avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare corecta a unui spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare corecta a unui spor de vechime

Am un salariat care a fost angajat anterior venirii mele la firma si care a fost incadrat cu sporul de vechime corect - 10%. In anul 2009 urma sa beneficieze de 15 %, iar in 2014 - 20%.
Dintr-o eroare, sporul de vechime de 15% i s-a acordat in 2011, urmand ca in cursul acestui an sa primeasca 20%, conform datei de incadrare inscrisa in baza de date.
In cursul acestui an am verificat dosarele primite in gestionare si am sesizat gresala.
Intrebarea mea ar fi ... ce se poate face in acest caz si in baza caror prevederile legale ?
As vrea sa indrept eroarea umana pentru ca actualul meu coleg sa beneficieze de drepturile legale de care are dreptul.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 12:00, 22 Iulie 2016
Este vorba si despre un calcul eronat , ceea ce inseamna si o operatiune financiar-contabila. Puteti spune ca este vorba si despre o eroare in contabilitate ... de exemplu, in loc de 100 lei spor de vechime s-a acordat 5 lei ...
freeelis a scris:


Insa as merge pe Ordinul 3055/2009 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene
Corectarea erorilor contabile





Ordinul 1802/2014 a abrogat actul normativ despre care faceti vorbire !

ART. 11

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă:
a) Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 766 şi 766 bis din 10 noiembrie 2009, cu modificările şi completările ulterioare;
b) Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.239/2011 pentru aprobarea Sistemului simplificat de contabilitate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 522 şi 522 bis din 25 iulie 2011.

Afirmati in postarea anterioara :"Este vorba si despre un calcul eronat , ceea ce inseamna si o operatiune financiar-contabila. "

Ordinul 1802/2014,ca si ordinul anterior de altfel,face referire la erorile din perioadele anterioare ,nominalizandu-le drept omisiuni şi declaraţii eronate cuprinse în situaţiile financiare ale entităţii pentru una sau mai multe perioade anterioare
Ori,in cazul nostru nu poate fi vorba nici despre omisiune(pt ca spor s-a acordat chiar daca nu in procentul corespunzator)si nici despre declaratie eronata
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
Si nu este vorba despre un calcul eronat ?
Este o eroare ontr-adevar,dar nu toate erorile de calcul fac obiectul actului normativ pe care il invocam,ci doar omisiunile şi declaraţiile eronate cuprinse în situaţiile financiare ale entităţii
Ori, in speta nu avem de-a face nici cu omisiunea ,pt ca nu s-a omis in totalitate acordarea unui drept salarial ci doar procentul a fost mai mic decat cel cuvenit de drept,si nici nu s-a facut o declaratie eronata !
Cu scuzele de rigoare am uitat sa precizez că lucrez în sistemul bugetar ...

Alte discuții în legătură

Avansarea personalului incadrat pe functii de executie in gradatia corespunzatoare transei de vechime dumi32 dumi32 am urmatoarea situatie, un angajat implineste 3 ani de cand este angajat la aceasta institutie,inainte se acorda procentul conform vechimii cum ar fi 5%, acvum ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime giorgio74 giorgio74 buna seara,am lucrat peste 16 ani , in grupa a-1-a respective a-2-a,din 2006 lucrez in invatamint (personal auxiliar),si nu primesc spor de vechime ,care este ... (vezi toată discuția)
Problemă spor de vechime iulia32 iulia32 Bună ziua, Am următoarea problemă: Lucrez într-o instituție bugetară și am vechimea în muncă de 19 ani și 10 luni, iar sporul de 20 %. Din ... (vezi toată discuția)