avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de somaj fara plata de catre firma a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de somaj fara plata de catre firma a darilor catre stat?????

buna seara!in primul rand vreau sa va multumesc mult pt sfaturi!acum vreau sa va cer o parere referitor la cazul un care se afla o vecina!este angajata de cativa ani la firma cumnatului sau cu cim carnet de munca etc.deci nu la negru.de cateva luni firma nu prea mai merge si cumnatul a zis ca-si da o parte din angajati(printre care si vecina mea)in somaj.vecina mea nu a obiectat a zis ca si-asa mai are putin pana la pensie,i-a convenit.i s-a inchis cartea de munca cu art.65 lit a dar cand sa depuna actele pt somaj dosarul i-a fost respins pe motiv ca angajatorul nu-i eliberase adev cu stagiul de cotizare pt somaj.s-a dus la patron(care cum v-a spus ii este cumnat)si i-a cerut acea adev.peste cateva zile primeste de la acesta un tel.prin care ii spune ca nu poate sa-i dea acea adev.pe motiv ca plata catre contributia la somaj nu s-a facut pt fiecare angajat in parte ci pe acelasi ordin de plata pt.toti angajati si ca firma are debite restante pe care nu poate sa le plateasca momentan.vecina ce poate sa faca?nu vrea sa-i faca nici lui rau dar nici sa nu beneficieze de somaj.firma inca funcioneaza are doar mai putini angajati!ce o sfatuiti sa faca?multumim mult!o seara buna!
Cel mai recent răspuns: ramo.bz87 , utilizator 00:15, 25 August 2009
dl valeriu, se poate si acum
se specifica in extrasul de cont numele persoanei ptr care se face viramentul.
credeti-ma, noi ma facem asta ptr suntem obligati de ordonatorii findurilor structurale ptr care am aplicat cu proiecte
valeriu, pe ordinul de plata se poate specifica contributie ajutor de somaj pentru X ... si apoi i se poate da salariatului o copie de pe acest ordin cu care sa demonstreze ca i s-a platit contributia pentru somaj.
Daca se aproba asa ceva este foarte bine!
Inseamna ca am ramas in urma. Acum am mai invatat ceva si am sa pun in practica, sa vad daca tine si la noi.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Pentru putin ... pe cine am invatat sa faca asa a mers ... sper sa aveti si dvs norocul acelor persoane :)
As avea o intrebare dak se poate!pe cartea de munca am vechime un pic peste un an!nu am luat niciodata somaj!si nici prenatal pt ca nu mi-au fost platite 44 zile din vechime si nu le-am putut plati de mana din urma!acum am o perioada de un an si 6 luni de cand nu mai lucrez deoarece nu a avut cine sta cu copilul dar acum am inteles de la cineva ca puteam sa cer acest lucru si anume sa fiu in somaj in perioada in care am stat acasa cu fetita!orice ajutor mi-ar fi fost de folos si din pacate in romania exista patroni ce isi bat joc de munca pe care angajatii o depun la firma.nici nu pot intelege cum de am avut trecute 44 zile c.f.s pe cartea de munca odata ce eu nu am avut nici un fel de concediu la aceasta firma dar si fara plata!va rog sa ma informati in aceasta situatie,va rog si sa imi spuneti dak dupa aceasta perioada eu inca mai pot solicita sa primesc somaj?va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj merymilan merymilan buna seara.doresc si eu sa mi se raspunda la cateva intrebari in legatura cu depunerea actelor pt somaj.am lucrat la o firma de constructii timp de 3 ani si in ... (vezi toată discuția)
Somaj camitrif camitrif Buna ziua. Am o firma, care a lucrat in constructii ( pana anul trecut ). Din februarie anul 2009, nu am mai reusit sa ne platim datoriile la bugetul ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi platesc singura contributia catre somaj? cristina velescu cristina velescu buna,pot sa imi platesc singura contributia catre somaj daca angajatorul nu a facut-o?sau cum l-as putea obliga pe angajator sa plateasca ?.mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)