avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere majorare pensie alimentara

Buna ziua!

Doresc sa stiu daca imi mai pot intemeia cerere in baza art. 529 - 533 Cod civil (Legea 287/2009) si daca mai trebuie stipulat vreun alt art din legislagie.

Mai am 2 intrebari:
- stiu ca parca actiunea (cererea) trebuie depusa in 3 exemplare. La fel trebuie si celelalte copii dupa sencitnte, CN copil, CI eu?
- pentru actiune majorare pensie limentara copil care sunt taxele si timbrele pe care trebuie sa le depun?
Eu nu am inteles o chestiune. Tatal petrece timp cu copilul? Cand e la el (presupunand ca asa e) nu ii cumpara si el haine, cadou aniversari, carti, altele ce are nevoie copilul? Sunteti bineinteles indreptatita sa solicitati o pensie marita, dar ma gandeam daca tatal nu ar prefera sa cumpere copilului, si nu doar sa plateasca bani, asa se va simti poate si el mai implicat.
Foarte buna si observatia doamnei Martonze. Pacat ca exista unele mame ce aleg sa plateasca o bona cand ar putea sta tata cu copilul in acest timp.
againstPAS a scris:

. Pacat ca exista unele mame ce aleg sa plateasca o bona cand ar putea sta tata cu copilul in acest timp.



Stimate domn, eu ii solicit tatalui sa stea cu copilul cat poate si el. M-am orientat si eu in principiu dupa un program de vizitare agreat la nivel de societate: un weekend din doua, 2 sau 3 intalniri in cursrul unei saptamani, 1 saptamana de vacanta in iarna si 1 luna in vara. Asta din punctul de vedere spiritual si afectiv al copilului.

Insa, din pacate, tatal depune mai putine eforturi pentru a ajunge la acest nivel. Ramane de cele mai multe ori la 2 maxim 3 intalniri pe saptamana, din care 1 data pe luna il ia dimineata si-l aduce seara. Si atunci eu ii dau mancarea gatita de mine la pachet. Ma scol cu sambata la 6-7 dimineatza , ca pana la ora 10 cand vine sa ia copilul sa aiba pregatite felul 1 si felul 2, plus bagajul cu schimburi.

De vacante nu prea s-au realizat pana acum.

In conditiile in care tatal ia copilul la el, eu ii platesc ceea ce cheltuie copilul. Daca el doreste sa se implice ori uneori chiar eu l-am invitat sa se implice in a merge cu copilul sa-i cumpere diverse necesare, iarasi i-am dar bani. De Craciun si ziua copilului, atunci ii ia separat sau ii mai cumpara cate un covrig/dulce. Cand merg la film, copilul are banii de bilet la el.

Despre platit bona de care vorbiti. Imi pare rau, dar o mama este om in primul. Pe langa curatenia, cumparaturile, pregatirea mesei, spalarea vaselor, a hainelor, calcarea, aranjarea in dulapuri, pregatirea in fiecare dimineatza a copilului, a pachetului, a micului dejun, a hainelor si a-l motiva pe copil sa se trezeasca, ea il duce apoi la gradi/scoala si merge la munca. Seara il ia de la after sau de la bona. Si o ia de la capat. Sa nu uitam de mersul inevitabil la doctor, de stresul datorat bolii.

Daca tatal nu se implica, cu stare de spirit credeti ca au copilul si mama? In acest caz uneori este benefic si un ajutor exterior.

Iar uneori o bona poate fi folosita in cazurile in care parintii sunt la munca, nici tatal, nici mama nu pot sta cu copilul dupa ce acesta iese de la scoala. Sunt scoli care au after pana la ora 14.

Foarte bine cum ati mentionat, cel mai bun este ajutorul al tatalui. Din pacate, sunt cupluri divortate, atat tati cat si mame care folosesc copilul ca arma de razbunare... Si aici este un alt subiect foarte greu...
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
Alina2011, utilizator
Am copil la gradinita de stat Martonze si va asigur ca totalul cheltuielilor nu este cel spus de dumneavoastra. In primul rand li se asigura doar doua mese si o gustare si ne-a costat 320 luna asta. Mai platim 50 de lei lunar rechizitele, saptamana trecuta a fost randul nostrum sa ducem servetele, hartie igienica si pahare de unica folosinta plus servetele umede. Am dat 10 lei pentru nu stiu ce concurs si 10 lei pentru un film, Si asta a fost doar saptamana trecuta si nu am adaugat extraoptionalele. Avem vecin cu copilul clasa a treia si va spuns ca ei cu afterschool si noi cu copilul la gradinita de stat platim aproape lafel. Cred ca e undeva la 100 lei diferenta. Deci haideti sa nu exageram.
Evident, depinde acum de cat plateste tatal pensia. Ca daca plateste 250 lei e normal ca nu ajung. Daca plateste mult mai mult, ar trebui sa ajunga.
Poate ne ofera userul aceasta informative :)

Si din cate mai stiu atunci cand ai copilul la gradinita de stat ai pe undeva niste bunici care pot
sta cu el. Ca doar sunt atatea vacante. Cu cine sta copilul userului acum?
Copilul este acum la scoala si apoi merge la after. In Bucuresti are un singur bunic disponibil, care il tine pe perioade scurte, pt ca nu are rabdarea necesara de a avea in prajma sa un copil prea mult timp. Convetuirea lor impreuna pt mai mult de 2 zile constituie un stres pt amandoi si implicit uneori si pt mine.

Cat timp a fost la gradinita, am depus mereu solicitare pt gradinita de vara. Acest caz nu se mai aplica de acum, cand copilul nu mai este inscris la nicio gradinita de stat. Deci va trebui sa ne orientam cel putin vreo 1 luna spre privat. Apoi plecatul copilului in concediu, presupune cheltuieli si pt el, afara de mancare si cele obisnuite.

La gradinita nu se faceau excursii, nu se cumparau imprimanta, proiector. Servetele, hartie igienica, sapun cumparam si la gradi si la scoala.

Costumele de serbare de la gradi eu le-am confectionat singura. O sg data am inchiriat.

Copilul la nivel de scoala mananca mai mult si cere mai multe, decat la gradi unde toate erau uniformizate si nu veneau cu pachetel.
Banii de concediu pentru copil trebuie sa ii dati dumneavoastra exclusive cand e in concediul dumneavoastra si exclusive tatal cand e in concediul lui.
Discutati aceste lucruri cu tatal inainte de a deschide actiune, cereti o solutie. Avocatul va costa si in plus acum, chit ca deschideti actiunea maine tot va mai dura luni bune pana sa ajungeti la sentinta chit ca va va fi favorabila.
Cat plateste pensie alimentara?
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)