avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere majorare pensie alimentara

Buna ziua!

Doresc sa stiu daca imi mai pot intemeia cerere in baza art. 529 - 533 Cod civil (Legea 287/2009) si daca mai trebuie stipulat vreun alt art din legislagie.

Mai am 2 intrebari:
- stiu ca parca actiunea (cererea) trebuie depusa in 3 exemplare. La fel trebuie si celelalte copii dupa sencitnte, CN copil, CI eu?
- pentru actiune majorare pensie limentara copil care sunt taxele si timbrele pe care trebuie sa le depun?
Dacă nu aveți nici minime cunoștințe juridice, ar fi bine să vă angajați un avocat, ca să nu pierdeți procesul. Măcar pentru redactarea și întemeierea juridică a cererii, și veți plăti mai puțin.
Tatal nu participa si cu altceva la cresterea minorului? De ce anume aveti nevoie si nu ati putut cumpara pentru ca nu au fost bani? Ati cerut tatalui ce anume are nevoie copilul?
Inainte de a incepe o actiune in instanta ar fi indicat sa aveti o discutie cu celalalt despre nevoile copilului, cheltuieli, nu sa deschideti actiune doar pentru ca ati auzit ca I-a crescut salariul.
Nu am auzit, stiu!
ok, am inteles, stiti ca I-a crescut salariul. Dar asta nu e un motiv ca imediat sa faceti cerere pentru o pensie mai mare. Ca va poate raspunde si el cu o intampinare in care cere pensia in natura. Da, o poate face si daca a platit pensia mereu la timp legal ar fi sa si obtina aceasta pensie in natura.
De ce nu deschideti un dialog cu tatal despre nevoile copilului? Puneti pe hartie si impartiti in jumatate.
Nu va descurcati cu banii pe care ii da? Sunt prea putini raportati la nevoile copilului? cat sustineti dumneavoastra financiar si cat tatal?



Da, periodic ii pun pe hartie cheltuielile pt copil. Banii primiti de la tata acopera doar o parte de cateva puncte din necesarul copilului, in care nu intra insa si mancarea si intretinerea.
Desi legislatia imi cere mie ca parinte care a primit custodia sa ma ocup de buna ingrijire a copilului si sa-i ofer un mediu propice (inclusiv propria camera), sa ma ocup de ingrijirea sa fizica, morala si spirituala, de educare, eu suplinesc si pe partea financiara, obligatie care cade in raspunderea tatalui.

Daca cineva se gandeste ca 1/4 dintr-o suma data este mare pt un copil, atunci nu este si 3/4 care ramane parintelui o suma de 3 ori mai mare? Un copil este in crestere, in dezvoltare si necesita fonduri reale.

Cred ca alocarea PRIN LEGE unui cuantum de 1/4 din veniturile unui parinte pt cresterea unui copil, nu a fost o decizie luata fara un temei real.

Daca tu ca om care dai nastere unui urmas, nu esti de acord sa acorzi pt dezvoltarea sa, 1/4 din veniturile tale, atunci pt ce mai muncesti? Doar pt tine? Atunci nu mai face copii.

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)