avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
@guest3333 - imi puteti da un exemplu de cum ati reusit sa va modificati dvs comportamentul fata de un fost sot irational?
Si s-a adjudecat si trofeul de "Parintele Anului", ce conteaza ca joaca rolul de parinte 48 de ore la doua saptamani si n-are nici una dintre responsabilitatile parintelui, e doar un fel de DayCare

Daca am divortat de fosta sotie vi se pare ca joc doar un rol? Cum adica nu am responsabilitati de parinte? Vi se pare ca alea 48 de ore cat sta la mine il ingrijesc din postul de bona? Ah, ma scuzati, il ingrijeste logodnica mea ca eu nu ma pricep pt ca sunt tata.
De ce nu am responsabilitati de parinte doar pt sta copilul cu mama si eu nu acces la el pe cat mi-as dori?

Fix din cauza acestui comportament si acestor idei, raman copiii fara tati, dupa ce mamele divorteaza! Ca au impresia ca un tata divorteaza si de copil, in acelasi timp cu fosta sotie! si au impresia ca au autoritatea parinteasca exclusiva doar pt ca sta copilul la ele!

Responsabilitatile ar trebui sa fie egale, intre 2 parinti maturi si care se inteleg pt interesul copilului: trebuie sa se consulte intre ei despre ce program prescolar/scoalar va avea, la ce doctor sa-l duca, la ce sport sa-l inscrie, la ce alte cursuri sa-l inscrie, etc.

Ah, ca si fosta mea sotie gandeste la fel ca si dvs, asta e partea a doua. D-aia s-a ajuns unde suntem acum!

Nu consider ca mamele au mai multe drepturi nescrise decat au tatii! Asta e deja discriminare de sexe! Daca a facut Dumnezeu in asa fel femeia incat ea sa poate naste, asta nu inseamna ca are mai multe drepturi asupra copilului decat un tata (fara de care nu ar mai naste deloc!).
MashaD a scris:

Si s-a adjudecat si trofeul de "Parintele Anului", ce conteaza ca joaca rolul de parinte 48 de ore la doua saptamani si n-are nici una dintre responsabilitatile parintelui, e doar un fel de DayCare

Daca am divortat de fosta sotie vi se pare ca joc doar un rol? Cum adica nu am responsabilitati de parinte? Vi se pare ca alea 48 de ore cat sta la mine il ingrijesc din postul de bona? Ah, ma scuzati, il ingrijeste logodnica mea ca eu nu ma pricep pt ca sunt tata.
De ce nu am responsabilitati de parinte doar pt sta copilul cu mama si eu nu acces la el pe cat mi-as dori?

Nu era vorba de dvs ci de logodnica dvs pe care ati declarat-o mai buna ca mama pentru fata dvs (asta spuneati in mesajul pe care l-am citat ca logodnica dvs e o mama mai buna pentru fata dvs si de aceea ati cerut schimbarea domiciliului la dvs).

Logodnica dvs nu are responsabilitati nici legale si nici de alt fel in ceea ce o priveste pe fata dvs. Practic nu are nici unul dintre stresurile parintilor pentru ca nu e parinte, deci pana la urma nu ea hotaraste si nu ea trebuie sa doarma noaptea impacata cu deciziile pe care le-a luat.
Despre dansa spuneam ca poate parea o mama mai buna, asa cum bonele/bunicile sunt mai relaxate cu copiii de care au grija decat mamele pentru nu ele iau deciziile, ele doar executa ceea ce au decis altii deja.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
mirebire, utilizator
@mirebire - permiteti-mi sa va contrazic: stresul e cu atat mai mare cu cat nu e copilul tau!
si responsabilitatea pe masura! intr-un fel te porti cu propriul copil, ca e al tau si faci ce vrei, si in alt fel cu un copil care mai are si o mama isterica.

cat despre decizii, dupa ideile mentionate mai sus, mama copilului decide singura, fara sa ma consulte nici macar pe mine: de genul ce activitati optionale sa urmeze copilul la gradi.
cand copilul e la noi, n-avem ce sa executam, noi ii facem programul (executam doar respectarea retetelor de medicamente, caci tot timpul e bolnava).
eu una ma retrag din discutie! cititnd putin in istoricul forumului am ajuns la concluzia ca stam de vorba cu "logodnica" si nu cu tatal copilului!
si incep sa inteleg si atitudinea mamei copilului. si eu as lua foc daca cineva s-ar baga in probleme care nu o privesc sub nicio forma! pacat de copil ca trebuie sa sufere

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)