avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... remedii efective alienare parentala evidenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

remedii efective alienare parentala evidenta

Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i resurse de bani, timp si energie si, astfel, sa cedeze si sa renunte la comportamentul alienator.

Si asta pentru ca se stie ca executarea silita nu ofera solutii concrete de acces imediat la copil sau solutii concrete de remediere a relatiei disfunctionale existente intre copil si parintele alienat.

Exista vreun user care e la curent cu unele solutii ce au dat rezultate cand ai de a face cu parinte alienator obsedat de distrugerea relatiai dintre celalalt parinte si copil?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
againstPAS a scris:

Daca ar exista si alti parinti cu o gandire ca dvs, multi copii nu ar mai avea de suferit. Cred ca este cel mai impresionant mesaj citit de mine pe acest forum care vine sa insumeze in doar doua fraze simple esenta legaturii unui tata cu copilul dupa divort. Tatal nu e un om perfect ca daca ar fi, probabil nu s-ar fi ajuns la separare, divort. Dar asa cum e el, cu bune si rele cu tatal copilului si trebuie sa stie si de mama, si de tata.
La alti parinti rezidenti nu invinge ratiunea si dragostea fata de copil, si egoismul, frustrarea si mai ales dragostea de sine!

Multumesc de apreciere, insa lucrurile nu sunt asa simple si ma ales, asa usoare.
M-am chinuit eu cu mine mult timp, ca sa-mi iasa asa intelepciune:)) (noroc cu varsta)

Am si avut noroc de doi tati (ca am doi copii din doua casatorii) cu care te poti intelege, insa unora nu li se intampla. Zic ca nu putem generaliza. Situatiile sunt absolut particulare, de-aia postarile tuturor se scriu prin prisma experientei personale si sunt asa de emotionale...
dar oare cei care sustineti ca este ok ca parintele rezident sa intre la inchisoare, v-ati gandit cumva ce se va intampla in sufletul acelui copil? Pentru ca daca este vorba de un copil mai micut, poate se reuseste sa fie pacalit, dar daca este un pic mai marisor, deja se schimba problema. S-a gandit parintele care sustine asa ceva ca se poate ca copilul sa nu il ierte toata viata, sa nu accepte sa mai stea cu el sub nici o forma, si sa incerce sa fuga sau si mai rau? Ambitiile astea prostesti ale adultilor pot distruge vietile acestor copii. Copilul nu va accepta aproape niciodata ideea ca mama lui este in inchisoare datorita tatalui, oricate explicatii plauzibile sau nu veti avea.Dar se pare, ca in inversunarea asta copilul nu prea reprezinta nimic.
Anisia
Sunt multe mamici care cu gandul la copil probabil fac zeci de plangeri tatilor pentru ca ei sa ajunga in puscarie. Cineva sustinea ca parintii care nu platesc pensie sau o ar face evaziune trebuie sa ajunga la puscarie. Si aici eu va intreb: e corect ca tata sa ajunga in puscarie in urma plangerilor mamei? Sau copilul nu va accepta niciodata ca tata a ajuns in puscarie datorita tatalui, oricate explicatii plauzibile ...
Dar ce se intampla in sufletele copiilor ai caror parinti ajung la puscarie pentru furt sau pentru viol sau pentru crima?
Hai sa facem o lege prin care cei care au parinti sa fie absolviti de puscarie sau de amenzi. parintii sa aiba posibilitatea sa nu mai respecte legea. Ca asa este gandirea unora mai nou.
Observ insa cum rezidentul nu are nici o responsabilitate in opinia unora.
De ce nu se gandeste rezidentul ca daca incalca legea ajunge la puscarie sau plateste amenzi?

In plus, daca exista real aceasta posibilitate, credinta mea este ca se va diminua drastic numarul alienatorilor.

Topicul insa este despre altceva.
Ca eu mi-am expus parerea aici, e doar opinia mea care poate fi gresita sau nu.
Insa dintre cei care sustin ca rezidentul are drept de viata si de moarte asupra copilului (exagerare dramatica) pot veni cu solutii reale pentru alienare?
Solutii pentru copil.
Se poate pricepe ca topical deschis este despre copil nu despre resident.

PS. Martonze, da, cu siguranta daca ar fi fost la tata copilul ar fi scris mai frumos. Din simplul motiv ca nu ar fi silit dupa un an de zile copilul stangaci sa inceapa sa scrie cu dreapta.
Mi se pare odios ca un parinte sa bage la puscarie pe celalalt parinte.
In ambele sensuri, e odios.

Singurul caz acceptabil pt mine e atunci cand exista grave violente dovedite si imposibilitatea de a scapa de agresor altfel.

Copilul nu va ierta un parinte care i-a bagat mama/tatal in puscarie.
Parerea mea.

Alte discuții în legătură

Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)