avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inainte de casatorie...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inainte de casatorie...

Buna ziua

Sint in urmatoarea situatie:

in anul 2006 m-am casatorit. In urma casatoriei au rezultat 2 copii care au decedat, iar in ultimul an al casniciei, am adoptat o fetita. In 2012 am divortat, instanta stabilind domiciliul copilului adoptat la fosta sotie. In 2013, in Iulie am cunoscut pe cineva, care la acest moment mai are putin si naste.Am in proprietate un apartament (persoana juridica), pe care actuala concubina , mi-a solicitat sa trec aceste imobil pe numele ei, inaintea casatoriei.

In concluzzie, ce m-ati sfatui sa fac?

Multumesc#-o

Cel mai recent răspuns: DonD , utilizator 10:10, 23 August 2016
Stimate Domn! Dacă recitiţi mesajele, puteţi observa, că nimeni nu a spus: "Da, este o idee bună." Situaţia este foarte clară. Dacă treceţi apartamentul pe numele concubinei, în cazul decesului D-voastră copilul înfiat nu va primi nimic din "ceva". Şi ce înseamnă pentru
D-voastră acel "ceva", de care tot pomeniţi? Şi nu ar trebui să îi daţi ceva pentru că vă obligă legea, aşa cum aţi scris, ci pentru că îl iubiţi. Dar de iubire de părinte nu poate fi vorba, pentru că reiese clar din rândurile D-voastră. Chiar nu înseamnă nimic copilul acela nevinovat?
Doriţi să întemeiaţi o familie: dar credeţi că puteţi avea o viaţă de familie armonioasă, unde copilul care se va naşte, să crească fericit? Sincer, nu cred, cu o astfel de parteneră sigur nu. O femeie iubitoare care este pe cale să devină mamă, îşi doreşte să nască un copil sănătos, face planuri pentru el, nicidecum nu se gândeşte la moştenire.
Şi faptul că v-a cerut să treceţi apartamentul pe ea înainte de căsătorie, spune totul despre caracterul ei. Părerea mea este că nu la copil se gândeşte, ci la propria ei persoană, şi dacă veţi divorţa, veţi pierde totul. Totul! Pe plan material, moral şi sentimental.
Sa presupunem ca relatia dvs cu actuala concubina nu va functiona. Viata e plina de surprize. SI apoi veti vrea sa va refaceti viata cu altcineva cu care veti face un nou copil.
Primii doi vor primi si ei ceva (ca asa va obliga legea) si urmatorul va fi asigurat.
Si tot asa.
Pana la urma cred ca problema nu e la concubina dvs, ci la dvs, si ea incearca doar sa-si protejeze copilul de instabilitatea dvs.
Instabil sau nu, sebestyenrozalia are dreptate. Credeti ca a renuntat? Nici gind.
O tine pe a ei
Oi fi eu instabil dar prost nu sint.
si daca nu il treceti pe numele ei, ce se intampla ?
Imediat cum aflu raspunsul voi posta aici.
Deocamdata sint doar niste apropouri foarte subtile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire anea gabriela anea gabriela Sunt infiata de la varsta de 2 luni.IN prezent am 28 de ani.Tatal meu a decedat in anul 2004 si nu am facut succesiunea.In anul 2006 m-am mutat de acasa cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Privind o potentiala succesiune intre frati vitregi DonD DonD Am fost insurat din 2006 pina in 2012 , timp in care am adoptat un copil. In 2012 am divortat, iar copilul a ramas la mama. In momentul de fata, am alta ... (vezi toată discuția)