Este conflictul dintre părinţi un motiv temeinic de a nu se acorda autoritate părintească comună?
Cum pot ataca in apel hotararea instantei de a incredinta minorul exclusiv unuia dintre parinti doar pe motivul neintelegerii dintre ei?
decat sa continuati pe drumul pe care ati pornit, mai bine incercati sa va intelegeti cu mama, ca tot spre binele copilului o faceti. vedeti de ce se comporta asa, vedeti daca ceva anume din comportamentul dvs o determina sa aiba aceasta atitudine. custodia comuna nu va ajuta cu nimic, caci nici nu sterge conflictul si nici nu va obliga mama sa va lase sa vorbiti cu copilul la telefon, sau sa va dea relatii despre situatia lui scolara. va ofera doar dumneavoastra o parghie de a adanci conflictul in detrimentul copilului. ce vreti dumneavoastra obtineti numai prin negociere, mediere, consiliere... cu vorba buna!
Motivați în APEL că Legiuitorul este foarte clar cand spune ca autoritatea parinteasca comuna este regula, statuând că autoritatea parinteasca unica se acorda doar atunci cand exista motive intemeiate si eu personal nu consider ca neîntelegerea intre parinti este un motiv intemeiat pentru ca instanta sa acorde autoritatea parinteasca doar unuia dintre parinti. Pentru ca daca nu ar fi fost neintelegerea, divortul nu ar mai fi avut loc.
Art. 262 si 263 din CCiv arata intentia legiuitorului ca minorul de a fi in grija ambilor parinti si exista de asemenea un numar de decizii ale CEDO si ale Curtii Constitutionale care arata asta.
Legiuitorul spune foarte clar că autoritatea părinteascîă comună este regula, dar prevede şi excepţia , când autoritatea părintească o exercită unul din părinţi. Excepăţia se bazează pe motive temeinice, pe care le consideră instanţa că dăunează exercitării în comun a autorităţii părinteşti.
În urmă cu câţiva ani, în cazul userului, o instanţă a stabilit că neînţelegerile dintre părţi sunt atât de mari, încât exercitarea în comun a autorităţii părinteşti nu este în interesul superior al copilului.Acea sentinţă s-a bazat pe nişte probe, evident.
Acum, userul trebuia să demonstreze că motivele care au stat la baza sentinţei anterioare s-au schimbat simţitor: părinţii colaborează, iau decizii în comun, comunică, nu există conflicte între ei. Aşa prevede legea, o sentinţă definitivă şi irevocabilă, care priveşte minorii se poate schimba dacă s-au schimbat condiţiile avute în vedere, în mod substanţial, faţă de sentinţa anterioară.
Cu alte cuvinte custodia comuna e la latitudinea parintelui care culmea, nu comunica. Si atunci pedepsesti celalalt parinte. Nu e logic deloc, nu e in beneficiul copilului sa iagonesti un parinte din viata lui pe motiv ca cel cu care locuieste are problem de comunicare sau de bun simt. Acolo unde e cazul :)
Depinde ce înţelegeţi prin "comunicare". Instanţa are în vedere o serie de probe atunci când emite o sentinţă.Autoritatea părintească unică fiind o excepţie, care trebuie puternic motivată, puteţi fi sigur că au existat suficiente dovezi care susţin sentinţa.
Dvs. When sugeraţi că mama nu comunică - probabil vă referiţi că nu-i transmite domnului situaţia medicală sau ce a mai făcut copilul la grădiniţă - această problemă s-a dezbătut deja aici, cu argumente pro şi contra.
Dar relaţiile conflictuale şi lipsa de comunicare sunt mult mai grave şi se manifestă constant, prin desele şicanări dintre părinţi, reclamaţii, acţiuni în instanţe, executări silite, poliţie, scandaluri... Astea se văd toate printr-un simplu click pe portalul Just.ro şi prin copiile reclamaţiilor şi plângerilor depuse la dosare de către părţi, ca dovezi.
Custodia comuna
Iuliana 24
Daca intr-un divort sa stabilit custodia comuna iar in decurs de trei ani acesta nu a sunat si nu ia cautat sub nici o forma se poate cere in instanta custodia ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor
ciancu
Buna ziua
As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)