avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere majorare pensie alimentara

Buna ziua!

Doresc sa stiu daca imi mai pot intemeia cerere in baza art. 529 - 533 Cod civil (Legea 287/2009) si daca mai trebuie stipulat vreun alt art din legislagie.

Mai am 2 intrebari:
- stiu ca parca actiunea (cererea) trebuie depusa in 3 exemplare. La fel trebuie si celelalte copii dupa sencitnte, CN copil, CI eu?
- pentru actiune majorare pensie limentara copil care sunt taxele si timbrele pe care trebuie sa le depun?
Din cauza asta intreb cat e pensia alimentara. Ca daca tatal plateste 300 de lei si are posibilitatea sa plateasca mai mult e firesc ca doamna sa ceara mai mult. Ar fi firesc sa dea dansul fara sa ceara ea. Pentru ca daca dublezi suma nu poti intretine un copil cu 600 lei lunar chiar fara afterschool.
Dar daca plateste 1000 de lei atunci nu mai tine ce spune doamna. :)
Si 1000 lei cu after ajung?

Sa va intreb un lucru asa, ipotetic vorbind: sa zicem ca tatal are 8000 salariu. Sta in casa cu conditii bune, se imbraca cu haine bune de firma. Ce face el cu banii in rest e treaba lui, ca ii gestioneaza bun sau prost, ca a facut imprumuturi sau afaceri nerentabile, e treba lui cum se descurca cu 6000 lei, cat ar ramane daca ar plati copilui dreptul sau de 1/4, adica 2000 lei. Insa vreti sa spuneti ca pt un copil, dac a tatal sau cstiga atatea bani, nu merita sa primesaca 2000 lei. E treaba copilui: poate sa isi faca abonament medical, poate sa fac cursuri daca are un talent, sau sport. Sau trebuie sa ramana in 1000 lei, cel mult, si sa nu-si permita nimic in plus: un curs, o excursie, o zi aniversara, o mobila, o saltea de pat etc, pt ca taica-su ar avea nevoie de 1000 lei in plus.

De ce un copil ai caror parinti au divortat, trebuie sa primeasca mai putin si sa se multumeasca cu niste conditii precare?

Dv v-ar placea ca al dv copil sa fie "de capatat", adica daca dv ati divorta, nu v-ar mai interesa cum e copilul? Daca stati in aceeasi casa dati cat va cere el/sotia, cand nu, nu mai conteaza? Nu cred ca e corect sa ne dam cu presupusul ca e prea mult o anumita suma, care pana la urma se incadreaza in limita legala.

Asa si copii de vedete, care primesc 3000 euro pe luna, putem sa zicem ca ce fac cu banii aia. Merg in locuri de vip-uri. dar nu e treaba mea, e la fel ca si cum ar fi locuit cu ta-su.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
Alina2011, utilizator
Am trecut pe la tribunal si pt cerere majorare pensie intretinere copil NUse plateste nicio taxa!
Cf. art. 15 din OUG 80/2013 actualizata, va sfatuiesc sa achitati o taxa de timbru de 20 de lei. Altfel, asteptati sa va puna instanta in vedere, insa asta va insemna intarziere in judecarea dosarului dv.
In ce conditii trebuie sa chem in judecata si Autoritarea Tutelara?

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)