MashaD a scris:
Dragi doamne, credeti-ma ca eu o cunosc f bine si stiu exact ce-i poate pielea!
aveti mare grija ca e valabila si reciproca. Fosta dvs sotie va cunoaste foarte bine si stie ce va poate pielea :)
Ca urmare se intampla aceste sicanari la care dvs reactionati prompt si fara greseala. Practic faceti doar ce vrea fosta dvs sotie. Ce-ar fi sa incercati sa o manipulati dvs pe ea in loc sa va lasati manevrat asa de usor?
Aveti o fata de 3 ani si jumatate si de 2 ani sunteti divortat. Deci avea 1 an si 6 luni cand ati iesit din peisaj.
Nu, nu e alienare.
Cand fata dvs va spune "tati eu m-am bucurat ca ai venit la spital dar mami mi-a zis sa nu te bag in seama (indiferent de cine eram sau nu insotit)?" este fix opusul alienarii. Este un copil caruia i se permite sa aibe propriile sentimente. Si care va manipuleaza pe dvs si pe mama ei ca sa ii fie ei bine (copil desptept de altfel).
Stiti cat de usor se alieneaza un copil de 1 an? Stiti cat de usor ati fi putut sa nu va fi vazut copilul la varsta asta? Cu suport judecatoresc, totul legal.
Ati fi putut avea program de relatii personale de o ora la doua saptamani in prezenta mamei (unde si cand are mama chef). Stiti ce statut ati fi avut pentru fata dvs? Nenea.
Daca aveti un copil de 3 ani care poate sa va spuns "Mama mi-a spus sa fac asa dar eu am simtit altfel" aveti parte de o mama care NU alieneaza copilul.
Ca vi se spune dvs ca fata loveste telefonul cu mana cand e la mama si vreti sa vorbiti cu ea .... eheee, asta e ce va spune mama dvs, nu e alienare. Se cheama sicana, rautate a ei fata de dvs, nevoie de control, insa n-are nici o legatura cu alienarea. Copila poate vrea, poate nu vrea sa vorbeasca la telefon - dvs nu stiti decat ceea ce vi se spune :)) si actionati prompt la ceea ce vi se serveste.
Si nu, nu e alienare cand nu-si manifeste dragostea fata de dvs cu mama prezenta. E vorba de instinctul copilei de supravietuire care va serveste fiecaruia ce aveti nevoie ca sa fiti fericiti. Pacat ca nu aveti si dvs (adultii din preajma ei) atata inteligenta emotionala incat sa creati pentru ea un cadrul la fel de prielnic. Ea stie ce doare pe fiecare cel mai tare si incearca sa nu apese butoanele respective. Pentru ca pe ea o doare si o deruteaza durerea fiecaruia dintre dvs, si asa intelege ea sa procedeze. (din nou - copil foarte inteligent, pacat de parinti).
Da, nu puteti decide daca fetita dvs de 3 ani si jumatate va canta la gradinita intr-o engleza stalcita sau intr-o franceza stalcita sau intr-o germana stalcita.
Serios?? Asta e motiv de schimbare a domiciliului?
Sau "mama nu era langa patul fetei cand era aceasta bolnava". Asta e motivul?
Cand ati internat-o in spital (care, in lumina ultimelor informatii despre situatia spitalelor, este cea mai proasta decizie pe care ati luat-o :) , dar toti suntem mai viteji dupa razboi) ati stat non-stop langa ea? Nu. N-ati stat (ca daca ati fi stat non-stop langa ea nu mai purtati discutia cu m-am bucurat ca m-ai vizitat la spital). Deci? Sa se dea sau nu tot universul copilei peste cap ca sa va simtiti dvs bine?
Sau n-ati mai plecat cu fata in concediu in afara tarii pentru ca nu v-ati mai fi bucurat de concediu daca ar fi trebuit sa sunati o data pe zi. Serios??? Dar fata? ea s-ar fi bucurat sa-si cunoasca bunicul? A, da, dar nu v-ar fi fost dvs comod.