avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
@proastasatului - Exact asta expuneam aici!

Credeti ca nu asta am facut sau ca nu ma implic? Aveti impresia ca scopul meu in viata este sa o denigrez pe fosta mea sotie?
S-au strans foarte multe actiuni de-ale mele, in care am incercat sa ma implic in viata copilului meu si am fost impiedicat de fosta sotie!

Ea se denigreaza singura prin actiunile ei! Eu daca am scris toate lucrurile acestea aici, asta nu inseamna ca vreodata am zis vreun cuvant urat despre fosta sotie in fata copilului meu!

Iar daca am ajuns in situatia procesului, asta a fost in ultima instanta dupa multe incercari de implicare in viata si educatia copilului meu: eu am obligatia sa platesc pensia, restul nu ma intereseaza.
Am ajuns sa fac cereri peste cereri ca sa aflu despre copil: la medicul de familie, la gradinita...pt ca fosta sotie nu-mi da nicio informatie de acest gen.
Eu sunt de acord cu cris. Nu stiu cum se face, foarte des, nu mereu, ca tatii iubitori se poticnesc in iubirea lor fie in propria buna simtire, fie in plata pensiei. Doamne fereste sa spui ca un copil creste cu bani sau cu sacrificii si constanta. Sar pe loc din tufisuri multi tatici, mascati in iepurasi, mamici, reprezentanti de organizatii si fac imediat un scenariu lacrimogen de film indian. Si acel celebru domn Turcu, mama mama ce se mai zbate de dorul copilului caruia ii plateste sub 200 de lei pensie, si mai sunt multi altii (nu toti, fireste) care nu-si mai pot ostoi dorul de copil dar nu cumpara nici macar rechizite. Dragostea lor se exprima exclusiv in plangeri, actiuni in instanta, circ cat cuprinde. Cand se ajunge la nevoile copilului zici ca-s fete mari carora le vorbesti despre filme ptr adulti. Vai, vai, ce rusine vorbim despre bani cand e recunoscut pe plan international ca copiii cresc cu aer (caci si apa costa) si cu?....................program de vizitare. Mananca program de vizitare, incalta program de vizitare, scriu pe program de vizitare. Ce sa mai zicem! stau sa ma intreb cum ne-am mai inmultit si am mai supravietuit ca specie inaintea intrarii in vigoare a noului cod!
Dragul meu Masha, eu nu pricep un singur lucru : vedeţi fetiţa la programul de vizită, vedeţi copila şi în plus, când mama chiar vă solicită, mergeţi la grădiniţă, etc. Întrebare : De ce trebuie doamna să vă dea raportul privind situaţia medicală? Nu vedeţi cu ochii dvs. cum se simte fata? Aţi fost la grădiniţă, aţi vorbit cu educatoarele, ce informaţii suplimentare doriţi? V-a oprit cineva să întrebaţi la grădiniţă sau la medic despre copil? Vă spun aceste lucruri fiindcă eu nu am fost la medic aproape un an, fiindcă nu a fost nevoie, când am mers după adeverinţă, medicul m-a întrebat la ce medic tratez copilul :) Ce puteam să transmit tatălui? Aţi spus ceva de poze, că nu vă trimite - vă opreşte cineva să pozaţi fetiţa cât stă cu Dvs.?
Legea prevede că părintele rezident trebuie informat despre copil, dar asta nu înseamnă că dăm raport zilnic sau...? Doriţi informaţii de genul: "Azi, Machenka s-a sculat la ora 7, la ora 8 a ajuns la grădiniţă, a mâncat toată supica, nu a vrut felul 2, acasă s-a jucat cu căţelul şi la ora 20 s-a culcat "?
Ei, vedeţi, afirmaţi mai sus că tot ceea ce aţi scris aici nu aţi spus în faţa copilului! Dar aţi gândit! După definiţia alienării parentale, la care v-aţi raportat punctual, gândurile, faptele şi vorbele care denigrează celălalt părinte reprezintă alienarea copilului şi este abuz psihic grav la adresa minorului!
Deci dvs. aţi alienat copilul prin gândurile dvs., chiar dacă nu le-aţi dat glas!
Stimata Martonze, am inteles acum de ce ii tineti partea fostei sotii!

Vi se pare ca am facut copilul cu gradinita si cu medicul de familie, ca sa le cer lor direct aceste informatii? Mi se pare penibil ca am fost nevoit sa ma duc direct la ei ca sa-mi culeg astfel de informatii: am aflat de la gradinita ca a inscris-o la cursuri de limba straina de care eu nici nu stiam - asta e corect, nu?

Normal ca vad copilul cand e la mine si mereu mi-l da bolnav, desigur, unde as putea sa-l duc eu in weekend la analize si verificari? la o clinica particulara, nu?

Daca ea nu e obligata sa-mi dea raportul, cum spuneti pe ore, in conditiile in care copilul sta la ea, eu de ce sa fiu obligat sa-i dau raportul atunci cand vine 48 h la mine (sa ne intelegem, 48 ore inseamna de vineri seara ora 18.00, deci a vazut copilul in ziua respectiva pana duminca ora 18 - deci il vede si atunci)? Eu de ce sa fiu obligat sa-i dau raportul in fiecare zi din concediul meu, atunci ca am vrut sa plec cu copilul la bunicul lui?

Sa inteleg ca autoritatea parinteasca in comun si tot ce tine de ea se aplica doar la mine, nu?

Cum as putea sa alienez copilul cu gandurile mele? in 4 zile pe luna cat sta el la mine?
Atunci chiar ca sunt Dumnezeu, cum imi spunea o alta doamna mai devreme, din aceeasi gasca "Pro Mame Isterice" :)
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
MashaD, utilizator
MashaD a scris:

Stimata Martonze, am inteles acum de ce ii tineti partea fostei sotii!

Vi se pare ca am facut copilul cu gradinita si cu medicul de familie, ca sa le cer lor direct aceste informatii? Mi se pare penibil ca am fost nevoit sa ma duc direct la ei ca sa-mi culeg astfel de informatii: am aflat de la gradinita ca a inscris-o la cursuri de limba straina de care eu nici nu stiam - asta e corect, nu?

da' dvs de unde credeti ca afla dna despre ce a facut copilul la gradinita? nu tot de la gradinita? si despre starea de sanatate, nu de la medicul de familie?
ei de ce nu ii e penibil sa intrebe, dar dvs va e?
sa stiti ca medicul de familie e obligat sa va dea informatii si cand nu aveti copilul la dvs, asa ca mergeti cu incredere in timpul saptamanii
a, da, e putin jenant ca nu va mai intelegeti dupa ce ati fost suficient de intimi cat sa faceti un copil impreuna, si acum domnii si doamnele ce se ocupa de copilul dvs tre' sa povesteasca de doua ori (ei n-au dreptul sa se planga ca-s obligati de lege sa va raspunda la fiecare in parte) , da' na toti platim pentru greselile noastre .. dvs de ce ati fi protejat?

Eu promit sa nu mai intervin, ca deja e prea mult: idee e ca aveti nevoie de perspectiva. Da, sicanele sunt deranjante, dar nu atat de deranjante pe cat vreti dvs sa le infatisati.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)