Buna ziua,
la ultimul loc de munca am fost angajatata timp de 8 luni. S-au facut concedieri, iar de la inceputul lunii iulie, mi-a incetat contractul de munca. V-as ruga sa imi spuneti cum pot sa-l oblig pe fostul angajator sa imi completeze adeverinta cu cuantumul lunar al contributiilor la stat, necesara la dosarul pentru ajutor somaj, deoarece deja au trecut 20 de zile de la data incetarii CM, si risc sa nu ma mai incadrez in termenul de 30 zile in care se poate depune dosarul, iar angajatorul inca nu mi-a inmanat respectiva adeverinta.
Din cate stiu, e nevoie ca in ultimele 24 de luni sa existe o contributie de 12 luni. Prin urmare, adeverinta de care vorbeam, va trebui completata si de catre angajatorul anterior?
M-ar interesa care este modalitatea prin care trebuie sa-i solicit penultimului angajator completarea adeverintei pentru a avea dovada ca am cerut completarea acesteia ???
Stiu, am avut o clienta intr-o situatie similara si pana nu a adus toate actele, adeverinta angajator etc. nu i-a primit dosarul, dar cererea de somaj in care arata situatia in concret, la care va atasa actele ce depind de ea, certificat medical si restul, mentionand ca nu intelege sa nu primeasca indemnizatie din culpa exclusiva a angajatorului. ;)
Rugaminte
cornelia radoi
buna ziua!va rog sa-mi dati si mie un raspuns!pana pe data de 18 iulie 2009 am fost in concediu pt.cresterea copilului pana la varsta de 2 ani!intre timp firma ... (vezi toată discuția)