avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa, valoare retinuta din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa, valoare retinuta din salariu

este legal sa mi se opreasca din salariu cuantumul tichetelor de masa si totodata sa se cumuleze cu salariul pentru impozitare? si inca o intrebare...sarbatorile legale se platesc daca lucrez la o firma privata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 13 Noiembrie 2018
sunshine68 a scris:

....,ba mai mult mi s-a luat 8 ore din orele suplimentare/voiam sa stiu daca aceste zile se platesc sau nu.restul stiu ca e ilegal

Pentru munca suplimentara efectuata, salariatii beneficiaza:
- de compensare prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. (regula)

- in cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia , spor care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza. (exceptia).

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....
monografie contabila tichete acordate in plus
Repostati problema dvs in aceasta sectiune:
www.avocatnet.ro/forum/98/Co...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea tichetelor de masa AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, daca angajatorul decide sa acorde tichete de masa tuturor angajatorilor incepand cu luna \"x\", printr-o decizie de modificare a R.I. - unde se ... (vezi toată discuția)
Recuperare bonuri de masa smeagull smeagull Buna ziua, angajatorul acorda bonuri de masa in avans. Un angajat demisionat, care primise bonuri in avans, a plecat fara sa isi faca lichidarea, si fara sa ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masă Sâmburică Sâmburică Este corect sau nu, să nu ți se acorde bonul de masă, pentru un liber plătit, care ți-a fost acordat în urma acumulării de ore suplimentare? (vezi toată discuția)