avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme vizite minor

Buna ziua,

Desi am acceptat de fiecare data "cerintele" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ani si jumatate, atunci cand a cerut el. Din aceste 4 dati, de doua ori nu s-a prezentat la locul si ora stabilite impreuna fara macar sa dea un telefon sa ma anunte. Am fost cu copilul acolo si ulterior am observat ca biologicul mi-a trimis e-mail cu doua, respectiv o ora inainte de "vizita". Ultima fiind sambata, 11 iunie 2016. Astazi am primit un e-mail de la el in care imi spune ca el stabileste ca si program de vizita weekendurile 1 si 3 din luna. In Hotarare scrie "doua weekenduri pe luna", fara sa fie precizat ceva strict. Ma gandesc ca daca accept un program, el va continua sa nu vina, dar copilul va trebui sa "fie prezent" acolo. Deci eu creez obligatii copilului, fara sa aiba vreun avantaj.

Cum sa procedez?

PS: Nu s-a implicat niciodata cu nimic, nu plateste pensie alimentara si nici nu se intereseaza de copil in niciun mod.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
25Maria23, utilizator
Programul este stabilit de instanta "doua weekenduri pe luna, intre ora X si Y, in prezenta mamei". Iar pensia este stabilita la "250 lei din 2014 pana la majoratul beneficiarei". Ca dovada ca nu-l intereseaza am mailurile cu data si ora. Alt mod de a comunica nu am pentru ca nu-i stiu nr lui de telefon.

Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).

Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
Maria, nu aveţi absolut nici o posibilitate să scăpaţi de şicanarea tatălui copilului, încă cel puţin 16 ani de acum înainte, numai în cazul excepţional dacă domnul trece pe tărâmul cu verdeaţă sau dacă, Doamne fereşte, îl nenoroceşte FIZIC pe copil.
Pasajul citat de Dvs. privind relele tratamente aplicate minorului se referă la persoanele în grija căruia se află minorul, ori el este în grija dvs. Faptul că nu se prezintă la program, că nu plăteşte pensia alimentară, este un fleac, dar dacă dvs. nu vă prezentaţi la programul de vizită, atunci DA, reprezintă rele tratamente aplicate minorului, fiindcă l-aţi alienat!
Este un caz deja celebru în care un tată care nu a plătit pensia alimentară de 5 ani deja, care a maltratat copilul în frageda sa pruncie, drept consecinţă copilul refuză să plece cu el la program, a obţinut prin instanţă penalizarea mamei cu o sumă enormă şi cere decăderea din drepturi a mamei, fiindcă a lienat copilul.Cererea o face prin DGASPC, pe ale cărei funcţionare a reuşi să le convingă domnul că el e bun şi mama e rea X-(
La DGASPC ma gandeam si eu sa apelez cu o intrebare macar. Sigur ei stiu ce si cum trebuie facut.

Ma gandesc ca el vrea sa "stabilim 2 weekenduri pe luna" tocmai ca sa aiba ce sa execute... Si mi-e teama sa nu deschid cutia Pandorei. Asa, are dreptul la 2 weekenduri pe luna. Le cere, bine, nu... sanatate. Dar daca stabilesc weekendul 1 si 3, eu trebuie sa duc copilul la locul de joaca si daca are chef sa vina, vine, daca nu.. stam acolo. Am patit deja de 2 ori din 4 dati in care a vrut sa o vada. Nu intelegeam de ce vrea un program fix cand eu i-am spus ca o poate vedea oricand.
Preluarea copilului nu se face la loc de joaca. Cereti program de vizita drastic redus si ca preluarea sa fie de la sediul DGASPC-ului. Acolo e simplu, nu vine la ora stabilita puteti pleca linistita.
Mai puteti de asemenea sa incercati o mediere. Prin care sa aiba dreptul sa vada copilul o ora, doua pe luna cu obligatia de a anunta inainte daca nu se poate prezenta si o pensie alimentara mult mai mica. Poate ii va conveni daca nu va avea nimic de plata atunci sa va lase in pace.

Daca nu, neaparat plangere penala pentru abandon si executare silita pentru pensie.
Sunt sanse sa doreasca program fix ca sa inceapa sa execute.Asa dragoste aparuta din senin fara nici un support material nu indica nimic bun. Parerea mea.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta? againstPAS againstPAS Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)