avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
@When - domiciliul poate nu-l obtine, dar un program extins probabil ca da.

Nu mai mergeti cu logodnica sa luati copila, mergeti cu cei dela DGASPC. Daca mergeti singur, nu spuneti nimic, credeti ca se intampla ceva sau au ceva de reprosat doamnele de la DGASPC? Nu

Problema mea este dc e legal comportamentul DGASPC: sa-mi interzica sa vin insotit sa iau copilul? (nu luam acum in calcul ca e mai bine sa nu vin insotit) Ce treaba au cu acest aspect cand ei sunt acolo ca sa monitorizeze respectarea programului si nu altceva?

Dar va spun eu, nu va suna. Doar ameninta.

Avand in vedere ca deja a facut o plangere mincinoasa pe numele logodnicei, nu o impiedica nimic sa-mi faca si mie! (in conditiile in care ea deja are dosar penal deschis)
domnule Masha
Stiu ca vi se pare incorect, dar ideea e ca de cele mai multe ori trebuie sa dansati fix cum canta mama ca sa aveti o relatie cu copilul.
Stiti oare cati tati au fost la usa copilului lor fara macar sa-l vada? Stiti cate mailuri au scris intreband de copil la care nu au primit niciun raspuns? Stiti de cate ori le-au fost aruncate cadoruile pe scarile blocului? Stiti de cate ori au fost jigniti si denigrati de fata cu copilul? Stiti prin cate mizerii si batai de joc au trecut pentru a reusi sa schimbe doua cuvinte cu copilul?
Nu stiti. Daca ati vedea prin ce trec unii, v-ati simti extrem de norocos. Tocmai de aceea va spun, faceti ce depinde de dvs pentru a va mentine relatia cu fetita. Daca fosta nu va suporta logodnica nu aveti ce-i face, asa ca limitati intalnirile dintre cele doua mai ales cand e copilul de fata. Oricum ca regula generala, in ochii fostei tot ce veti face va fi gresit. Ca sa nu mai zic ca societatea nu va sanctiona o mama care nu vrea sa se inteleaga cu fostul legat de copil sau care nu doreste ca tatal sa mai faca parte din viata copilului. Dar important este sa fiti in conditiile acestea tata pentru fetita dvs.
@againstPAS - desi sunt constient ca spuneti crudul adevar...eu tot sper ca se va face dreptate si tatilor!

Nu e corect, legal si cum vrei sa-i mai spuneti acestui comportament al mamelor care isi priveaza propriul copil de prezenta tatalui.

Incet, incet, se dau legi in ajutorul tatilor, se schimba decizii in salile de judecata in favoarea noastra, totusi nu mai suntem ca pe vremuri cand era musai sa ramana copilul la mama!

Dar daca noi, tatii discriminati, stam degeaba si dansam dupa cum vrea mama, atunci ne cam meritam soarta!
AgainstPas are dreptate din pacate.
Nu se face nimic pentru a limita un asemenea comportament cand e vorba de mama.

DGASPC nu are dreptul legal sa va impiedice logodnica sa vina pe o proprietate publica insa nu vreti sa va puneti rau cu ei. Veniti cu altcineva, macar pana se linistesc lucrurile. Si chemati mama la mediator ca sa puteti afirma chiar in timpul procesului ca dumneavoastra ati vrut sa va intelegeti si ca ati incercat o cale pasnica de a comunica.

Vorbiti doar prin mailuri, nu raspundeti la telefon, lasati-o sa faca cate plangeri vrea, intr-un final se va linisti. Ori de bunavoie ori o linistesc altii.
Cultivati relatia cu fetita. Asta e cel mai important iar in curand, va spune copila unde vrea sa stea. si atunci, chiar daca e mama, instant va asculta copilul si il va lasa sa locuiesca la dumneavoastra.
Mie mi se pare mai rau ca pe vremuri. Pentru ca de cand cu custodia comuna, in cazul unor mamici a aparut bineinteles nevoia de a obtine exercitarea autoritatiii parintesti exclusiv de catre ele.
Si atunci au luat frumos legea si au vazut care sunt motivele intemeiate de le da onorata instanta custodia unica. Si brusc tatii au devenit ba violenti, ba dezinteresati, ba iresponsabili. Apoi si-au dat seama ca nimeni nu le obliga sa se inteleaga cu tata. Asa ca nu mai pot brusc colabora cu tata. Si-au mai dat seama ca si daca nenorocitu obtine un program de vizita, daca ele nu-l respecta nu le face nimeni nimic. Iar cand e mai maricel putin, e atat de usor sa-l faci sa-si respinga tata.
Cam asta e realitatea. Ca or mai fi doua trei cazuri izolate cu un parinte rezident amendat, e ca sa zic asa picatura din ocean.
Si de ce spun ca e mai rau ca inainte? Tocmai pentru ca in lupta asta cu custodia, mamele isi transforma copiii in arme de lupta. Avem atatea cazuri de copii nevinovati care sunt invatati sa-si respinga brutal tatii incat nu poti sa nu te intrebi ce se va intampla cu acesti copii mai incolo. Sau la doar cativa anisori li se pune in carca decizia de a avea sau nu vreo legatura cu tatal lor. Imaginea de ansamblu nu arata bine, din contra.
De aceea am ajuns la concluzia trista ca nu conteaza discriminarea tatalui, mizeria la care este supus in acest cazuri, conteaza ca acel copil sa aiba o viata normala, iar tatal sa fie cat poate prezent in viata copilului. Oricum ideea de a fi justitiar nu functioneaza in acest sistem defect.

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)