avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul lndemnizatiei Crestere Copil cu venituri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul lndemnizatiei Crestere Copil cu venituri suplimentare din activitati independente

Buna ziua. Sunt insarcinata in luna a V-a si poate ma ajuta cineva cu calcularea indemnizatie pentru cresterea copilului. Eu lucrez ca si angajat la o firma de unde stiu deja ca voi lua 85% din salariul meu pe ultimele 12 luni.
Problema este ca pe langa serviciul zilnic am mai inregistrat venituri din urma unui site(publicitate, afiliere). Aceste venituri provin din strainatate (Google - Irlanda si Amazon -SUA) i-am primit prin transfer bancar si pentru care am depus deja declaratia 201 la Anaf. Astept inca decizia sa platesc impozit.
Mentionez faptul ca veniturile au fost pe persoana fizica, nu PFA sau Firma.
Eu vreau sa stiu: Aceste venituri din strainatate se calculeaza la indemnizatia pentru cresterea copilului?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
gyagya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:02, 5 Septembrie 2016
Am inteles.
1. Se vor calcula veniturile care apar pe adeverinta de venit de la Anaf, nu?
2. Dupa ce voi beneficia de ICC, mai pot avea venituri din strainatate? Sau trebuie sa le suspend.

Multumesc mult pentru ajutor. Cei de la Anaf nu ma prea ajuta. Sunt niste angajati care nu prea stiu cum si ce se calculeaza. M-au tinut 4 luni pentru a-mi calcula un 16% impozit pe venit, pentru ca nu stiau cum se procedeaza cu veniturile online/strainatate. Mergeam saptamanl la Anaf si ei veneau cu tot felul de scuze. Incredibil!
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
gyagya, utilizator
1. V-am spus ca ANAF stie ce venituri sa evidentieze in adeverinta pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC.

2. - Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC puteti sa aveti si alte venituri in limita a de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei pentru CCC pe un an calendaristic, adica 1063 x 3 = 3.189 lei (pe an calendaristic = de la 1 ianuarie la 31 decembrie).
- Aceste sume nu pot fi provenite din sursele pe care le-ati avut in vedere la calcularea indemnizatiei pentru CCC si pe care le-ati suspendat la data solicitarii indemnizatiei.
Se pare ca nu se iau in calcul aceste venituri :((. Am primit raspuns de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială :

Simată Doamnă,

Referitor la petiţia dumneavostră transmisă Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi InspecţieSocială, unde a fost înregistrată cu nr. 15309/12.07.2016, vă comunicăm că înconformitate cu prevederile art. art. 3 alin. (1) din OUG nr. 111/2010 privind concediul şiindemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare,veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţiagricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art.67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cumodificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicareacotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzătorfiecărei categorii de venit.
Faţă de prevederile legale invocate, considerăm că aceste venituri nu se incadrează înarticolele menţionate şi nu vor fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei.
Cu stimă,
P. Director General
....

Ce parere aveti? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
Admin, administrator
Din ce ati postat , activitatea dvs s-ar incadra in textul art.67 C.fisc.

art.67 - Definirea veniturilor din activități independente
(1) Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii, veniturile din profesii liberale și veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.
.....
1. In raspunsul primit de dvs. de la ANPIS scrie:
Faţă de prevederile legale invocate, considerăm că aceste venituri nu se incadrează în articolele menţionate şi nu vor fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei.

2. - Un astfel de raspuns dat de o institutie publica din partea conducatorului ei este inadmisibil.
- Eu pot sa consider sau nu ca se poate sau nu se poate lua in calculul indemnizatiei o asemenea suma dar ea, ca directoare generala la ANPIS, ar trebui sa spuna sigur daca se poate sau nu se poate si de ce.
- Raspunsul dat acum de ea nu este obligatoriu pentru Agentiile teritoriale pentru ca exprima numai un punct de vedere personal, fara o argumentare legala solida si fara echivoc.
- Daca nu ar fi scris cuvantul "consideram" ar fi fost mai credibila.
- Cei de la AJPIS ar putea sa considere ca aceste venituri se iau in calcul.
- Dar se pare ca este o regula la institutiile publice sa dea raspunsuri echivoce din care fiecare intelege ce vrea, asta arata neprofesionalismul unor functionari si necunoasterea aprofundata a legislatiei cu care lucreaza.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil zzzionut zzzionut Buna ziua, Dupa noile modificari privind indemnizatia de crestere a copilului, prin venituri independente impozitabile care se pot lua in calcul la ... (vezi toată discuția)
In concediul de crestere copil se pot obtine venituri fara a fi suspendata indemnizatia? valineli valineli buna ziua, anul trecut ati publicat un articol referitor la acordarea indemnizatiei de crestere copil - modalitati de calcul, conditii, acte necesare. de ... (vezi toată discuția)
Venituri in perioada concediului de crestere copil Ioan-T Ioan-T Buna ziua! Sotia mea a beneficiat de indemnizatie crestere copil in perioada martie 2010- martie 2012. Aflu acum ca s-ar putea sa fie obligata sa ramburseze ... (vezi toată discuția)