Pentru @Presedintele
Sunteti pornit rau si nu mai puteti fi atent. Dar le luam pe rand.
Dle. adriantot una e ce cred eu si alta e ce se-ntampla in realitate. Cred ca dvs. sunteti cel care confundati apa cu focul. Parca pe la alte topicuri ma "sfatuiati" ca legea-i lege si ca cetateni romani ce suntem trebuie sa respectam TOATE legile patriei. Pai acum v-ati sucit?
In realitate in apartamente locuiesc oamenii cu familiile lor si mai rar aceste apartamente sunt ocupate de firme (persoane juridice) . Ce nu ati inteles ? Unde m-am sucit? Unde-i apa si unde-i focul ?
"Legislatie privind programul de liniste", daca vreti sa ridicati un pic privirea veti constata ca este chiar titlul cu care s-a deschis acest subiect. Neexistand o lege care sa se ocupe numai de liniste si insistandu-se pe intrebarea cine si cum stabileste sau are dreptul sa stabileasca "un program de liniste", am preluat titlul si-am raspuns. Raspunsul nu inseamna ca asociatia elaboreaza o lege , o adopta, o da la promulgat, etc, ci ca asociatia adopta o hotarare prin care stabileste acest "program de liniste". Aceasta hotarare se aplica in asociatie ca si alte hotarari. Poate fi contestata in instanta in 45 de zile, etc.
Apoi spuneti
PS: Daca AG hotaraste sanctiuni de ce mai trebuie referat catre CE intocmit de administrator?
Fondurile unei Asociatii nu sunt decat 4: rulment, reparatii, penalizari si special. Nu toate se pot folosi pentru reparatii!
Adunarea generala stabileste ca anul urmator sa se faca reparatia terasei dar administratorul trebuie sa caute firme , sa prezinte comitetului oferte, etc.
Adunarea generala hotaraste ca in caz de avarii sa se intervina imediat dar administratorul trebuie totusi sa faca un referat si sa-l prezinte presedintelui si comitetului in prima sedinta sau chiar sa solicite prin acel referat presedintelui sa convoace comitetul.
Administratorul constata ca femeia de serviciu nu respecta programul si nu face bine curatenia. O atentioneaza , o indruma, dar daca treaba nu se face nu poate decat sa faca un referat catre presedinte care poate discuta in comitet si sanctiona disciplinar pana la desfacerea contractului de munca.
Chiar daca acestea sunt prevazute in legislatie si/sau in hotararile adunarii generale, administratorul trebuie adesea sa recurga la metoda referatului.
Ati inteles de ce e necesar ca administratorul sa faca un referat chiar daca exista hotararea ad. generale ? Ad. generala, sa presupunem ca, hotaraste ca fiecare proprietar care incalca programul de liniste sau arunca murdaria , tzigara pe casa scarii sa fie sanctionat prin plata unei sume de 5 lei la pima abatere , 10 lei la a 2-a . Administratorul, in momentul cand constata aceste abateri sau este instiintat de alti proprietari , face un referat pe care-l prezinta presedintelui , comitetului si se decide trecerea pe lista de plata a sumei.
Referitor la fonduri , va rog sa cititi Legea 230/2007 art.45
(3) Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au obligaţia să aprobe şi un fond de reparaţii anual, necesar pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune. Comitetul executiv va pregăti şi va prezenta adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimentează în avans, în tranşe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari. Plăţile pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune se vor face din fondul de reparaţii. Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari pot aproba şi alte fonduri cu caracter special.
Aceste fonduri sunt venituri ale asociatiei si pot fi folosite pentru reparatii, imbunatatirea confortului sau pentru cheltuieli administrative.
Unde ati vazut dv ca ar fi spus careva pe aici ca fondul de rulment se foloseste pentru reparatii ?