avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor nastere copil in caz de demisionare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor nastere copil in caz de demisionare.

Buna ziua. Am fost informat de la resurse umane ca voi primi un ajutor pentru nastere copil. Mi sa spus ca acei bani vor fi depusi in cont in aceiasi zi in care se va face si plata salariului, adica pe data de 10 mai. Intrebarea mea este, daca vreau sa demisionez pana la acea data, adica pana la data de 10 mai, voi mai primii acei bani? Sau in cazul in care voi vrea sa intru in concediu de creste copil pe o perioada de 2 ani, mi se va suspenda contractul? Mentionez ca unitatea de care vorbesc apartine de privat, cu care am contract si lucrez din luna februarie anul acesta, acesta fiind un job part-time, serviciul meu de baza fiind la stat, la care am cativa ani vechime. Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns
La full time unde lucrez de 2 ani si jumatate este 1930 ron in general, depinde de sporuri. Iar unde lucrez din luna februarie la part-time este in medie 700 ron. Voi primii 85% indemnizatie doar din primul job unde am vechime cel putin 1 an sau si din jobul de unde am vechime 4 luni? Mentionez ca sumele sunt cele pe care le iau in mana.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
maryus2y, utilizator
Indemnizatia se va calcula pentru ambele venituri cumulate , insa va trebui sa le supendati ambele c.i.m., de aceea v-am intrebat de salariu.
Am inteles. Multumesc si o zi buna.
Revin cu o mica "problema". In momentul actual, sotia mai are concediu maternal pana la sfarsitul lunii, dupa care urmeaza ca eu sa depun dosarul pentru a intra in CCC. Eu nu sunt din Bucuresti si nici sotia insa m-am mutat recent si stau cu chirie. Stiu ca imi trebuie viza de flotant pentru depunerea dosarului aici in bucuresti, dar ce se intampla daca in cazul in care imediat dupa depunerea dosarului, imi schimb domiciliul la alta locatie? Trebuie sa fac iar viza pentru noul domiciliu? Este obligatoriu sa am o viza cu adresa la care stau in momentul depunerii dosarului, sau este deajuns sa am o viza de flotant?
maryus2y a scris:

.... Stiu ca imi trebuie viza de flotant pentru depunerea dosarului aici in bucuresti, dar ce se intampla daca in cazul in care imediat dupa depunerea dosarului, imi schimb domiciliul la alta locatie? Trebuie sa fac iar viza pentru noul domiciliu? Este obligatoriu sa am o viza cu adresa la care stau in momentul depunerii dosarului, sau este deajuns sa am o viza de flotant?

Va trebui sa va faceti viza pentru noul domiciliu, in situatia in care ati optat pentru plata prin posta a indemnizatiei.

Dupa obtinerea vizei anuntati AJPIS Bucuresti si AJPIS in raza caruia aveti noul domiciliu.

Alte discuții în legătură

Refuz dosar de indemnizatie Gabriela_F Gabriela_F Buna ziua, Este legal sa mi se refuze dosarul de indemnizatie (depus pe numele meu, avand mai mult de 12 luni lucrate anterior nasterii si toate documentele ... (vezi toată discuția)
Pot depunde dosar indemnizatie crestere copil la alta locatie decat cea de domniciliu? Thomas81 Thomas81 buna ziua! in curand urmeaza sa nasc, momentan nu locuiesc la domiciliul din CI si doresc sa-mi fac viza de flotant in alta locatie. pot depune acolo dosarul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raluciii raluciii Buna ziua, In curand voi naste, si as dori daca imi puteti spune ce anume trebuie sa contina dosarul necesar pentru indemnizatie, cand trebuie depus mai ... (vezi toată discuția)