avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... remedii efective alienare parentala evidenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

remedii efective alienare parentala evidenta

Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i resurse de bani, timp si energie si, astfel, sa cedeze si sa renunte la comportamentul alienator.

Si asta pentru ca se stie ca executarea silita nu ofera solutii concrete de acces imediat la copil sau solutii concrete de remediere a relatiei disfunctionale existente intre copil si parintele alienat.

Exista vreun user care e la curent cu unele solutii ce au dat rezultate cand ai de a face cu parinte alienator obsedat de distrugerea relatiai dintre celalalt parinte si copil?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
Martonze a scris:


Şi e absurd să faci copilul pachet, să-i prezinţi copilului:"fă cunoştinţă cu nenea, care e tatăl tău, acum trebuie să pleci cu el că tata te iubeşte" şi să încui uşa după ei.




Da, e absurd, insa in realitate nu se intampla asa.

Adica nu se ajunge la asta fara un pic de "ajutor", sa fim seriosi.
V-am dat ex personal, daca divortul se produce la varsta frageda a copilului atunci relatia copil-parinte nerezident trebuie un pic incurajata, altfel e normal sa nu se formeze si sa se ajunga la ce povestiti dvs acolo.


Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2016
kera, utilizator
Ati omis regretul copilului ca nu l-a avut in toti acesti ani pe tatal sau langa, ati omis ca anii nu ii mai poate aduce nimeni inapoi, ati omis egoismul unei mame ce si-a abuzat propriul copil fara pic de remuscari, ati omis durerea unui tata de a fi nevoit sa renunte la copil pentru ca asa a vrut mama? Va ascuneti dvs si alti useri fie in spatele pensiei (ca e prea mica, ca e prea mare) sau in spatele unor cazuri in care copiii sunt supusi batailor (desi am repetat a mia oara ca nu la astfel de cazuri ne referim). Ati omis ce era esential, retinand doar ca uite, ca la 17 ani l-a cautat pe tas-o. 17 ani fara un parinte va spune ceva? Cum ar fi sa va ia acum tatal 17 ani copilul de langa dvs? Si dupa 17 ani sa aveti o relatie cu el?

Kera, m-am referit la cazuri similare ca al meu, în care tatăl apare după ani de zile, cu o sentinţă în mână, să ia copilul "la domiciliul din Romania ales de el". Deci fără divorţ, fără convieţuire, fără legături de ataşament.Sau cu convieţuire până la vârsta de un al copilului şi reapariţie a tatălui la vârsta de 12 ani al aceluiaşi copil. Deci vorbim de cazuri complet diferite.
Against PAS, eu vă cred că nu vă referiţi la cazurile cu bătăi sau cu apariţia meteorică a unuia în viaţa copilului său, dar în realitatea noastră românească, instanţele judecă pe toţi la fel, sau aproape pe toţi la fel, depinde de sex ;) Sau nu judecă, ci dau sentinţe.
Sincer, chiar nu mă interesează partea materială, adică contribuţia tatălui, dar din clipa în care EL caută să profite material de pe urma mea, acţionez conform legii, aveţi ceva împotrivă?
Şi nu e normal ca eu, ca mamă, să mă rog de el să vină la copil, el să nu vină cu anii, apoi să vină cu martori că băiatul nu vrea să plece cu el peste noapte. Şi da, dacă vrea, poate să vină cu executorul, care va consemna că băiatul nu vrea să plece cu el dacă nu merg şi eu, el nu vrea, nici eu nu vreau, deci sunt bună de penalizare. Şi poate să o facă din nou peste 6 luni, şi iar...până împlineşte copilul 18 ani, dacă acest copil nu va avea revelaţia mai devreme că tatăl său numai din iubire faţă de el şi-a asigurat pensia viageră din munca mamei :stunned:
Martonze a scris:

Kera, m-am referit la cazuri similare ca al meu, în care tatăl apare după ani de zile, cu o sentinţă în mână, să ia copilul "la domiciliul din Romania ales de el". Deci fără divorţ, fără convieţuire, fără legături de ataşament.Sau cu convieţuire până la vârsta de un al copilului şi reapariţie a tatălui la vârsta de 12 ani al aceluiaşi copil. Deci vorbim de cazuri complet diferite.




Da, astea sunt cazuri care dupa parerea mea, ar trebui sa fie clare si n-ar trebui nici macar sa se puna problema custodiei comune.

Insa aici vad ca sunt tati, care sufera, care-si doresc sa-si vada copiii, care-i ajuta material si si-ar dori s-o faca si fizic, insa nu li se permite si ei cauta solutii.
When, stiu despre ce se vorbeste la acest subiect. Intrebarea mea era ca un raspuns la ceea ce a postat AgainstPas "Sunt multe mamici care cu gandul la copil probabil fac zeci de plangeri tatilor pentru ca ei sa ajunga in puscarie. Cineva sustinea ca parintii care nu platesc pensie sau o ar face evaziune trebuie sa ajunga la puscarie. Si aici eu va intreb: e corect ca tata sa ajunga in puscarie in urma plangerilor mamei? "
Si daca tot vorbim de alienare, vad ca nu se spune absolut nimic de copii care pleaca la programul de vizita si se intorc inapoi intorsi impotriva celuilalt parinte. Sunt destui parinti care in loc sa se dedice copilului in perioada de vizita nu fac altceva decat sa improaste cu noroi pe celalalt.Sau asta nu se considera alienare?

Alte discuții în legătură

Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)