avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inainte de casatorie...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inainte de casatorie...

Buna ziua

Sint in urmatoarea situatie:

in anul 2006 m-am casatorit. In urma casatoriei au rezultat 2 copii care au decedat, iar in ultimul an al casniciei, am adoptat o fetita. In 2012 am divortat, instanta stabilind domiciliul copilului adoptat la fosta sotie. In 2013, in Iulie am cunoscut pe cineva, care la acest moment mai are putin si naste.Am in proprietate un apartament (persoana juridica), pe care actuala concubina , mi-a solicitat sa trec aceste imobil pe numele ei, inaintea casatoriei.

In concluzzie, ce m-ati sfatui sa fac?

Multumesc#-o

Cel mai recent răspuns: DonD , utilizator 10:10, 23 August 2016
Asa este, dar fiecare incearca sa isi impuna punctul de vedere.
Practic incerc sa nu fac diferente intre ei, dar e greu de tinut balanta dreapta, pentru ca sint multi factori care influenteaza.
Revenind la intrebarile de mai sus, cum m-ati sfatui sa procedez?
In asa fel incit sa tin si balanta echilibrata dupa cum spuneam mai sus
Vi s-a răspuns. Ceea ce are fiecare înainte de căsătorie, e bun propriu, legal, fără alte demersuri. Ceea ce dobândiţi împreună, sunt bunuri comune. Din ceea ce aveţi Dvs. bun propriu înainte de căsătorie, în caz de deces, beneficiază atât soţia (dacă vă căsătoriţi legal!) , cât şi copiii. Dacă nu vă căsătoriţi legal, vă moştenesc în mod egal cei 2 copii.
Practic, mama copilului dvs. vrea să-şi protejeze copilul care se va naşte de fetiţa înfiată din prima căsătorie.
Nu cred ca exista niciun un fel de factori din punct de vedere legal care sa faca diferenta intre copii.Ambii vor avea aceleasi drepturi la o eventuala mostenire, fie ca este adoptat, fie ca e natural.
In ceea ce priveste apartamentul, cred ca cel mai oportun ar fi ca in momentul casatoriei, in actele premergatoare acesteia sa optati pentru regimul separatiei de bunuri ca si regim matrimonial.Sau, bineinteles, pentru regimul comunitatii legale daca doriti sa impartiti apartamentul.
Concubina e isteata. Bunul dobandit de ea inainte de casatorie este bun propriu, deci daca dvs. acum treceti locuinta pe numele ei in caz de ceva ulterior dumneaei isi ia jucariile si pleaca ori se retrage, copila infiata neavand niciun drept. Dvs. instrainand acum o proprietate practiv va privati copilul infiat ca pe viitor sa mai aiba vreun drept la acel bun. In alta ordine de idei preluati conceptul de conventie matrimoniala de separatie de bunuri si stati linistit. Dar nu prea cred ca si concubina dvs.va impartasi aceeasi idee.
copilul meu biologic este cel mai important. nu e corect sa fac deosebire dar, stiu ca legea ma obliga sa ii dau si celui adoptat ceva, (rezerva succesorala se cheama daca nu ma insel).
dar sa imi pun gitul sub ghilotina, asta n-am so fac. si am sa incerc sa multumesc pe toata lumea, pentru ca macar sa fiu cu constiinta impacata. sint sigur ca exista solutii.
cred ca trebuie sa expun problema si altor avocati.

Dar daca aveti alte idei, va rog sa imi dati un mesaj privat. Orice fel de idei sint binevenite.
Multumesc pentru rabdare

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire anea gabriela anea gabriela Sunt infiata de la varsta de 2 luni.IN prezent am 28 de ani.Tatal meu a decedat in anul 2004 si nu am facut succesiunea.In anul 2006 m-am mutat de acasa cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Privind o potentiala succesiune intre frati vitregi DonD DonD Am fost insurat din 2006 pina in 2012 , timp in care am adoptat un copil. In 2012 am divortat, iar copilul a ramas la mama. In momentul de fata, am alta ... (vezi toată discuția)