avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
Pe la nu stiu ce pagina logodnica era aia nebagata in seama! acum vad ca sunteti dvs! v-am mai spus, adunati-va gandurile, caci va contraziceti des si multe nu se leaga. si daca aveti aceeasi atitudine si in instanta nu veti obtine nimic! in 17 pagini vi s-a tot spus ca nimeni nu ia apararea mamei. nu ne intereseaza ce face mama! dar daca ea e nebuna si tatal trebuie sa fie la fel?? e musai sa demonstrati ca aveti dreptate?? aveti, mama nu o suporta pe logodnica si nu a trecut peste divort! asta nu e motiv sa fie schimbat domiciliul copilului. Apoi, nu zice nimeni ca logodnica e de vina, chiar nu vedeti stanga de dreapta? pentru comportamentul dvs doar dvs sunteti vinovat. nu fosta, nu actuala, nu soacra, nu doamnele de la protectia copilului! ce ati cautat cu logodnica la spital daca stiti ca veti crea conflicte? ce ati cautat cu logodnica la fosta acasa daca stiti cum reactioneaza? ca era prietenul mamei acolo?? ati venit sa lasati copilul sau ati venit sa vedeti care pe care?? e un comportament de gradinita asta. la care se adauga mult mai multe gesturi infantile de tipul "imi strang jucariile si am plecat".

nici mamele nu au acest drept, nu va mai faceti griji inutile ca ati ratat ceva! fiecare pleaca daca este lasat. si sincer, nu intereseaza pe nimeni nervii dumneavoastra. important e copilul aici. nu nervii dumneavoastra, ai fostei sau ai logodnicii. cum a fost in interesul copilului sa nu mai plecati in vacanta?
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
cris0811, utilizator
MashaD a scris:

Dragi doamne, credeti-ma ca eu o cunosc f bine si stiu exact ce-i poate pielea!

aveti mare grija ca e valabila si reciproca. Fosta dvs sotie va cunoaste foarte bine si stie ce va poate pielea :)
Ca urmare se intampla aceste sicanari la care dvs reactionati prompt si fara greseala. Practic faceti doar ce vrea fosta dvs sotie. Ce-ar fi sa incercati sa o manipulati dvs pe ea in loc sa va lasati manevrat asa de usor?

Aveti o fata de 3 ani si jumatate si de 2 ani sunteti divortat. Deci avea 1 an si 6 luni cand ati iesit din peisaj.
Nu, nu e alienare.
Cand fata dvs va spune "tati eu m-am bucurat ca ai venit la spital dar mami mi-a zis sa nu te bag in seama (indiferent de cine eram sau nu insotit)?" este fix opusul alienarii. Este un copil caruia i se permite sa aibe propriile sentimente. Si care va manipuleaza pe dvs si pe mama ei ca sa ii fie ei bine (copil desptept de altfel).

Stiti cat de usor se alieneaza un copil de 1 an? Stiti cat de usor ati fi putut sa nu va fi vazut copilul la varsta asta? Cu suport judecatoresc, totul legal.
Ati fi putut avea program de relatii personale de o ora la doua saptamani in prezenta mamei (unde si cand are mama chef). Stiti ce statut ati fi avut pentru fata dvs? Nenea.
Daca aveti un copil de 3 ani care poate sa va spuns "Mama mi-a spus sa fac asa dar eu am simtit altfel" aveti parte de o mama care NU alieneaza copilul.

Ca vi se spune dvs ca fata loveste telefonul cu mana cand e la mama si vreti sa vorbiti cu ea .... eheee, asta e ce va spune mama dvs, nu e alienare. Se cheama sicana, rautate a ei fata de dvs, nevoie de control, insa n-are nici o legatura cu alienarea. Copila poate vrea, poate nu vrea sa vorbeasca la telefon - dvs nu stiti decat ceea ce vi se spune :)) si actionati prompt la ceea ce vi se serveste.

Si nu, nu e alienare cand nu-si manifeste dragostea fata de dvs cu mama prezenta. E vorba de instinctul copilei de supravietuire care va serveste fiecaruia ce aveti nevoie ca sa fiti fericiti. Pacat ca nu aveti si dvs (adultii din preajma ei) atata inteligenta emotionala incat sa creati pentru ea un cadrul la fel de prielnic. Ea stie ce doare pe fiecare cel mai tare si incearca sa nu apese butoanele respective. Pentru ca pe ea o doare si o deruteaza durerea fiecaruia dintre dvs, si asa intelege ea sa procedeze. (din nou - copil foarte inteligent, pacat de parinti).

Da, nu puteti decide daca fetita dvs de 3 ani si jumatate va canta la gradinita intr-o engleza stalcita sau intr-o franceza stalcita sau intr-o germana stalcita.
Serios?? Asta e motiv de schimbare a domiciliului?

Sau "mama nu era langa patul fetei cand era aceasta bolnava". Asta e motivul?
Cand ati internat-o in spital (care, in lumina ultimelor informatii despre situatia spitalelor, este cea mai proasta decizie pe care ati luat-o :) , dar toti suntem mai viteji dupa razboi) ati stat non-stop langa ea? Nu. N-ati stat (ca daca ati fi stat non-stop langa ea nu mai purtati discutia cu m-am bucurat ca m-ai vizitat la spital). Deci? Sa se dea sau nu tot universul copilei peste cap ca sa va simtiti dvs bine?

Sau n-ati mai plecat cu fata in concediu in afara tarii pentru ca nu v-ati mai fi bucurat de concediu daca ar fi trebuit sa sunati o data pe zi. Serios??? Dar fata? ea s-ar fi bucurat sa-si cunoasca bunicul? A, da, dar nu v-ar fi fost dvs comod.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
mirebire, utilizator
Sa va spun un secret dnule Againstpas, desi desigur nu va folosi la nimic. Dragostea (in speta a copilului) nu se castiga cu razboaie, ci cu grija, atentie, disponbilitate, constanta, contributie la nevoile lui. Daca preocuparea e vanatoarea greselilor mamei e evident ca nu manifestati interes pentru copil, ci pentru mama (nu e relevanta natura interesului ptr doamna, tot interes e).
Nu am invatat nicio mama sa cheme executorul in parc sau in alta parte! Va reamintesc ca din minciuna si manipulare nu iese niciun beneficiu! Am chemat eu de cateva ori executorul in parc deoarece aveam progr de vizitare in parc (locuri publice de 2 ori pe saptamana). Tatal nu venea, pretindea apoi ca nu vazuse sms-urile mele si nu auzise telefonul cand il sunam sa-l intreb unde e si mergea apoi la politie si-mi facea plangere ca nu as fi respectat eu programul si n-as fi venit in parc. Cand ai de a face cu asemnea ordinari este normal sa faci dovada ordinariei! "Inteligentul" joc ordinar s-a finalizat cu trimiterea in judecata a tatalui pentru inducerea in eroare a politiei si procurorului. Placa alenarii, desi cantata cu acompaniement coral, nu a tinut si omul s-a vazut trimis in judecata. Pana la acel moment el varsa lacrimi de crocodil, iar tristele de la dgaspc il ascultau ca pe Sfanta Evanghelie. Iaca ca a intarcat balaia!
@cris0811 - nu am detaliat povestea de la inceput, cu liniuta, pt ca nu asta era scopul acestui topic. Ca am dat cateva exemple, acolo unde era cazul, asta nu inseamna ca sunt confuz sau ca nu se leaga ci ca nu am facut "povestea porcului" aici pe forum.

ce ati cautat cu logodnica la spital daca stiti ca veti crea conflicte?

se vede ca nu ati citit toate comentariile mele sau nu ati dorit sa le intelegeti.
raspund punctual:
1. este fix treaba mea de cine vin insotit
2. nu este problema mea ca fosta nu a trecut peste divort
3. chiar daca nu a trecut peste divort, consider ca este o persoana matura care se poate abtine in fata copilului
4. daca nu e o persoana matura atunci sa i se faca o evaluare psihologica sa vede daca e in toate facultatile mintale
5. cum din comportamentul ei am concluzionat ca nu e o persoana matura si este iresponsabila, voi incerca sa schimb domiciliul fetitei la mine

In afara de punctele de mai sus, mama este cea care isi cheama iubitul atunci cand vin eu insotit si nu invers, dar nici asta se pare ca nu ati retinut (iar eu vin insotit din cu totul alte considerente decat scopul de a-i demonstra fostei cine-i mai tare).

MashaD a scris:

1. este fix treaba mea de cine vin insotit
2. nu este problema mea ca fosta nu a trecut peste divort
3. chiar daca nu a trecut peste divort, consider ca este o persoana matura care se poate abtine in fata copilului

asta demonstreaza fix comportamentul infantil! daca fosta se comporta asa de ce nu evitati conflictele??? daca va ganditi asa mult la copil cum spuneti? din ce vad preocuparea majora a dvs e sa o enervati pe fosta si sa scoateti logodnica la inaintare. chiar, femeia aia nu are viata personala? chiar ii place scandalul?

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)