avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii

Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul decesului ?. La deschiderea dezbaterii succesiunii trebuie stabilita masa suc-cesorala deci trebuie sa am aceasta informatie.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Daniela632 , utilizator 22:04, 16 Octombrie 2019
Daca unul din succesibili are informatia ca defunctul ar avea si conturi, notarul public face adresa catre toate Bancile pentru a i se da aceste informatii, daca nu stiu succesibili exact banca/bancle unde defunctul avea conturi bancare.
Cel mai simplu este prin notar.
Oricum ajungeți la notar.

Se pot face adrese la toate băncile asa.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Cred ca ati inteles ca eu sunt fiica mamei defuncte care am declaratia de acceptare expresa, iar la mijloc mai este sotul supravietuitor care nu-mi este tata. Am un singur regret care nu este prea ortodox si anume : ca la o saptamana dupa deces nu am fost la starea civila sa iau un duplicat al certificatului de deces al mamei si fuga lipa, lipa, la toate bancile importante si sa le spun ca daca exista pe CNP-ul mamei un cont deschis sa-l blocheze pt. ca titularul nu mai exista.
Domnul nu putea sa scoata banii din cont si sa le lichideze decat daca era imputernicit pe cont direct la banca sau avea procura de la mama dvs in acest sens.
Pentru a bloca banii trebuie sa notificați în scris banca și sa dovediți decesul.
Banca nu mai are dreptul de a da banii altei persoane împuternicite.

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)