avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... remedii efective alienare parentala evidenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

remedii efective alienare parentala evidenta

Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i resurse de bani, timp si energie si, astfel, sa cedeze si sa renunte la comportamentul alienator.

Si asta pentru ca se stie ca executarea silita nu ofera solutii concrete de acces imediat la copil sau solutii concrete de remediere a relatiei disfunctionale existente intre copil si parintele alienat.

Exista vreun user care e la curent cu unele solutii ce au dat rezultate cand ai de a face cu parinte alienator obsedat de distrugerea relatiai dintre celalalt parinte si copil?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
Inainte sa il predea a dus copilul la psiholog si la pediatru. A informat mama de acest demers. O sa fie greu sa demonstreze ceva pe partea asta pentru ca are inregistrari cu copilul vessel, mama care intrebata pe whatsapp spune ca da, cel mic e bucuros.
Cel mai probabil va ridica din umeri si va spune ca nu stie ea saraca de ce nu mai vrea copilul. Il va pune sa sune cu telefonul pe speaker si ea langa el.
Cred ca va fi greu de demonstrat ceva. Mama a fost primita inclusiv cu prietena de-a ei in casa fostului, s-a plimbat peste tot, a inspectat toata casa. In blocul respectiv sunt camere la iesirea din bloc. Se pot cere inregistrari cu ea plecand vesela si intreaga.
Insa se bazeaza pe faptul ca omul nu va executa silit niciodata.
Stiti cum a reinceput programul de vizita? De cand au inceput penalizarile. Avocata mamei I-a spus de fata cu tatal ca o sfatuieste sa-si revizuiasca atitudinea ca nu are nici un caz si ca daca continua asa nu o poate ajuta, va ajunge la penalizari.

Probabil ca si acum ca reincepe tot asa. Dupa vacanta de vara, nu cumva sa mai prinda copilul un week-end la mare cu tatal.
Ah, a mai fost foarte suparata mama ca tatal nu a mai platit pensie alimentara pentru cele 3 saptamani cand a stat copilul la el. Omul trebuia sa tina si copilul si sa ii dea si ei bani.

When, povestea asta a dvs. e revoltătoare, sincer vă spun. Păi dacă copilul se simte aşa bine, de ce să-l opreşti de la aşa ceva? dar nici asta nu e alienare, ci o încercare de alienare.Din moment ce copilul îşi iubeşte tatăl, se simte bine în compania lui, nu este alienat.
Ştiţi care e problema? Eu nici nu am ţinut cont de programul de vizită - dacă a venit şi a dorit să vadă copilul, l-a văzut, indiferent de program.Dar a venit rar. I-am dat copilului toate "atenţiile" trimise de el, neapărat prin curier. Cum catalogaţi un "tată" care vine la copil, după jumătate de an, fără o acadea măcar? Da, i-a dat şi cadouri - la executarea silită, cu martorii aferenţi, la DGASPC la consiliere sau la vizita la grădiniţă, când a convocat conducerea grădiniţei. Toate chitanţele cu aceste cadouri au fost depuse la dosar :) Să ştiţi că şi "cadoul" cu plata ramburs i l-am dat, şi cel trimis cu plata transportului la destinatar. Poate nu trebuia, că s-a denigrat singur, cum trimiţi o zăngănitoare unui copil şcolar? Am încercat să mă apropii chiar de soţia lui, i-am ţinut în braţe copiii din căsătoria actuală, am cumpărat cadou pentru copiii lui - din suflet, din drag de copii, în definitiv sunt frăţiorii copilului meu. Răspunsul? O nouă acţiune :(
"Cum se simte dragostea parinteasca cand incepi scoala si nerezidentul nu e acolo pentru ca cea care o ti de mana a refuzat sa-i spuna scoala la care inveti?"
Dar cum se simte copilul, cand sta in curtea scolii si isi asteapta tatal, care i-a promis ca vine sa o vada , dar nu vine? Vine dupa vreo 2 ore si ii spune lejer copilului ca a adormit, si nu s-a putut scula.
"Si cum se simte dragostea parinteasca daca rezidentul nu te lasa sa primesti cadourile de la nerezident?"
Dar cum se simte copilul, daca ii promiti ca ii trimiti pachet cu jucarii si cu dulciuri, si sta si asteapta, si pandeste postasul sa il intrebe daca nu i-a sosit pachet? Dar cam cum se simte mama in astfel de situatii cand isi vede puiul suferind?
When, se pare ca tu esti inconjurat doar de parinti care sunt foarte devotati, doar mamicile sunt cele care pun piedici. Adevarul nu este numai cel pe care vrei tu sa il vezi , incearca sa vezi si un pic mai departe.
Domnule when,
Eu nu credeam ca cineva poate suporta atatea injurii, denigrari, reprosuri, ironii, mizerii pe scurt bataie de joc cat am putut sa vad ca indura tatii cand merg sa-si ia copiii de la usa mamei. Iar dupa toate aceste manifestari ale mamei, se mai mira cineva ca bietul copil nu vrea sa plece cu tata?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
anissia, adevărat grăiţi. Sună copilul la telefon îl întreabă ce doreşte să-i aducă cadou, fiindcă va veni în vizită:copilul îi spune, când apare la uşă, tata vine cu...martorii şi cu telefonul pus pe înregistrare. Vă daţi seama? Cine alienează copilul?

Alte discuții în legătură

Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)