avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu risc maternal

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie mai speciala si poate imi da cineva niste raspunsuri. Acum 2 luni am pierdut o sarcina mare, la 30 saptamani (cauza - infarct placentar). De la 8 saptamani de sarcina am stat in concediu medical pt sangerari si iminenta de avort din cauza conditiilor de munca. Medicul ginecolog nu a vrut sa imi dea concediu de risc maternal, desi mi s-a recomandat de la serviciu, ci doar concediu medical. In consecinta mi s-au terminat cele 90 de zile si am intrat la comisia de expertiza de 2 ori, dupa care am pierdut sarcina si am primit concediu de lehuzie de 42 zile. Intre timp am schimbat ginecologul. Medicii mi-au spus sa astept 6 luni pana sa raman din nou insarcinata. Ideea este ca urmatoarea sarcina va fi incadrata direct la risc, avand in vedere antecedentele. Intrebarea este: din ce saptamana/luna de sarcina se poate acorda concediul de risc maternal? Avand in vedere ca acesta se da pe o perioada maxima de 120 zile, ce se intampla daca mai ramane timp pana la prenatal? Se poate prelungi concediul de risc, la fel ca cel medical? De exemplu, sa zicem ca iau concediu de risc la 7 saptamani si cele 120 zile se termina undeva cam pe la 6 luni de sarcina. Mai ramane o luna pana la concediul prenatal. Ce se intampla in aceasta situatie? Concediu medical ar fi cam greu sa mai iau, dat fiind ca am avut atata. Va rog sa ma lamuriti.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Bianca_vlasin , utilizator 08:03, 4 Iulie 2016
Am inteles, sper sa pot rezolva din timp data viitoare.

Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Anasrl Anasrl Bună ziua! De la serviciu mi s-a eliberat un raport de evaluare de 120 de zile de concediu cu risc material semnat de medicină muncii. L am dus la medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul sarcinii log_in log_in buna ziua, sunt insarcinata in sapt 21 si am o sarcina cu riscuri. in ultimele 12 luni am beneficiat de 55 de zile de concediu medical 25 de zile de la medicul ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal VLADUTZA07 VLADUTZA07 Buna Exista anumite posturi ( conform COR) pt care nu se poate acorda concediu de risc maternal chair daca ginecologul recomanda? Am o sarcina cu eminenta ... (vezi toată discuția)