avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa, valoare retinuta din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa, valoare retinuta din salariu

este legal sa mi se opreasca din salariu cuantumul tichetelor de masa si totodata sa se cumuleze cu salariul pentru impozitare? si inca o intrebare...sarbatorile legale se platesc daca lucrez la o firma privata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 13 Noiembrie 2018
off topic:

Angajatorul ii spune angajatului sau ca exista o eroare si daca mai are din tichetele primite neutilizate ,sa le depuna la casieria unitatii( am avut un caz :) )
Totusi este o probabilitate este foarte mica ...
firma ne da tichete de masa cate zile lucratoare sunt ,atatea tichete primim.doar ca pe luturasul de salariu am scris urmatoarele...avans 670 alte avantaje adica tichelele 201 total retineri 871 si rest de plata ...adica lichidarea.iar cu zilele legale libere am intrebat deoarece pt ziua de rusalii pe care am stat-o acasa nu am fost platita ,ba mai mult mi s-a luat 8 ore din orele suplimentare/voiam sa stiu daca aceste zile se platesc sau nu.restul stiu ca e ilegal
sunshine68 a scris:

firma ne da tichete de masa cate zile lucratoare sunt ,atatea tichete primim.doar ca pe luturasul de salariu am scris urmatoarele...avans 670 alte avantaje adica tichelele 201 total retineri 871 si rest de plata ...adica lichidarea.

Acum ati fost explicita si voi putea sa va raspund.
1.Asadar,ati primit sub forma de avans ,in mana, suma de 670lei (brut,nu vi s-a retinut nimic din suma)si tichete de masa in valoare de 201lei( in momentul cand le-ati primit acestea nu au fost impozitate )

2.In momentul in care se intocmeste statul de plata pt lichidare,suma primita ca avans 670 lei si cei 201lei tichete se cumuleaza la brutul ce vi se cuvine pt intreaga luna,in vederea calcularii contributiilor obligatorii si impozitului /venit in cazul avansului,si doar la calculul impozitului pt tichete.

3,Suma de 871lei apare ca retinere pt ca aceasta ati primit-o deja sub forma de avans si [/b]tichete ,si a fost descarcata pe stat doar pt a putea fi cumulata si stabilita baza de calcul a contributiilor sociale si respectiv impozit,daca nu ar aparea asa,ar insemna ca dvs ati primit-o de 2 ori,ceea ce nu este corect!

Sper ca m-am facut inteleasa ,"retinere" nu este in cazul acesta ceea ce noi in mod curent intelegem (in fapt nu vi se opreste ) este doar o "modalitate tehnica "sau un artificiu de calcul,utilizat pe statul de plata pt a putea scadea ceea ce ati primit deja in brut !
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Acordarea tichetelor de masa AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, daca angajatorul decide sa acorde tichete de masa tuturor angajatorilor incepand cu luna \"x\", printr-o decizie de modificare a R.I. - unde se ... (vezi toată discuția)
Recuperare bonuri de masa smeagull smeagull Buna ziua, angajatorul acorda bonuri de masa in avans. Un angajat demisionat, care primise bonuri in avans, a plecat fara sa isi faca lichidarea, si fara sa ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masă Sâmburică Sâmburică Este corect sau nu, să nu ți se acorde bonul de masă, pentru un liber plătit, care ți-a fost acordat în urma acumulării de ore suplimentare? (vezi toată discuția)