avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspindarea CIM si concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspindarea CIM si concediul medical

Buna ziua,

Va solicit sprijinul in urmatoarea problema: O societate a avut un salariat care a fost 30 zile calendaristice consecutive in medical. Rugamintea mea este daca puteti sa-mi mentionati baza legala unde este mentionata obligativitatea firmei sa inscrie in carnetul de munca aceste 30 zile de concediu medical.

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
Milos Alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: May1974 , utilizator 11:08, 18 Februarie 2010
#-o
doamen, multe abuzuri mai auzim ca se fac acum ca sa intarzie probabil inregistrarea somerilor, probabil nu ies bugetele la socoteala si amana in mod abuziv inregistrarea de noi someri X-(

INca acest caz nu la-m mai auzit, desi auzim multe aici pe forum...

va recomand sa faceti o palngere scrisa pentru neprimirea dosarului, 2 ex. o depuneti la registratura AJOFM, si apoi mergeti si in audiebnta la director, cred ca este necesar un pic de "tupeu" cand intalnesti astfel de abuzuri.
Daca ITM certific ca in carnet sunt facute inregisrarile corecte, de unde si de cand are AJOFM atributia de a "comenta" ce se inregistreaza si ce nu? #-o
Daca stam si ne gandim bine cei de la AJOFM au dreptate , intrucat ei pot demonstra cu Decretul nr.92/1976 la care s-a facut referire in mesajele anterioare ... insa, in practica, nu se trece suspendarea de drept ca urmare a concediului medical al salariatului.
1. Cei de la AJOFM inventeaza tot felul de lucruri pentru a reduce numarul de beneficiari ai indemnizatiei de somaj!
2. In declaratiile lunare transmise la AJOFM este specificat, la fiecare salariat in parte, cate zile a lucrat si motivul celor nelucrate.
freeelis a scris:

Daca stam si ne gandim bine cei de la AJOFM au dreptate , intrucat ei pot demonstra cu Decretul nr.92/1976 la care s-a facut referire in mesajele anterioare ... insa, in practica, nu se trece suspendarea de drept ca urmare a concediului medical al salariatului.


cui sa demonstreze?
in ce calitate?
pot ei refuza un dosar de somaj pe acest motiv, avand in vedere ca au datele respective in sistemul lor si in plus in adeverinta data de angajator?
Nu cred ca este un motiv legal de a refuza depunerea dosarului.

Pana la urma, de ce nu as putea eu sa trimit toate actele ceruite la dosar prin posta?
Chiar, oare de ce nu? Asa macar i-as obliga in instanta sa-mi refaca drepturile cu data la care eu am prezenatt toate documentele solicitate si ei au refuzat sa le accepte B-)
Cui sa demonstreze ca au dreptate? ... persoanei respective .
In Decretul nr.92/1976 este prevazut ca orice modificare a c.i.m. trebuie inregistrata in carnetul de munca ... eu zic ca DA ... atunci nimeni nu poate fi mai presus de lege.

Numai ca legea prevede una, iar in practica se face altceva ... asta este.

Alte discuții în legătură

Revisal mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com In REVISAL se completeaza suspendarea CIM pentru efectuare crestere copil in varsta de pana la 2 ani? intreb acest lucru deoarece in REVISAL nu gasesc nici o ... (vezi toată discuția)
Inscrierea concediilor medicale in carnetele de munca ContSters102784 ContSters102784 Va rog sa-mi spune-ti daca este legala inscrierea in carnetul de munca a suspendarilor pentru incapacitate de munca mai mica de 30 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
Perioda concediu medical- suspendare care se inscrie in cm? In ce situatie, concediul medical - perioada de suspendare a CIM- se inscrie in Carnetul de munca? Multumesc! (vezi toată discuția)