avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
MashaD a scris:

Daca mama cere program de vizita mai scurt, iar tatal cere prelungirea acestuia - consider ca e in interesul superior al copilului de a avea relatii cat mai dese si de lunga durata cu tatal (la care nu locuieste).

Dvs asa considerati. Doar ca nu veti decide dvs in instanta. Va decide judecatorul dupa cum va considera el. Iar pentu el copilul dvs este unul dintre multii pentru care trebuie sa decida. Si va decide cf retetei "mama si tata nu se inteleg"

MashaD a scris:

Stati linistita ca atunci cand trebuie sa-mi ceara bani, fost sotie stie sa faca lista cu nevoile copilului.
Asa cu plata in natura stiu sigur ca din banii mei ea nu se duce in club!

Eu stau foarte linistita, doar ca n-o sa o obtineti. Nu ca nu vreau sau nu sunt eu de acord, dar din experienta mea (care poate fi limitata e drept) in cazurile in care parintii nu au o relatie colaborativa in interesul copilului (a se citi "ajung in instanta"), pensia se plateste in bani.

MashaD a scris:

Cu ce anume ii dauneaza copilului prezenta logodnicei mele? Ca se enerveaza mama ca o vede si incepe sa urle? Asta nu-i dauneaza copilului?

Ba da. Fix asta ii dauneaza copilei.

MashaD a scris:

Pe acelasi principiu, de ce nu ii interzice si iubitului mamei sa participe? Ah, pt ca eu nu fac scandal cand il vad :)

Exact. Daca vreti sa fiti pe picior de egalitate cu mama ... veti incepe si dvs sa tipati. Totusi ganditi-va la copila inainte.

Vedeti dvs, DGASPC nu are ca scop sa educe adultii si sa-i invete sa se poarte civilizat (desi ar fi de folos), ci sa protejeze minorii. Sigur ca exista mai multe feluri in care ar putea face acest lucru. Ei au decis sa faca asa - e si cel mai simplu, de altfel.
Referitor la limba străină pe care a ales-o mama, de ce era mai bună limba străină aleasă de Dvs. chiar credeţi că deţineţi adevărul absolut? Copilul e mic, are o viaţă înainte să înveţe toate limbile Pământului. Am fost prezentă în sala de judecată când în octombrie, părinţii se judecau la ce şcoală să înveţe copilul! Deci şcoala începuse deja de o lună şi părinţii se judecau! Unde vreţi să ajungeţi? Şi ce vă face să credeţi că mama fetiţei cheltuieşte banii DUMNEAVOASTRĂ la cluburi? Vă întreb fiindcă mai sunt cazuri când unii afirmă că mama trăieşte din banii lui şi să-i ducă chitanţe că cei 150 lei daţi de el lunar sunt cheltuiţi pentru copilul şcolar !
Am inteles. acum , insa logodnicei I-au interzis sa vina pentru ca mergeati la copil acasa, casa unde e mama copilului si logodnicul acesteia. Acolo locuieste, nu il pot da afara. Daca situatia ar fi stat invers si mama copilului ar fi venit cu logodnicul sa ia copilul de la dumneavoastra de acasa, atunci I-ar fi interzis ei sa-l mai aduca. Iar daca aveati inainte nevoie de martor, cu cei de la DGASPC de fata nu mai aveti. Deci cade necesitatea prezentei logodnicei.

Este logic, firesc si normal sa alegi pentru copilul tau sa faca o limba straina pe care tu o cunosti. Il poti verifica, il poti ajuta mai bine. Altfel te intreaba ceva si ridici neputincios din umeri.

Poate ar fi fost indicat sa aveti o discutie la mediator inainte sa deschideti proces.

Daca pana la logodnica relatiile au fost cordiale si dupa logodnica ati deschis proces, se vede de ce fosta da vina pe ea.
Poate daca o chemati acum la mediator, lucrurile vor sta altfel.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
When, utilizator
MashaD a scris:

chiar s-a plans la psihologul de la DGASPC ca "logodnica mea a amenintat-o ca ii ia copilul" si ca procesul e facut de mine si de logodnica in scopul de "a-i rapi copilul". Inutil i-a explicat psihologul ca nu are cum sa ia altcineva copilul in afara de "mama" sau "tata" ea nu a inteles si a zis ca in cererea de judecata suntem amandoi si ca am motivat cerere ca "logodnica mea e o mai buna mama decat ea." Ceea ce va puteti imagina ca e absurd, ilogic, ilegal si ce mai vreti!

Si cu toate astea este adevarat
vezi pe la pagina 8
MashaD a scris:

Si care ar fi problema daca eu considera ca logodnica mea e o mama mai buna decat fosta mea sotie? A nu se intelege ca m-am apucat sa-i spun fostei mele sotii acest lucru, dar se poate subintelege din moment ce incerc sa obtin domiciliul in instanta.

Cat despre faptul ca procesul e facut de dvs si de logodnica - si asta e adevarat, doar ca n-am eu vreme sa caut acum unde ati spus clar si fix cu cuvintele astea :)
@When - logodnicul nu locuieste acolo. Iar cand ma duc sa iau copilul, mama si logodnicul sunt deja in fata usii si nu intram in casa. Mai mult, preluarea copilului s-a facut chiar pe scari (mama copilului locuind la etajul 1) deoarece doamnele de la DGASPC mi-au interzis sa urc insotit de logodnica iar mama copilului i-a luat copilul din bratele logodnicei peste balustrada scarilor. Evident ca doamnele de la DGASPC nu au comentat nimic la acest incident pt ca erau prea preocupate cu interdictia.

Iar daca aveati inainte nevoie de martor, cu cei de la DGASPC de fata nu mai aveti. Deci cade necesitatea prezentei logodnicei.

Daca si cei de la DGASPC sunt de partea mamei, eu ce martor mai am?

Este logic, firesc si normal sa alegi pentru copilul tau sa faca o limba straina pe care tu o cunosti. Il poti verifica, il poti ajuta mai bine. Altfel te intreaba ceva si ridici neputincios din umeri.

Poate este, nu va contrazic, dar daca mergeam dupa logica asta acum nu mai stia nimeni limba engleza pe motiv ca parintii nostri au facut toti limba rusa.

Daca pana la logodnica relatiile au fost cordiale si dupa logodnica ati deschis proces, se vede de ce fosta da vina pe ea.

Nu, eram deja cu logodnica de 1 an si ceva cand am deschis procesul. Cu toate astea, tot da vina pe ea, probabil pt ca e mai greu sa ma atace pe mine direct ca sa nu o acuz de alienare parentala.
Acum pe motiv ca i-a facut plangere la politie, mereu mentioneaza ca logodnica mea e agresiva (ceea ce nu este, e la mintea cocosului ca nu ne-ar ajuta cu nimic in proces sa fim agresivi cand noi am apelat la toate caile legale) si ca dc nu e ea prezenta ea are o relatie excelenta cu mine (ceea ce evident ca nu e adevarat pt ca altfel nu ajungeam la proces).

Poate daca o chemati acum la mediator, lucrurile vor sta altfel.

Am discutat si cu un mediator, insa situatia este de asa natura incat rational cu fosta sotie nu se mai poate discuta. Plus ca ar insemna alti bani si alta distractie, in plus, fata de ce am platit la avocat.

Fosta mea sotie este genul de om care vrea sa se faca exact cum vrea ea si nu exista loc de negociere. Nu conteaza parerea mea sau sfatul meu in ceea ce priveste copilul, argumentand ca "eu nu-s doctor", "eu nu le stiu pe toate", etc.
Orice negociere cu ea, inseamna doar sa-i accept ei conditiile, fara drept de replica. De ex cand am vrut sa iau copilul in afara tarii ca sa-si cunoasca bunicul mi-a zis ca e de acord doar dc o sun in fiecare zi si ii trimit si poze (mentionez ca tara nu este in UE). Am incercat sa negociez si sa-i explic ca plec in concediu, poate uit sa o sun intr-o zi, hai macar 1 data la 2-3 zile si ii dau poze cand revin (dupa 7 zile) - nu am avut cu cine sa ma inteleg.

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)