este geloasa inclusiv pe timpul pe care il petrec parintii impreuna. Mai ales la varsta asta. Faptul ca alegeti sa o dati in grija logodnicei cand e la dvs e o mare mare greseala. Nu zice nimeni sa o trimiteti la plimbare sau sa o excludeti de tot. Dar tineti cont ca trebuie sa petreceti timp de calitate singur cu copilul. Sa aveti impreuna activitati ca tata si fiica, nu ca tata, fiica si logodnica. Fetita nu are nevoie de o noua mama, ci cel mult de o prietena, una care sa nu intervina absolut deloc intre ea si tatal ei.
Cum spuneam si mai devreme, din pacate aceasta este atitudinea de care ma lovesc in toate demersurile mele ( mai ales la institutii ale statului unde de caz se ocupa doamnele).
Este trist ca se ajunge in astfel de situatii subiective si ca sunt blamate persoane care chiar doresc binele copilului si nu invers.
Cum spuneati si dvs, este normal sa existe o legatura intre fetita mea si viitoarea sotie, mai ales ca nu e vorba de o relatie trecatoare ci de una de lunga durata, care, evident, se construieste in timp. E absurd sa-mi tin copilul ascuns de logodnica doar pt ca fosta sotie nu o suporta. Unde este interesul superior al copilului, acela de a se bucura de viata de familie, chiar si familia extinsa a tatalui?
Dupa aceeasi idee, ar trebui sa nu-si cunoasca nici potentialul frate/sora pt ca si ei, la randul lor trebuie blamati, ca-s facuti cu logodnica :)