Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatorul caz:
O persoana lucreaza la firma X de un an si jumatate. Firma X a decis sa- si schimbe numele in Y trimitand noi contracte de munca vechilor angajati de la firma Y, insa cu reducerea beneficiilor si schimbarea conditiilor. In cazul in care aceste noi conditii nu sunt agreate de salariatul de la firma X si nu doreste sa semneze contractul nou poate beneficia de somaj?
Incetarea vechilor cim se face in baza art. 169 din CM, presupun....
Nu exista incetare a c.i.m. in baza acestui articol ... Acest articol este folosit la transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.:)
Da, exact in aceste conditii se foloseste, dar nu stiu daca este cazul aici.
La fuziune, am folosit acest articol la incetare cim si am facut alte contracte cu firma noua.
In cazul fuziunii nu exista incetare de c.i.m. , deoarece transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
Cand ami aveti astfel de cazuri explicati-le celor de la ITM sa citeasca instructiunile de lunru primite de la IM, in aceasta privinta .... poate asa vor vedea cu ohii loc aca nu exista incetare de c.i.m. in cazul transferului de intreprindere.
Novatie cim?
C_CRISTINA
Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)