avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce ne facem cu vecinii inconstienti de pagubele care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce ne facem cu vecinii inconstienti de pagubele care le provoaca?

Buna seara. Am si eu o problema cat se poate de grava cu vecinul de deasupra mea. Acum 3 zile am adus un instalator sa-mi schimbe tevile de caldura, cum era normal ne-am dus la vecinul de la etajul 2(EU STAU LA ET 1), sa vada daca poate face legaturile intre tevi. Cand am intrat in apartament instalatorului i s-a facut "rau" de ceea ce a vazut , tevile erau lipite in 5-6 locuri fiecare. Bineinteles ca inst ne-a spus ca nu poate face acele legaturi deoarece risca sa se fisureze tevile. Am incercat sa vb cu vecinul sa-si schimbe tevile, dar spune ca nu are bani si nu-l intereseaza. Am omis sa va spun ca acum 2 ani m-a inundat de am fost nevoita sa arunc pana si covoarele. Nu i-am facut nici o reclamatie atunci, desii cei de la asociatie stiu problema. Acum mi-am renovat apartamentul si nu as vrea sa mai trec inca o data printr-un dezastru. Va rog din suflet daca stiti vreo modalitate de a-l "obliga" SA-SI REPARE TEVILE. Prin asociatie, sa-i fac reclamatie undeva? ajutati-ma va rog
P.S. inca nu am vb cu nimeni de la asociatie, pt ca sunt in concediu.
Cheltuielile intregii lucrari impartite in doua. O parte pentru apartamentul de deasupra, in scopul recuperarii banilor de la asociatie si a doua (adica a doua jumatate) pentru dumneaiei. Acum m-ati inteles? Important e daca m-a inteles doamna careia m-am adresat.

Va multumesc!!!
Va multumesc tuturor pt sfaturi. Nu stiu ce sa fac, astazi am fost la asociatie si am vb cu presedintele. Ne-am dus la vecini cu intentia de a incerca sa ajungem la o solutie. Presed. le-a spus ca o sa-i debranseze de la caldura daca nu isi schimba tevile verticale. Acesta a incercat sa intreaca nota, pt a vedea rezultatele. Vecinii au zis ca o sa le schimbe sapt asta. Daca nu le schimba ei, le schimb pe banii mei si lor sa terminam odata balciul ca m-am saturat de mizeriile care se fac. Apropo de asigurarea de locuinta, recomandati-mi va rog o firma de asigurari daca se poate. Va multumesc anticipat.

Iordache Alexandra a scris:

Va multumesc!!!
Va multumesc tuturor pt sfaturi. Nu stiu ce sa fac, astazi am fost la asociatie si am vb cu presedintele. Ne-am dus la vecini cu intentia de a incerca sa ajungem la o solutie. Presed. le-a spus ca o sa-i debranseze de la caldura daca nu isi schimba tevile verticale. Acesta a incercat sa intreaca nota, pt a vedea rezultatele. Vecinii au zis ca o sa le schimbe sapt asta. Daca nu le schimba ei, le schimb pe banii mei si lor sa terminam odata balciul ca m-am saturat de mizeriile care se fac. Apropo de asigurarea de locuinta, recomandati-mi va rog o firma de asigurari daca se poate. Va multumesc anticipat.

cereti presedintelui datle asociatiei pentru ca firma care executa lucrarea sa faca factura pe numele acesteia, precum si certificat de garantie pentru aceasta lucrare. dupa care va infiintati la asociatie cu factura, chitanta si copie dupa acestea (pe care presedintele sa scrie ca a primit originalele acestor documente si sa semneze, scriindu-si si numele citet si functia in asociatie) pentru ca acesta sa dispuna administratorului sa va deconteze banii in numerar sau prin compensare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava (coloana) de caldura fisurata intre etaje gabi_69 gabi_69 Buna ziua. Mi s-a spart teava (coloana) de caldura care asigura incalzirea la baie intre etajul meu si cel de la etajul inferior (nici nu as fi sesizat daca ... (vezi toată discuția)
Coloane incalzire colmatate, refuz acces pentru schimbarea lor ursulina ursulina Bună seara! Poate să mă îndrume cineva în legătură cu refuzul unui locatar de a permite accesul în apartament pentru schimbarea coloanelor de ... (vezi toată discuția)
Va veni iarna si nu voi avea caldura in apartament desi o platesc danene danene ce as putea face? de 3 ani platesc caldura intr-un apartament de doua camere si caloriferele mele sunt amortite. stau la etajul 8 din 8 si teava de retur ... (vezi toată discuția)