avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama baietelului nu ma lasa, sa-mi vad fiul - ce este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama baietelului nu ma lasa, sa-mi vad fiul - ce este de facut

Ne-am separat de partenerul de viata la sfarsitul luni mai. De atunci nu ma lasa, sa-mi vad fiul. Mai precis, saptamana trecuta mi-am aztu fiul de trei ori: de doua ori cate 10 minute pe terenul de joaca, iar o data in fata blocului, cam tot 10 minute. De vineri nici nu raspunde la sms.
Daca trimit zilnic un sms cu textul "Cand pot sa-mi vad fiul?", poate sa ma acuze cu hartuiala?
Ce pot face, sa ma lase sa-mi vad fiul? Treaba este, ca vrea sa scoata cati mai multi bani din mine. I-am oferit 800 lei/luna, insa vrea mai mult de 1000 lei, si asa vrea sa ma santajeze.
Deci, ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 09:23, 29 Iunie 2016
urgent un avocat ca sa depuneti intampinare si neaparat sa nu mai mergeti sa va vedeti copilul fara un martor, care sa nu fie de preferat din familie. Altfel va poate inscena o gramada de lucruri.
De asemenea, va sugerez sa dati mail mamei in care sa o intrebati de ce are nevoie cel mic, pentru a-I putea cumpara.
Stimate tatic,

Cautati un avocat cat mai repede. Strangeti deja probele necesare pentru a dovedi minciunile fostei. Sa nu va mire daca fosta scoate de undeva si un certificat medico-legal la termen cum ca ati fi agresat-o. E o practica destul de des intalnita ca sa zic asa. Desi menirea acestui ordin e cu totul alta, unele mamici cred ca e solutia cea mai buna sa-si tina tatii departe de copii si au ajuns sa abuzeze de aceste cereri. Se mizeaza mult pe faptul ca cererea trebuie solutionata in 72 de ore de la depunerea cererii si poate reusesc sa impresioneze cumva instanta de judecata, asa ca sa nu va surprinda ca se va juca un teatru absurd. Ganditi-va deja la un martor care sa o stie pe fosta si care sa fi asistat la iesirile ei si sa fie disponibil la primul termen la care veti fi citat. Fiti pregatit ca de partea cealalta sa fie un martor care v-a vazut in cel putin 10 situatii cum o agresati, hartuiati pe fosta.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
againstPAS, utilizator
Multumesc, asa voi proceda.
a fost refuzata cererea de ordinul de protectie, din fericire.
S-a terminat procesul, s-au facut de ras in fata instanteti. Cand le-a intrebat judecatorul, care a fost cea mai agresiva amenintare a mea (chiar am amenintat de mai multe ori cu aceste cuvinte), raspunsul a fost: l-am amenintat ca o dau in judecata, daca nu pot sa-mi vad fiul si o denunt la protectia copilului. A printat niste sms-uri ca si proba principala impotriva mea. Citez din hotararea instantei, la analizarea acestor mesaje: "...din analizarea continutului acestora instanta nu a putut sa identifice vreo fraza, sintagma sau macar un singur cuvant care sa indice direct sau indirect spre vreo amenintare din partea paratului, de asemenea instanta nu a identificat nici cuvinte care sa indice spre trivialitate sau limbaj inadecvat a fi folosit de catre doua persoane care se cunosc si au un copil impreuna, mai mult decat atat instanta constata din cuprinsul acestor mesaje ca paratul intreaba mereu daca si cand poate veni sa isi vada copilul astfel ca nici cu privire la hartuirea despre care se arata in cererea de chemare in judecata instanta constata ca nu sa efectuat vreo dovada.".
Dupa acest proces, o singura data am vazut copilul(la o zi dupa proces, ma lasat sa-mi iau copilul 3 ore - acum 10 zile). In fiecare zii ii trimit un mesaj, cu urmatorul text: "Buna, cand si unde pot azi sa-mi vad copilul?", insa mi-a blocat numarul, nu o mai pot contacta direct de atunci.
Ce posibilitate am acum, sa-mi pun in aplicare drepturile mele parintesti, sa-mi pot vedea copilul oricand?
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
gaz, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o cunostinta care are un copil de 1 an ... Ramona97 Ramona97 Bună ziua, Am și eu o cunostinta Care are un copil de 1 an si 8 luni copilul este făcut prin concubinaj dar porta numele mamei Si de 2 ani jumate ... (vezi toată discuția)
Custodie minor și stabilire domiciliu MihaelaIonela 1 MihaelaIonela 1 Bună ziua !Am fost în relație de concubinaj de 9 ani din care a rezultat un băiat care acum are 8 anișori.În urma cu câteva zile plecând spre locul de ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj si custodia copilului vladutepes vladutepes Buna! Sunt Vlad si as vrea sa va intreb cu ce ma aleg daca divorteaza sotia mea. Suntem casatoriti de peste 2 ani si avem si un copil de 1 an si 8 luni. E ... (vezi toată discuția)