avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama baietelului nu ma lasa, sa-mi vad fiul - ce este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama baietelului nu ma lasa, sa-mi vad fiul - ce este de facut

Ne-am separat de partenerul de viata la sfarsitul luni mai. De atunci nu ma lasa, sa-mi vad fiul. Mai precis, saptamana trecuta mi-am aztu fiul de trei ori: de doua ori cate 10 minute pe terenul de joaca, iar o data in fata blocului, cam tot 10 minute. De vineri nici nu raspunde la sms.
Daca trimit zilnic un sms cu textul "Cand pot sa-mi vad fiul?", poate sa ma acuze cu hartuiala?
Ce pot face, sa ma lase sa-mi vad fiul? Treaba este, ca vrea sa scoata cati mai multi bani din mine. I-am oferit 800 lei/luna, insa vrea mai mult de 1000 lei, si asa vrea sa ma santajeze.
Deci, ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 09:23, 29 Iunie 2016
A spus, daca nu dau mai mult de 1000 de lei/luna, se duce in instanta. Acum, ca i-am oferit 800 de lei, vrea sa obtina mai mult, de asta nu ma lasa sa-l vad. Momentan am venutul in jur de 2000 RON, deci si 800 de lei sunt multi, dar ma gandeam la binele copilului.
In instanta ar obtine 500 lei, probabil va ameninta fara sa stie exact cum stau lucurile.
Stie exact la cat are dreptul (mi-a spus), insa vrea sa obtina cat mai mult.
Atunci o sa va fie simplu sa ii explicati ca daca nu va vedeti copilul va primi doar 500 lei. Daca va vedeti copilul o sa participati in plus cu plata in natura cu pana la 300 lei.
Cand va realiza ca va primi mai mult daca va lasa sa aveti acces la copil se va potoli.
In plus, daca I se explica si mai frumos ca poate ajunge la penalizari de 1000 lei/zi daca va refuza acest drept va avea o cu totul alta perspectiva asupra situatiei.
mersi, ptr informatii. Azi am primit o citatie, prin care cere protectie fata de mine. Citez: "Urmare a neintelegerilor, a amenintarilor si violentelor reclamantaa parasit vechiul domiciliu comun din perioada concubinajului si s-a mutat impreuna cu minorul la noua adresa. Paratul continua sa o ameninte si sa o agreseze verbal pe reclamanta, provoaca scandaluri, o hartuieste ori de cate ori o intalneste sau nu ii raspunde la telefon."
Nu este adevarat, am si inregistrari prin care pot dovedi, ca ea este cea care a fost agresiva verbal. Am si un certificat medico legal, dupa ce la sfarsitul lui aprilie m-a lovit(o vanataie de diametrul de 7-8 cm pe brat). De mai multe ori m-a atacat, agresiv, iar acum vrea sa ma tina departe de copil. Am printat mesajele sms din ultimele doua luni, sa pot arata la tribunal, din care reiese ca nu am fost agresiv. Ce propuneti?
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
gaz, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o cunostinta care are un copil de 1 an ... Ramona97 Ramona97 Bună ziua, Am și eu o cunostinta Care are un copil de 1 an si 8 luni copilul este făcut prin concubinaj dar porta numele mamei Si de 2 ani jumate ... (vezi toată discuția)
Custodie minor și stabilire domiciliu MihaelaIonela 1 MihaelaIonela 1 Bună ziua !Am fost în relație de concubinaj de 9 ani din care a rezultat un băiat care acum are 8 anișori.În urma cu câteva zile plecând spre locul de ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj si custodia copilului vladutepes vladutepes Buna! Sunt Vlad si as vrea sa va intreb cu ce ma aleg daca divorteaza sotia mea. Suntem casatoriti de peste 2 ani si avem si un copil de 1 an si 8 luni. E ... (vezi toată discuția)