avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de somaj fara plata de catre firma a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de somaj fara plata de catre firma a darilor catre stat?????

buna seara!in primul rand vreau sa va multumesc mult pt sfaturi!acum vreau sa va cer o parere referitor la cazul un care se afla o vecina!este angajata de cativa ani la firma cumnatului sau cu cim carnet de munca etc.deci nu la negru.de cateva luni firma nu prea mai merge si cumnatul a zis ca-si da o parte din angajati(printre care si vecina mea)in somaj.vecina mea nu a obiectat a zis ca si-asa mai are putin pana la pensie,i-a convenit.i s-a inchis cartea de munca cu art.65 lit a dar cand sa depuna actele pt somaj dosarul i-a fost respins pe motiv ca angajatorul nu-i eliberase adev cu stagiul de cotizare pt somaj.s-a dus la patron(care cum v-a spus ii este cumnat)si i-a cerut acea adev.peste cateva zile primeste de la acesta un tel.prin care ii spune ca nu poate sa-i dea acea adev.pe motiv ca plata catre contributia la somaj nu s-a facut pt fiecare angajat in parte ci pe acelasi ordin de plata pt.toti angajati si ca firma are debite restante pe care nu poate sa le plateasca momentan.vecina ce poate sa faca?nu vrea sa-i faca nici lui rau dar nici sa nu beneficieze de somaj.firma inca funcioneaza are doar mai putini angajati!ce o sfatuiti sa faca?multumim mult!o seara buna!
Cel mai recent răspuns: ramo.bz87 , utilizator 00:15, 25 August 2009
sigur ca se poate o virare de contributie pe persoana. daca vecina face presiuni asupra cumnatului-angajator poate obtine asta, si este perfect legal. probabil ca mai tirziu, daca si alti fosti salariati vor afla despre asta, vor face si ei la fel.

in privinta Buletinului,.... el este editat de Oficiul National al Registrului Comertului. din pacate, am intrat acum pe site-ul lor ca sa va pot da link-ul si am observat ca nu mai apare :sorry:
#-o #-o #-o
scuze ca nu am controlat mai inainte de spune :love2:

dar merita spus in caz de nevoie
ma gindesc ca, avand in vedere criza, s-au reorientat si probabil poate fi procurat numai contra cost
Oricum , multumim pentru informatie..
Probabil este o decizie de criza :D, nimic nu mai este gratis, informatia mai ales devine foarte scumpa in aceste vremuri ...
doar aici pe forum mai ne ajutam gratuit inre noi :)
cornelia radoi,
este posibil sa se plateasca numai pentru acea salariata contributia pentru somaj ... am mai intalnit asemenea cazuri.
1. De cand sumele se vireaza toate la fondul unic, nu se mai poate vira nominal sau pe o destinatie anume.
2. Se vireaza toate in acelasi cont dar nu mi-a spus nimeni cum se repartizeaza apoi sumele si de catre cine. Inainte puteam sa virez sume pe o destinatie anume si pentru un anume salariat.

Alte discuții în legătură

Somaj merymilan merymilan buna seara.doresc si eu sa mi se raspunda la cateva intrebari in legatura cu depunerea actelor pt somaj.am lucrat la o firma de constructii timp de 3 ani si in ... (vezi toată discuția)
Somaj camitrif camitrif Buna ziua. Am o firma, care a lucrat in constructii ( pana anul trecut ). Din februarie anul 2009, nu am mai reusit sa ne platim datoriile la bugetul ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi platesc singura contributia catre somaj? cristina velescu cristina velescu buna,pot sa imi platesc singura contributia catre somaj daca angajatorul nu a facut-o?sau cum l-as putea obliga pe angajator sa plateasca ?.mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)