avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
AgainstPas, depinde de gradinita. Copilul meu merge acum la gradinita de stat. De dimineata a trebuit sa aducem suluri de hartie igienica pentru nu stiu ce proiect. Ne-au anuntat din timp sa aducem fructe la ziua fructelor. Eu sau sotia intrebam in fiecare dimineata de ce e nevoie sa aducem. Cand a avut nevoie de carlig de rufe am sunat la socrii :D In plus, mergem eu sau sotia separate, la cateva saptamani sa vorbim cu educatoarea sa vedem ce ne mai face copilul, cum progreseaza, pe ce sa insistam. Saptamana trecuta ne-a rugat sa insistam mai mult pe partea cu imbracatul singur ca e dificil la somn. Fiind grupa mai mare au o singura ingrijitoare la 3 grupe, nu poate femeia imbraca pe toti. Si nu strica cu nimic imaginii copilului in gradinita. Majoritatea parintilor fac asa, exista zi de convorbiri cu parintii. Exact asta sfatuiam si pe userul care a deschis topicul. Mereu la gradinita au nevoie de diverse lucruri. Ca e vorba de hartie creponata, pahare de plastic sau sapun lichid, lucruri care nu saracesc daca le cumperi dar cu care ei fac diverse lucruri. In plus, multe gradinite au ziua parintilor, lectie deschisa cu ei sau zi in care parintii sunt rugati sa vina si sunt incurajati sa participle la activitati cu copii.
Am vazut multe situatii in care parintele nerezident, cu diplomatie si tact si-a marit felia si a petrecut mai mult timp cu copilul.
Referitor la prezenta logodnicei la DGASPC, chiar nu avea ce sa caute acolo. Inteleg ca face parte din viata dumneavoastra, ca relatia e extrem de apropiata insa nu va inlocuieste complet, nu a devenit dumneavoastra. ori la DGASPC ati mers pentru relatia copilului cu dumneavoastra. Nici eu nu v-as fi lasat ba mai mult, m-as fi gandit din start ca problemele incep de la dumneavoastra pentru ca asta e cel mai simplu lucru care trebuie inteles.Iar daca asta nu se pricepe, cum sa treci mai departe?
Scoateti logodnica din orice discutie implica copilul. Nu are ce sa caute in masina cand o duceti pe cea mica, nu are ce sa caute nicaieri. Ca e in casa alaturi de dumneavoastra e una, ca pregateste mancare e alta, insa copilul nu are de ce sa aiba cu ea mai mult de o relatie de amicitie. Repet, nu suntem la televizor. Separati putin lucrurile.

V-as sfatui sa incercati o intrevedere cu mama, de preferat la un mediator. Unde fiecare sa puna pe hartie lucrurile care ingreuneaza relatia cu celalalt. Incercati sa tineti cont de ele. Va fi mai greu la inceput dar treptat se poate reusi. Cautati cai sa lucrati impreuna pentru copil, oricat de dificil sau irational ar fi celalalt. Chit ca e dreptatea de partea dumneavoastra, cred ca sunt sanse mari daca o luati pe fosta, o priviti in ochi si ii spuneti " ajuta-ma sa facem sa fie ok pentru copil!" nu va cauta si ea o modalitate pentru a se intelege cu dumneavoastra.

@mirebire
1. Nu exista nici un interes al minorului nici in actiunea dvs, nici in actiunea ei in instanta (si in genere, daca se ajunge in instanta cu interesul minorului atunci parintii l-au calcat de mult in picioare)

Daca mama cere program de vizita mai scurt, iar tatal cere prelungirea acestuia - consider ca e in interesul superior al copilului de a avea relatii cat mai dese si de lunga durata cu tatal (la care nu locuieste).

2. avocatul dvs nu a avut nici o problema - dar nu despre el vorbeam, ci despre dvs. Avocatii nu au nici o problema in nici un proces. Dvs, in loc sa va ocupati de relatia cu copilul, furnizati dovezi pentru partea adversa (spre ex nu veti castiga plata pensiei in natura pentru ati demonstrat ca nu puteti colabora cu mama in interesul copilei, deci nu ar fi in interesul copilei sa platiti pensia in natura caci nu veti stii ce nevoi are copila)

Stati linistita ca atunci cand trebuie sa-mi ceara bani, fost sotie stie sa faca lista cu nevoile copilului.
Asa cu plata in natura stiu sigur ca din banii mei ea nu se duce in club!

4. DGASP-ul nu v-a interzis sa veniti cu logodnica pentru ca asa vrea mama ci pentru ca ii dauneaza copilului. Si cum nu puteau ii ceara mamei sa nu mai vina sa ia copilul si nici dvs sa nu aduceti copilul ... rezulta (pe care de singura varianta existenta) ca ar fi bine sa lipseasca logodnica. Nu era nevoie sa se ridice tonul ca sa fie evident ca nu e o atmosfera ok pentru copil.

Cu ce anume ii dauneaza copilului prezenta logodnicei mele? Ca se enerveaza mama ca o vede si incepe sa urle? Asta nu-i dauneaza copilului?
Adica, sigur, daca mama copilului nu se poate controla de fata cu copilul pt ca are ea frustrarile ei, trebuie tatal tras la raspundere, nu? Haideti sa punem tatal la colt pt ca are mama probleme de relationare atunci cand il vede cu alta.
Pe acelasi principiu, de ce nu ii interzice si iubitului mamei sa participe? Ah, pt ca eu nu fac scandal cand il vad :)
Ideal ar fi ca DGASPC-ul sa-si faca treaba pt care a fost chemat: sa-mi monitorizeze programul de vizita cu fetita mea, nu sa-i fie bodyguard mamei si pe mine sa ma marginalizeze si sa ma puna la respect, si de fata cu copilul.
In primul rand ca DGASPC-ul nici nu trebuia sa deschida astfel de discutii in prezenta copilului, cf codului lor deontologic.
@When - cu vizitele la gradinita d-abia am reusit sa rezolv ceva. V-am spus ca am cerut info si nu mi s-a raspuns. La insistentele mele, d-abia recent am primit raspunsuri.
La vizita la gradi cu greu reusesc sa vad copilul (initial a fost sunata mama copilului ca sa i se ceara voie sa-mi aduca putin copilul sa-l vad, desi nu avea vreo activitate anume ci doar astepta sa fie luat acasa).
Voi suna direct la educatoare pentru detalii, insa deja am fost exclus din decizii si ma deranjeaza faptul ca mama copilului a decis singura ce limba straina sa faca fetita.

Situatia cu DGASPC-ul e o problema si nu va impartasesc punctul de vedere.
Logodnica a aparut in peisaj dupa ce fosta sotie a venit peste ea in masina ca sa o cunoasca si sa-i multumeasca pt ca are grija de copil (mai avea putin si o invita in casa!). Deci nu avea nimic cu ea la momentul respectiv.
La inceputul monitorizarii si pana a fost incidentul dupa care fosta sotie a facut plangere la politie, logodnica mea ma insotea (repet, la sfatul avocatului) si nu deranja pe nimeni. Nu i-a cerut nimeni sa nu ma mai insoteasca!
Dupa incident si plangerea la politie, DGASPC-ul mi-a dat interdictie, fara macar sa-mi ceara si mie parerea sau partea mea de poveste ca sa vada ce s-a intamplat. De ce, dintr-o data, logodnica mea a devenit "persona non grata" ?
Nu-i normal sa primesc o explicatie logica si argumentata de la o autoritate platita din banii mei si chemata sa ma ajute? Sa ma ajute sa respect interesul superior al copilului, care copil nu este deranjat si nici afectat de prezenta logodnicei in astfel de momente, ci din contra!

Cum spuneam si mai sus, prezenta iubitului mamei nu dauneaza nimanui in aceste monitorizari ci doar logodnica mea. De unde aceste diferente intre parinti? Unii au numai drepturi si altii numai obligatii?

Legat de intrevederea cu mama, am avut o astfel de consiliere cu psihologul de la DGASPC care ne-a pus sa ne facem acea lista pe hartie cu ce ne dorim si ce probleme avem. N-am ajuns la nicio concluzie: eu mi-am facut lista, pe puncte, fosta sotie a zis ca-si doreste "comunicare" de la mine (adica atunci cand ma suna sa-i raspund imediat sau sa o sun inapoi in secunda 2 de cand ma suna). Si pe toata durata consilierii s-a discutat despre logodnica mea: ca pe ea o deranjeaza ca ma suna, ca logodnica mea are ceva cu ea, ca ea e agresiva, etc. Psihologul era deja informat de catre doamnele care faceau monitorizarea despre situatia cu logodnica mea ceea ce a insemnat ca i-a tinunt partea fostei sotii, deja ajunsesem sa o intreb ceva pe fosta sotie si raspundea el in locul ei :)

Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
MashaD, utilizator
MashaD, am inteles, deci logidnica vine doar in calitate de martor.
La DGASPC cand va vedeti, e prezent logidnicul fostei sotii? Doar logodnica dumneavoastra a primit interdictie sa vina?

Poate am ratat ceva insa s-a scris foarte mult si uneori e mai greu de descris o situatie in cuvinte decat in viu grai. Initial inteleg ca fosta sotie a avut un comportament normal cu logodnica, relatiile erau cordiale. Ce a dus la schimbarea acestui fapt? Ca e o diferenta mare de tot.

Limba straina la care a fost inscrisa fetita e una cu care nu sunteti de acord? Avea mai multe optiuni si nu a tinut cont doamna de ele? Ca la gradinitele de stat e simplu de regula, se face o singura limba.

Da, daca in prezenta logodnicei mama incepe sa urle si sa tipe, asta dauneaza copilului. Grav. Si aveti 2 optiuni foarte simple. 1. Aduceti logodnica in continuare si presiunea la care este supusa minora va continua, adica fata va suferi. Sau 2. Gasiti alt martor, mama va avea un comportament mai decent, minora va fi mai fericita.
Sunt atatia care au murit cu dreptatea de partea lor, e Romania, aveti doar aceste doua optiuni. E mai important pentru dumneavoastra sa nu pierdeti in fata mamei decat fericirea copilului?

@When

Cei de la DGASPC fac monitorizarea programului de vizita ceea ce insemna ca vin la domiciliul copilului si asista la preluarea si predarea lui, nu se intampla la ei la sediu.
Da, este si iubitul fostei sotii prezent si doar logodnica mea a primit interdictie (desi nici macar nu a vb cu nimeni cat timp m-a insotit, ca sa zic ca aveau vreun motiv).

Ce a dus la schimbarea acestui fapt? Ca e o diferenta mare de tot.

Faptul ca i-am intentat procesul si chiar s-a plans la psihologul de la DGASPC ca "logodnica mea a amenintat-o ca ii ia copilul" si ca procesul e facut de mine si de logodnica in scopul de "a-i rapi copilul". Inutil i-a explicat psihologul ca nu are cum sa ia altcineva copilul in afara de "mama" sau "tata" ea nu a inteles si a zis ca in cererea de judecata suntem amandoi si ca am motivat cerere ca "logodnica mea e o mai buna mama decat ea." Ceea ce va puteti imagina ca e absurd, ilogic, ilegal si ce mai vreti!

Limba straina la care a fost inscrisa fetita e una cu care nu sunteti de acord? Avea mai multe optiuni si nu a tinut cont doamna de ele? Ca la gradinitele de stat e simplu de regula, se face o singura limba.

Da, avea de ales intre 4 limbi si evident ca a ales-o p-aia pe care o stie ea cel mai bine, desi eu as fi dorit sa invete alta limba dintre cele 4.

Inteleg aceste 2 optiuni si am facut si treaba asta: ca sa evit astfel de iesiri ( ca se pare ca mama are voie sa faca orice, eu ca tata trebuie sa tin cont de copil!) nu am mai venit insotit. Nici asa nu a fost bine pt ca a spus celor de la DGASPC ca nu am facut asta pt ca am vrut ci pt ca am fost obligat de politie pt ca mi-a interzis politia! Acum sunt si infractor, nu?

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)