Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ma doare sufletul de copilul ala, il chinuiti si il mutilati si nici n-a terminat dezvoltarea emotionala ca i-o terfeliti si i-o sacrificati pe altarul certurilor fara sens.
Si cand e vorba de ceva, sariti ca ars: da' de ce trebuie sa fiu eu responsabil?
Si mare soc n-o sa am daca si mama gandeste la fel...
Da' chiar, oare de ce?? De ce sa nu aiba minunatul dv. copil doi iresponsabili urlatori, certareti si incapatanati, manati de ura si de razboaie, ca parinti?? Chiar, oare de ce?
Va propun ca la urmatoarea intalnire sa urlati la logodnic, sa va duceti si logodnica acolo, ba chiar va puteti duce si cu vreun copil nou si sa-i spuneti copilei ca daca ea nu vrea sa vb cu dv. la telefon, copilul celalalt vrea... ba ma gandesc, oare n-o fi bine si sa urlati si la copil? Poate chiar sa urlati amandoi odata? Sau, mai bine, zic sa urle si ceilalti prezenti, martori si altioi, nu ziceti ca ar fi potrivit?
Sau sa mearga doar logodnica, dv. nici sa nu va duceti?... poate ar fi minunat pentru copil asa.
Ce tampenie de sfat va dadusem sa fiti responsabil, fara sa va intereseze de altii, doar de copilul dv... nepotrivit complet, cand dv. aveti dreptate, nu trebuie sa fiti responsabil, din contra. Trebuie si puteti sa fiti cat mai deplasat si iresponsabil si cand o creste schilodit emotional copilul dv., ii spuneti: dragul meu, te iubesc, eu nu ti-am facut rau, doar am facut la fel de prost ca mama ta. Cu alte cuvinte, am facut bine.
Stai, daca am facut ca mama care facea prost inseamna ca am facut si eu prost? Ok, deci, copilul meu, te iubesc dar nu am vrut sa-ti fac vreun bine ca nu-ti facea nici mama ta.
Felicitari!
Va rog sa ma iertati referitor la pamfletul de mai sus, dar sunteti complet iesita din realitatea lumii noastre!!
De cate pagini vorbim despre logodnica?
sa fim seriosi! cati platesc 500 de euro??? majoritatea sunt pensii mici. sa nu uitam totusi cat este salariul mediu in Romania!! cat despre Masha si alienarea parentala pe care o traieste din plin.... o mama care e dispusa sa isi lase copilul sa plece cu tatal in strainatate alieneaza?? pai majoritatea tatilor nici in cele mai frumoase vise ale lor nu au parte de asa ceva :)) chiar si el in astea 16 pagini mai recunoaste din cand in cand ca alienarea se indreapta spre logodnica, nu spre el. logodnica e parinte?? despre ce vorbim aici? toata mascarada asta e facuta spre a ingriji sensibilitatile unei femei nesigure pe ea. am avut si eu o relatie cu cineva divortat si cu copil. nici prin cap nu mi-a trecut sa merg cu respectivul cand isi lua copilul la programul de vizita, sau cand il ducea acasa. m-am retras, pentru ca atunci cand era cu tatal ei, copila numai despre mama vorbea. si e normal! nu m-am apucat sa agit si mai tare spiritele ca sa vada fosta cine-i actuala si cat de bine se intelege ea cu copilul. in fine, toate sfaturile sunt degeaba. oamenii astia nu se inteleg si nu se vor intelege niciodata. o mama care nu a trecut peste divort, un tata indragostit care nu mai vede stanga de dreapta, si o logodnica imatura si nesigura care mai pune si ea paie pe foc. ii dau dreptate lui Avlil, biata copila! oare ce intelege ea din toata circoteca asta ieftina?
Desi am zis ca inchid topicul din punctul meu de vedere, nu ma pot abtine cand vad si incrancenarea doamnele de a-mi demonstra ca mama e o sfanta si nevinovata.
Dragi doamne, credeti-ma ca eu o cunosc f bine si stiu exact ce-i poate pielea! Iar daca am ajuns in situatia in care sunt asta s-a intamplat dupa aproape 2 ani de la divortul la notar, timp in care am suportat f multe din partea ei.
Ia spuneti-mi, va rog, nu este alienare atunci cand invata copilul sa nu ma bage in seama atunci cand vin pt acesta la spital?
nu este alienare parentala cand copilul e spalat pe creier si imi zice ca: "tati eu m-am bucurat ca ai venit la spital dar mami mi-a zis sa nu te bag in seama (indiferent de cine eram sau nu insotit)?
Nu este alienare parentala cand incerc sa vorbesc la telefon cu fetita mea si mi se spune ca nu vrea si ca da cu palma in telefon?
Nu este alienare parentala cand, in prezenta mamei, copilul nu-si manifesta dragostea fata de mine, dar cand nu e ea prezenta, imi sare de gat si topai de bucurie?
Ma bucur pt dumneavoastra doamnelor caci aveti copilul langa dvs si nu tanjiti dupa el prin poarta gradinitei...dar daca ati incerca sa va puneti putin in situatia parintelui, care isi iubeste copilul nespus si care il vede 1 data la 2 saptamani si atunci copilul are o atitudine reticenta fata de mine pt ca "tac-su e rau/nenorocit" - cam ce ati simti?
Dar, desigur, eternele probleme feminine - logodnica e de vina!
Oare daca va spuneam ca sunt singur - aceeasi reactie o aveati?
@Martonze
tot offtopic, dvs in continuare credeti ca un parinte rezident care in mod evident isi uraste fostul partener si crede ca nu e demn sa fie parinte, nu are absolut nicio influenta in refuzul unui copil uneori de 3, 4, hai 8 ani? Mai si dati exemplu cu copilul dvs care pleaca bucuros cu vecinul - cu care probabil are o relatie de atasament, dar nu cu tata. Adica nu va preocupa ca un copil isi respinge tatal, dar va preocupa propagatorii conceptului de alienare parentala.
@ PS
Parca dvs invitati mamicile sa cheme executorul judecatoresc in parc pentru a gasi dovezi impotriva tatalui ? Stiti ca sunt mame care cheama DGASPC, executorul, martori peste martori, inregistreaza tot ... ma intreb daca le trimiteti si pe aceste mamici la psihiatru sau daca credeti ca din cauza atmosferei create de ele copilul e timorat in prezenta tatalui.
o mama care e dispusa sa isi lase copilul sa plece cu tatal in strainatate alieneaza?? pai majoritatea tatilor nici in cele mai frumoase vise ale lor nu au parte de asa ceva
a fost dispusa dc ii respectam conditiile ei, care implicau stricarea concediului si nervi gratuiti de nici nu mai apucam sa ma bucur de copil!
stati linistita, a fost de acord verbal si pt ca suntem in proces...pana la a si face ce spune...se schimba de 3 ori!
Vad ca o laudati ca a acceptat - vi se pare normal ca tati sa nu aiba acest drept?
Imi pare ca o spuneti ca pe ceva banal si acceptat deja!