avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii

Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul decesului ?. La deschiderea dezbaterii succesiunii trebuie stabilita masa suc-cesorala deci trebuie sa am aceasta informatie.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Daniela632 , utilizator 22:04, 16 Octombrie 2019
Corect.
Mai am trei saptamani si trece anul de optiune succesorala si exista posibilitatea ca domnul sa nu fi facut ce am facut eu, respectiv declaratia de acceptare a succesiunii legale. E de bine? sau de rau?.Daca nu a facut atuni trebuie sa produca dovezi fara echivoc de acceptare tacita.Si atunci apare iar o intrebare si anume : faptul ca a scos bani din cont in calitate de imputernicit dupa deces este acceptare tacita ? chiar daca este infractiune (cred eu)
Nu poate invoca acest lucru, insa daca a participat la cheltuielile de inmormantare, a locuit si a platit taxe, impozite pe un bun comun cu mama dvs, a achitat niste datorii ale mamei dvs atunci poate fi considerat ca a acceptat tacit succesiunea. Nu inteleg de ce nu ati dezbatit succesiunea pana acum?
Joha a scris:

Liliana nu e vorba de notar.....e vorba de Banci ...nu elibereaza succesibililor decat daca notarul in adresa indica persoana care va ridica extrasul de cont. In adresa notarul indica ca pe rolul biroului notarial se afla inregistrat dosarul succesoral nr... din data de.....privind pe defunctul X....
Pentru a avea calitate inseamna sa dezbata succesiunea apoi sa suplimenteze cu bunuri niste bani in plus la onorarii...sfat pe care nu l-as da.

Da, ok, Bancile nu e normal sa procedeze astfel. Exista doua variante: ii arati bancii interesul tau legitim (acte de stare civila de regula) sau te adresezi notarului/instantei. La notar e mai scump, dar se consuma mai putin timp, in instanta invers.

Nu am inteles partea cu suplimentatul, Joha...
Certificat de calitate iei contra a 500 de lei, fara sa mentionezi vreun bun, iei doar certificat si gata. Daca vrei.
Cat costa adresa catre o banca? Daca pui 20-40 de adrese...

Favex, in aproape un an trebuia sa contactati un notar sau avocat si sa dezbateti deja mostenirea asta, stati sa vedeti din ce parte rasare soarele... L-ati fi chemat la notar, ca am o vaga senzatie ca sperati degeaba ca nu a acceptat mostenirea.
Dupa mine, poate inseamna acceptare tacita si preluarea banilor din cont. Depinde de motivatie.

Cat să coste o scrisoare recomandata ultima oara era parca 6 lei....adica daca or fi 40 de banci desi cre ca este exgerat.......ar fi 240 de lei......

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)