avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
Multumesc mult, dna avocat, pentru informatii!
Tot ce imi doresc este sa nu ajung sa folosesc aceste inregistrari ci doar sa le am, pentru a asigura o discutie decenta cu fosta sotie, fara alte minciuni!
@ MashaD ..Eu va recomand sa continuati, fara sa va descurajati ca ar fi inutila metoda, sa evitati intalnirea celor doua doamne "active" din viata dvs - cel putin pina se mai stinge focul, credeti-ma ca dupa o perioada asa se intampla - indiferent ce zice si cum zice fosta dvs sotie despre logodnica...sa aveti o discutie cu logodnica dvs vizavi de ce simtiti fata de ea si sa o asigurati de toata iubirea dvs chiar si atunci cand evitati "intalnirile de grad 0" cu fosta, sa ii acordati toata atentia, joaca, suport si iubire copilei atunci cand sunteti impreuna cu ea (nu trebuie musai numai dvs sa o tineti in brate, cum am vazut ca vi se sugereaza prin postari, ca nu inseamna ca nu o mai iubiti daca logodnica dvs e cea care o tine in brate si nu dvs), sa aveti timp de calitate petrecut cu copila - pt ca doar asa veti ramane la inima fetitei...Dezavantajul dvs e ca nu petreceti mai mult timp cu ea, ci fosta dvs sotie o face si daca va continua asa se va juca cu sufletul inocent de copil facand-o partasa la aceasta disputa. Totodata v-as recomanda sa nu incercati pt inceput schimbare de domiciliu de la mama la dvs, pt ca nu o veti obtine, ci doar majorare program vizita...in felul acesta veti putea fi mai prezent si activ in viata minorei, obtinand si alte probe daca va fi cazul si abia apoi cu alte probe solide puteti reincerca schimbare domiciliu. In fond si la urma urmei dvs cautati sa va apropiati de copil si nu sa va "razbunati" pe fosta sotie, asa ca luati-o pas cu pas, cu rabdare si tact.
Eu v-am dat dreptate in demersul dvs si am opinat in sensul unei cat mai stricte formalizari a vizitei. Orar de comunicare telefonica, comunicarea in mare a intentiilor de program, eventuala consultare (fie si de minima politete) a mamei, in vederea calmarii spiritelor.
Daca dvs insa doriti sa cereti schimbarea domiciliului fetitei de 3 ani pe motiv ca logodnica dvs ar fi o mama mai buna decat mama naturala a copilului, va invit sa va raspundeti la intrebarea daca va credeti Dzeu, ce parere ati avea daca mama si-ar considera actualul sau viitorul partener drept un tata mai bun ca dvs, si nu in ultimul rand, la ce si cui credeti ca-i va folosi un razboi adus la acest nivel? S-ar putea ca in urma unui astfel de demers sa va alegeti cu o reactie si mai isterica, de tipul: nerespectarea programului de vizitare. Desigur veti spune ca in acest caz ii veti face plangeri penale. Nicio problema. Singura problema reala pe care o veti naste este aceea ca o veti antagoniza in asemenea hal pe mama copilului incat lucrurile se vor inrautati dincolo de actuala dvs imaginatie. In plus, fetita dvs va creste si intr-o zi va va intreba de ce ati dorit sa o luati de langa mama mei. Raspunsul nu cred ca e usor!
Eu zic sa nu transformati o situatie neplacuta si agasanta ptr dvs intr-un razboi pe viata si pe moarte, caci pana veti termina razboiul se va marita fata, iar dvs in loc de amintiri cu copilul, fie ele si perturbate de telefoane isterice, veti avea amintiri cu sectiile de politie si cu salile de judecata.
Am o vecina care a patit asta. Se intelegeau cu scartaieli in privinta programului, dar lucrurile mergeau cat de cat. Domnul a initiat o cerere de schimbare de domiciliu. Din acel moment mama s-a transformat dintr-o persoana cu care dialogul era destul de dificil intr-un luptataor K1 si nu a mai putut fi determinata in niciun fel sa asculte de ratiune.Viata ei e o avalansa de procese. Viata lui e una de procesoman. Cine a pierdut? Copilul! Sper ca nu asta va doriti.
logodnica o sa fie o mama mai buna atunci cand o sa fie mama, ca momentan nu e! nu stie ce inseamna o sarcina, o nastere, si ce legaturi se formeaza intre mama si copil. pana si copiii aia abuzati de mama plang cand sunt luati de langa ea. nu v-ati intrebat vreodata de ce? poate meditati la raspuns, inainte sa mai faceti afirmatii din astea care nu va aduc decat prejudicii. si aveti grija cui mai spuneti, ca nu se stie peste ce judecatoare proaspat nascuta dati, si nu va mai spala toata Marea Neagra. Eu una ma indoiesc sincer ca nu ati scapat asemenea acuze la adresa fostei. ca nu avea de ce sa o apuce amocul din senin, din moment ce lucrurile se miscau cat de cat inainte.
@cris0811 - Din ce spuneti dvs., inseamna ca toate femeile care, din pacate, nu au reusit sa faca un copil si au infiat, nu sunt mame bune, caci nu au nascut!
Lasa ca e mama f buna aia biologica pt ca si-a parasit copilul!
Mama e cea care te creste si are grija de tine, nu neaparat cea care iti da viata si te paraseste prin orfelinate!

N-am astfel de discutii cu fosta sotie, dar e la mintea cocosului ca asta consider din moment ce i-am intentat proces ca sa schimb domiciliul copilului, nu?
Daca imi vedeam copilul bine ingrijit, fara sa fie bolnav de fiecare data cand il luam de la ea, daca nu vedeam ca mai mult o incurca copilul, decat sa-i faca placere sa fie la ea...nu ajungeam sa cer asa ceva! Cand preocuparile mamei sunt cluburile, concediile, manifestatii, concerte..toate fara copil...decat de a sta cu copilul (pe care il lasa cu mama ei care face citostatice) e normal sa vreau binele copilului meu!

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)