avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
D-le MashaD..doar dvs stiti mai bine ce traiti (desi si eu ma identific cu unele din problemele dvs, sigur nu sunt la fel). Nimeni nu va va spune ce doriti dvs sa auziti, culegeti din acest forum doar sfaturile care credeti ca v-ar ajuta, care le puteti pune in aplicare. E total inutil sa va pierdeti energia cu polemica pe forum..dpdv legal ati primit de la d-nele avocate ce sanse aveti cu acest demers din titlu, dpdv moral ati fost judecat de altii pt ca din afara globului mereu se vede altfel, insa dpdv practic doar dvs puteti coordona acest "razboi". Nu sunteti nici primul, nici ultimul tatic, care chiar isi doreste sa fie implicat mai mult de 48 ore (desi poate sunteti printre putinii, pt ca marea majoritate a lor sunt cum au fost descrisi de proastasatului, de aia si lipsa suportului moral pe care il cautati). Va sugerez din nou sa faceti pasi mici, dar siguri spre succes in viata fetei dvs (mai mult ca sigur ca asta va si doriti in ciuda "razboiului") si cautati sa obtineti intai un program de vizita prelungit (in felul acesta se poate diminua si sansa de castig in procesul intentat de fosta la majorarea pensiei), abia apoi va repozitionati in demersul dvs final de schimbare domiciliu minor. In acelasi timp trebuie sa intelegeti ca aveti datoria morala fata de copilul dvs sa va platiti contributia dvs de crestere, cat faptul ca trebuie sa va focusati mult mai mult pe copil - chiar si in putinul timp cat il aveti lunar cu el - 96 ore/luna si mult mai putin pe fosta sotie..(ganditi-va ca poate nu merita fosta nici macar furie din partea dvs, ci poate cel mult compasiune). Va doresc succes!
Masha, omul când nu mai are argumente, jigneşte, face atac la persoană.
Eu, în primul rând, nu ţin cu nimeni, nu vă cunosc, nu o cunosc nici pe fosta dvs. doamnă.
Dvs. o caracterizaţi pe mama fetiţei Dvs. isterică, ar fi bine să vedem cum vă caracterizează dânsa pe Dvs. Dar nu asta e esenţialul. Din tot ce aţi scris mai sus, se vede că îi căutaţi nod în papură doamnei, aţi pornit pe o cale periculoasă, consumatoare de bani, energie şi timp, cu efecte invers proporţionale cu înverşunarea cu care aţi pornit în noua etapă a vieţii Dvs.
Repet, am cunoscut familii despărţite, fiecare din părinţi cu parteneri noi, cu copii, familii în care evenimentele ce priveau copiii se petreceau în prezenţa ambelor familii. Cunosc caz în care copilul, când vine de la şcoală, se opreşte la părintele care e acasă, fără programe de vizită şi certuri. Din cele relatate , mama fetei vrea să vă implice mai mult în viaţa copilului, aici Dvs. veniţi cu obiecţiuni-ce face doamna cât timp copilul e cu Dvs. Dar ce vă priveşte, aţi fi mai fericit ca mama fetei să zacă în spital în loc să-şi acorde câteva ore de relaxare? Faptul că în absenţa ei, vă încredinţează copilul demonstrează că are încredere în Dvs., că vă consideră un tată bun.
Juridic, mama trebuie sa va informeze (pe tata, adica) doar privind acele chestiuni pe care doar ea vi le poate relata. In rest, le aflati asa cum si ea le afla.
Aveti dreptul sa fiti informat despre copil, nu dreptul de a fi informat DE MAMA. Ci de institutiile care detin respectivele date.

Cramponarea de detalii de tipul optionalului din gradinita nu este de ajutor. Mai degraba ajutati copilul emotional, ca sa se aqtaseze de dv., nu procedati identic si la fel cu mama. Sau cum sustineti dv. ca procedeaza mama.
Inca odata, scoateti tertii din ecuatie, macar pe cei care tin de dv.

:offtopic:va rog sa discutati la subiect. Multumesc.
Stimata dna avocat cat si restul doamnelor care sustineti acelasi lucru ca si dna avocat, va rog sa nu mai induceti lumea in eroare!

Conform Legii 272/2004 care se "ocupa" atat de frumos de "interesul superior al copilului" mentioneaza ca:

Art. 15. - (1) În sensul prezentei legi, relaţiile personale se pot realiza prin:
.....
f) transmiterea de către persoana la care locuieşte copilul a unor informaţii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluări medicale sau şcolare, către părintele sau către alte persoane care au dreptul de a menţine relaţii personale cu copilul;

(21) În situaţia în care ambii părinţi exercită autoritatea părintească, dar nu locuiesc împreună, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului învăţăturii sau pregătirii profesionale, tratamente medicale complexe sau intervenţii chirurgicale, reşedinţa copilului sau administrarea bunurilor se iau numai cu acordul ambilor părinţi.


Faptul ca fosta mea sotie a decis singura ca e mai importanta o limba straina, decat alta, fara sa ma consulte si pe mine, mie mi se pare destul de grav.

Desigur, aceeasi lege stipuleaza ca am dreptul sa cer aceste informatii, insa, inainte de toate, fosta mea sotie este obligata sa mi le furnizeze sau, macar daca nu mi le furnizeaza, sa nu ma impiedice sa le aflu.

Credeti ca nu am cerut aceste informatii la gradinita si ce credeti ca mi s-a raspuns?
"Va rog sa o contactati de fosta sotie ca pe numele ei este contractul si am discutat cu ea si vi le da dansa."
Credeti ca am primit vreo informatii de jumatate de an de cand le cer?
Ce trebuia sa fac? sa dau in judecata si gradinita?
Eh, am avut noroc, pana la urma, ca a fost data afara administratora care se intelegea f bine cu fosta sotie si acum e un domn administrator care mi-a dat toate informatiile necesare.



Stimate domn, în condiţiile în care vedeţi copilul la intervale regulate, nu este valabil primul articol citat de Dvs., fiindcă aveţi posibilitatea de a fotografia, filma , chiar Dvs. copilul; la fel, situaţia medicală o aflaţi atunci când vedeţi copilul. Necunoaşterea legii de către un funcţionar nu înseamnă că doamna a încălcat legea. Ce doriţi cu sizuaţia medicală? Lista cu vaccinurile? Bolile copilăriei pe care le-a avut copilul cât timp aţi fost împreună? Varicela, hepatita, etc. sunt boli de durată, pe care le vedeţi cu propriii ochi când relaţionaţi cu copilul.
Alegerea limbii străine studiate nu este aşa o problemă catastrofală, acum învaţă o limbă străină, la anul începe şi următoarea, în funcţie de timpul avut la dispoziţie şi bugetul alocat de părinţi.
Problema acordului se pune la a merge la şcoala profesională sau la liceu, la secţia limbi străine sau la informatică, dar şi aici, deja contează preferinţa copilului.

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)