avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecin bolnav psihic, amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecin bolnav psihic, amenintari

ma numesc george 35 ani casatorit asteptam un bebeu locuiesc la tara. Ma confrunt cu o situatie cam nu stiu cum sa o numesc stresanta,sau grava .In sensul ca la 3 case de mine locuieste un schizofrenic in varsta de 27 de ani care ma tot ameninta ca ma omoara la toata lumea am fost la politie ridica din umeri au stat de vorba cu el nici nu i pasa de ei inca fiind si mai amenitator fata de mine dupa aceea politia mi aspus ca poate decat sa l interneze numai cand devine violent dar problema este ca se intoarce dupa 2 sptamani si tot circul se repeta nu stiu ce sa fac
Cel mai recent răspuns: george8135 , utilizator 13:56, 22 Iulie 2016
Depuneti plangere la politie/parchet de cate ori va ameninta, incercati sa strageti si dovezi in sensul celor sustinute in plangere, daca aveti posibilitatea sa inregistrati ar fi foarte bine.
pai am 20 de martori care imi spun de amenintarile lui plus ca ma agaseaza in sensul ca trec cu masina pe langa el trebuie sa l ocolesc ca altfel nu se da la o parte imi arata pumnul..etc dar am o intrebare la care vad ca nu prea stie raspunsul nimeni!? daca fac tot ce spuneti dvoastra la ce se ajunge ..finalul ca un nebun nu tine cont de judecati sau alte alea ordine de restricii..etc.. un prieten de al meu avand aceeasi problema cu el pe el il vizita noaptea in curte omul fiind nevoit sa si puna camere de supraveghere are inregistrari cu el si degeaba tot ii mai face cate o vizita
Se pot dispune masuri preventive impotriva lui si cand UP o sa fie finalizata poate fi trimis in judecata si condamnat.
Parchetul poate lua masuri de punere sub interdictie si internare
Da, punere sub interdictie si internare, aceasta este masura in aceasta situatie.
Daca este diagnosticat cu adevarat cu schizofrenie, inseamna ca este inregistrat la un spital de psihiatrie. In mod normal, are tratament de luat, insa, daca spuneti ca face asa, inseamna ca nu il ia.
Cand face scandal, va ameninta, face crize si aeti noiste martori care sa sustina ca va aflati in pericol,puteti suna la 112 si poate fi internat fara acordul sau.

Alte discuții în legătură

Schizofrenic periculos george8135 george8135 buna ziua. santem un grup de cetateni dintr o localitate din aceasta prea frumoasa Romanie unde nebunii sant considerati, o specie pe cale de disparitie si ... (vezi toată discuția)
Hartuire vetx vetx sora mea este hartuita telefonic si prin mesaje tip sms de fostul sot bolnav de schizofrenie...care sunt caile legale de a-l acuza de hartuire ? (vezi toată discuția)
Amenintare RIMi RIMi Buna seara! Fratele meu, a fost inchis in decursul a 10 ani atat in inchisoare in Romania cat si in strainatate, precum si intr-o clinica de psihiatrie din ... (vezi toată discuția)