Buna ziua
De aproape un an ma chinui sa renovez un apartament, iar zi de zi am certuri cu unii dintre vecini. Motivul este ca nu respect programul de liniste. Am cautat zile in sir legislatia relativa la acest "program de liniste" si nu am gasit nimic mai mult decat Legea 61/1991 (revizuita) care pomeneste la Art.2 urmatoarele paragrafe:
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;
Din aceste doua paragrafe am inteles ca nu pot face zgomot nicicand, fara drept (programul 22 - 8, desi nu mi se aplica, il respect, ca nu sunt nebun sa lucrez noaptea). Intrebarea numarul 1 este
Cine poate stabili daca sunt sau nu indreptatit in a face zgomot?
Nu cred ca este necesara o hotarare judecatoreasca pentru a face gauri pentru fixarea galeriilor sau asamblarea mobilei, mai ales ca nu se specifica niciun interval orar, ceea ce inseamna ca
fara drept nu am voie sa "tulbur linistea" sub nicio forma, nicicand, niciunde (adica nu am voie nici sa merg prin casa, daca vecinii mei considera ca le-am tulburat linistea).
Am mai citit pe acest forum [0] ca Adunarea Generala a Asociatiilor de Proprietari poate stabili un program. Intrebarile 2 si 3 sunt, dupa cum urmeaza
Ce este aceasta entitate (AGAP) si cum pot afla ce decizie s-a luat in acest sens?
In baza carei legi sunt obligat sa respect aceasta decizie?
M-am saturat sa port discutii cu cei de la politia comunitara relativ la motivul pentru care au fost chemati.
P.S.: Locuiesc in Bucuresti, sectorul 1.
[0]
www.avocatnet.ro/content/for...