avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme vizite minor

Buna ziua,

Desi am acceptat de fiecare data "cerintele" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ani si jumatate, atunci cand a cerut el. Din aceste 4 dati, de doua ori nu s-a prezentat la locul si ora stabilite impreuna fara macar sa dea un telefon sa ma anunte. Am fost cu copilul acolo si ulterior am observat ca biologicul mi-a trimis e-mail cu doua, respectiv o ora inainte de "vizita". Ultima fiind sambata, 11 iunie 2016. Astazi am primit un e-mail de la el in care imi spune ca el stabileste ca si program de vizita weekendurile 1 si 3 din luna. In Hotarare scrie "doua weekenduri pe luna", fara sa fie precizat ceva strict. Ma gandesc ca daca accept un program, el va continua sa nu vina, dar copilul va trebui sa "fie prezent" acolo. Deci eu creez obligatii copilului, fara sa aiba vreun avantaj.

Cum sa procedez?

PS: Nu s-a implicat niciodata cu nimic, nu plateste pensie alimentara si nici nu se intereseaza de copil in niciun mod.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
25Maria23, utilizator
gi-jane2 a scris:

In opinia mea nu aveti nimic de facut, domnul stabileste cum vrea el, isa trebuie sa fiti i dvs de acord.. daca puteti week-endul 2 si 4 sau 1 si 2, instiintati tatal inainte ca puteti in week-endul urmator.


Exact asa am facut. Si-a exprimat dorinta "Vreau sa o vad pe pitica sambata. Spune-mi unde si la ce ora." I-am spus, am ajuns acolo cu copilul si el nu era. Dupa 30 de minute mi-a dat prin cap sa-mi verific e-mail-ul si am "descoperit" ca la ora 8:00 (desi la ora 10:00 trebuia sa ne intalnim) mi-a dat un mail ca nu mai poate sa ajunga sambata, ci vrea duminica. Si pentru ca i-am spus ca nu mai putem duminica pentru ca ne-am facut un alt program, domnul a fost foarte revoltat.



When a scris:

Preluarea copilului nu se face la loc de joaca. Cereti program de vizita drastic redus si ca preluarea sa fie de la sediul DGASPC-ului. Acolo e simplu, nu vine la ora stabilita puteti pleca linistita.
Mai puteti de asemenea sa incercati o mediere. Prin care sa aiba dreptul sa vada copilul o ora, doua pe luna cu obligatia de a anunta inainte daca nu se poate prezenta si o pensie alimentara mult mai mica. Poate ii va conveni daca nu va avea nimic de plata atunci sa va lase in pace.

Daca nu, neaparat plangere penala pentru abandon si executare silita pentru pensie.
Sunt sanse sa doreasca program fix ca sa inceapa sa execute.Asa dragoste aparuta din senin fara nici un support material nu indica nimic bun. Parerea mea.



Nu este program cu preluare deoarece copilul este mult prea mic si nici nu-l cunoaste. O pensie mai mica decat 0 lei imi va fi greu sa stabilesc. :) Si eu ma gandesc tot la executare, altfel nu vad de ce ai vrea un program fix cand eu iti spun ca poti vedea copilul oricand vrei, doar sa ma anunti la inceputul saptamanii.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
25Maria23, utilizator
Eu nu m-as deranja sa fac vreo cerere cuiva pt ca nu dvs aveti interes.
Pana la urma , oricum mergeti in parc cu fata, ii comunicati cu o zi inainte ca va veti afla in parc in intervalul cutare si nu are decat sa vina daca vrea.
E f bine ca intre dvs discutiile au loc pe mail, veti putea proba interesul sau oricand.
Cu pensia, ziceti ca nu plateste, nu ati luat nicio masura ?
gi-jane2 a scris:

Eu nu m-as deranja sa fac vreo cerere cuiva pt ca nu dvs aveti interes.


Deocamdata este copilul mic, dar as vrea sa rezolv problema pana intra la scoala ca sa nu depinda de semnaturile lui la orice curs, sau sa vina la scoala sa-i faca probleme.



E f bine ca intre dvs discutiile au loc pe mail, veti putea proba interesul sau oricand.
Cu pensia, ziceti ca nu plateste, nu ati luat nicio masura ?


Da. Pot demonstra foarte usor ca a vazut-o de 4 ori in 2 ani si jumatate. Si ca de 2 ori nu a venit si nici nu m-a anuntat sa nu ma mai duc cu copilul atata drum.

Pensie nu a platit niciodata. Nu am luat nicio masura pentru ca din cate stiam eu, el nu are nimic pe numele lui si mi-e teama ca o sa platesc executorul degeaba.
Are serviciu? Dacă are serviciu legal, i se poate propti venitul.
Orice datorie se prescrie după 3 ani. Dvs. ar trebui să-l ţineţi în şah, chiar dacă investiţi în executor. Odată notificat prin executor, acea datorie nu se prescrie , data notificării va fi noul termen de la care decurg cei 3 ani.Oricând va avea un venit legal în Romania sau în UE, dar cu contract de muncă, e bun de plată şi pentru restanţa care se tot adună...
Pentru a demonstra că nu se interesează de copil, scrieţi-i câte un mail după fiecare întâlnire sau, dacă nu vine, scrieţi, la fel, un email, în care îl întrebaţi de ce v-a indus în eroare şi că v-aţi înţeles să anunţe din timp şi nu prin sms, că telefonul poate fi descărcat sau pierdut sau pe mute, etc. Puteţi să-i precizaţi că în parc, cu dvs. a fost şi vecina sau prietena care s-au mirat de comportamentul lui, etc.
De la DGASPC nu veţi primi nici un răspuns, ei evită lucrurile astea şi, până acum, au cerut decăderea din drepturi la pedofili, la alcoolici, la criminali, la agresori din aceia care schilodesc copilul şi...pentru mama, pe motiv de alienare parentală! nicidecum pentru unul care prin dezinteres nu se ocupă de copil. Am citit şi argumentaţii că tocmai fiindcă nu-l vizitează nu putea să-i aplice rele tratamente minorului! Dar dacă mama nu lasă copilul cu tata că a venit beat sau copilul nu vrea să plece cu tatăl pe care, deseori, nici nu-l cunoaşte, atunci mama a aplicat copilului rele tratamente - l-a alienat parental! Contradicţia constă în faptul că teoria alienării parentale se bazează pe necesitatea, stabilită de cecetători psihologi B-) , ca un minor să aibă 2 părinţi, şi mama şi tata biologic şi că absenţa unuia dintre ei crează dezechilibre emoţionale minorului, care se vor repercuta asupra viitorului adult, teorie care, dacă admitem că e adevărată, înseamnă că absenţa părintelui din viaţa copilului are acelaşi efect dacă părintele este obstrucţionat să aibă relaţii cu copilul său sau dacă relaţiile lipsesc din vina şi voinţa exclusivă a părintelui. Concluzia este că un copil este alienat parental şi de către părintele care are drept de vizită, dar nu-l respectă şi, aidoma mamelor care sunt penalizate că minorul nu vrea să plece cu părintele său în vizită sau sunt cercetate penal şi li se cere decăderea din drepturi, pe motiv de alienare parentală, trebuie să li se aplice aceleaşi articole de lege.Nu de altceva, dar există un articol din
Constituţia Romaniei:
Art. 16 – Egalitatea în drepturi
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
Martonze, utilizator
Saracu', nu munceste, nu are bunuri , nu?

Nu aveti ce rezolva pana la scoala, nu numai ca nu va fi decazut din drepturile parintesti ( masura provizorie de altfel), nici nu veti exercita singura autoritatea parinteasca.
Ce e bine ca nu pt orice fleac aveti nevoie de acordul lui.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta? againstPAS againstPAS Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)