avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ...
"Majorează pensia de întreţinere stabilită în sarcina pârâtului la 1/6 din venitul net realizat de pârât (sumă ce va fi indexată, de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei) începând cu data introducerii cererii:..."
1/6, pt un copil, este vorba de 2 copii, 1/3 din salar.
cererea fiind din luna februarie, inteleg ca trebuie sa platesc diferenta de pensie. cum? mi se opresc din salar, banuiesc ca nu toti odata, ca nici nu am salar atatia bani :)

"Obligă pe pârât la plata către reclamant a sumei de 820 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată." acesti bani trebuie sa-i dau in mana/posta, fostei sotii, in cat timp?

multumesc mult pentru informatii!
o zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:11, 3 Iunie 2016
da, dupa mine a fost lipsa de raspundere din partea judecatorului. avea adeverinta cu venitul de la sertvici pe ultimele 6 luni. acolo erau trecute separat tichetele de masa primite lunar, si venituri ocazionale, adica primele. mi se parea normal sa spuna clar: ai venit de 1500 lei net pe luna, ok, 500 lei ii dai pensie. am avut bani in plus ;la salar pe cele 6 luni, dar eu pot f bine ca de acum in colo sa nu mai iau nimic in plus. ce sentinta este asta cu indexare la fiecare 3 luni, cu calcul la bunul plac al unui angajat al financiarului? daca ma inteleg bine cu tipa de la financiar, imi calculeaza ea pensia mai mica? sau daca nu ma sufera imi calculeaza o pensie de aduc bani de acasa? nu va puneam intrebari daca era ceva clar, concret. mai ales ca am depus si intampinarea in care am spus cheltuielile mele obligatorii lunare. nu am trecut mancarea si facturile. le-am lasat deoparte. doar medicamentele si naveta la servici.
sentintele se dau pe genunchi. stimata colega de la financiar, te rog vezi si tu cati bani imi opresti :)))
V-am explicat mai sus, chiar nu vreți să înțelegeți că nu e așa cum credeți, sau nu puteți înțelege`! Păstrați-vă calmul și citiți mai sus ce v-am explicat.
Dacă din cauza stresului nu puteți înțelege coerent, apelați urgent la un avocat specializat în procesele civile cu minori și probleme de familie.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
Dapix, utilizator
marian1268 a scris:

am postat sentinata asa cum este ea redactata pe internet. 1/6 pt copilul minor, pana la 18 ani; 1/6 pt copilul major, pana la 26 ani, fiind la facultate = 1/3 din salar, ceea ce este f corect. ambii copii stau la mama


scuze, nu am citit cu atentie si nu am observat ca s-a hotarat pt ambii.

Trebuie sa atacati hotararea pt ca nu se indexeaza in cazul dvs. Oricum, indexarea nu inseamna o recalculare in sensul in care va ganditi dvs.

art 531
(2) Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.

Pt a va lamuri ce intra in categoria venit la care trebuie sa raportati pensia, puteti face cerere la instanta de lamurire dispozitiv.

Puteti ataca si din alte motive, insa nu stiu ce ati scris dvs in intampinare. Puteti obtine si o reducere a cheltuielilor de judecata.

mi se parea normal sa spuna clar: ai venit de 1500 lei net pe luna, ok, 500 lei ii dai pensie. am avut bani in plus ;la salar pe cele 6 luni, dar eu pot f bine ca de acum in colo sa nu mai iau nimic in plus.



Daca la 1500 dati 500, daca ati lua in luna urmatoare 1000, dati numai 333, asta e avantajul unei pensii in procent, niciuna din parti nu ramane in paguba la schimbarea venitului la care se raporteaza pensia.
Oricum ar fi, nici sa aveti 1500 de lei salariul ( ca ex) si sa dati 100 de lei pensie, doar nu ii dati de buzunar..
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marian1268 marian1268 buna ziua, imi poate spune cineva, cum se calculeaza pensia alimentara, primele intra in calcul? 1/3 pt 2 copii. in cazul in care sunt bolnav, dau pentru ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie intretinere nell12324 nell12324 buna ziua.am revenit cu problema mea in care am o nelamurire:venitul meu pe luna iulie: net 1040,sup 78,tichete 215...aug;net 811,tichete 65...sept:net ... (vezi toată discuția)
Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)