avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... remedii efective alienare parentala evidenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

remedii efective alienare parentala evidenta

Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i resurse de bani, timp si energie si, astfel, sa cedeze si sa renunte la comportamentul alienator.

Si asta pentru ca se stie ca executarea silita nu ofera solutii concrete de acces imediat la copil sau solutii concrete de remediere a relatiei disfunctionale existente intre copil si parintele alienat.

Exista vreun user care e la curent cu unele solutii ce au dat rezultate cand ai de a face cu parinte alienator obsedat de distrugerea relatiai dintre celalalt parinte si copil?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
When a scris:

De regula parintele alienat e orientat spre copil, nu pe scandal. El nu spune " ha, lasa ca ii arat eu proastei, o execut silit" el isi frange mainile si zice " cum sa execut silit ca-mi sufera copilul" Parintele alienat este revoltat nu agresiv. parintele alienat cu adevarat cumpara si trimite pensie alimentara la copil chiar daca nu stie nimic de acesta. Parintele alienat se gandeste cand mananca pentru prima oara capsuni in anul acela daca cineva a cumparat si pentru copilul lui. Parintele alienat are lacrimi in ochi cand te vede cu copilul tau si-ti spune ca exact asa il lua si al lui pe el in brate. Parintele alienat stie ca al lui era innebunit dupa lego, ca avea alergie la polen sau ca ii este teama de paianjeni.
Parintele alienat vorbeste de copil nu de fosta relatie.

Cu lacrimi in ochi spun ca da, asa este.

Tatal copiilor mei nu stia in ce clasa sunt copiii lui iar cand s-a intalnit cu baiatul la ultimul proces, i-a spus direct ca se va bucura chiar daca ii va confisca ANAFUL tot ce ar castiga in procesele deschise de el impotriva noastra, macar stie ca nu le-a ramas lor, copiilor. Asta dupa ce mai inainte cu cateva minute l-a provocat pe baiat sa faca pasi inspre restabilirea relatiei cu el si sa ma determine sa ii dam bunurile lui iar cand acesta l-a intrebat: lor, copiilor, cine le remediaza anii copilariei traumatizante, taica-sau a replicat: "si vrei sa ma pedepsesti asa rau, nu ti se pare cam mare si disproportionata pedeapsa?"

Mie in cazuri de felul acesta mi se pare benefic pentru copil sa stea cat mai departe de parinte, dincolo de nevoia de a avea relatii cu ambii parinti, in cazurile astea consider ca apropierea doare mult mai mult decat lipsa relatiei cu parintele.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
Cris1971, utilizator
Domnule when,
Stati sa vedeti ce greu e pentru un parinte alienat sa auda alti copii cum striga tata prin parc, in curtea blocului sau in vacanta. Tresare de fiecare data. Pentru ca stie ca probabil el nu va avea parte de momentele lui cu copilul pentru ca mama nu are ea chef si a ales sa le distruga relatia. Cu riscul de a ma repeta, nicio penalitate sau amenda nu e prea mare pentru ce fac unii parinti copiilor lor.
Cris1971, intr-un fel e bine ca l-au cunoscut si au vazut cum este, decat sa nu-l fi cunoscut si sa fi trait cu impresia ca nu au tata ca nu merita ei sa fie iubiti sau sa ati facut dumneavoastra ceva....
Este trist cum multi oameni nu pot sa iubeasca. Nici animalul nu face asa, intai isi hraneste puii si apoi mananca el. Nu pot decat sa-mi imaginez prin ce treceti pentru ca nimic nu e mai dureros pentru un parinte decat sa asiste la suferinta copilului lui. Insa eu sunt un optimist care cred ca cei care sufera mult in viata asta au parte la momentul potrivit si de mult bine.

AgainstPas, va spun sincer ca nici nu vreau sa incerc sa imi imaginez sa nu imi pot lua copilul in brate. Cred ca cei care trec prin asa ceva, ca sunt mame, ca sunt tati, au nevoie de tot suportul posibil.
againstPAS,stati sa vedeti ce greu e pentru un copil lipsit de tată sa auda alti copii cum striga tata prin parc, in curtea blocului sau in vacanta. Tresare de fiecare data. Pentru ca stie ca probabil el nu va avea parte de momentele lui cu tata pentru ca tata nu are el chef si a ales sa şicaneze şi să hărţuiască familia mamei şi implicit copilul. Cu riscul de a ma repeta, nicio penalitate sau amenda nu e prea mare pentru ce fac unii parinti copiilor lor.
Martonze, perfect de accord cu dumneavoastra, acolo unde este cazul. Si cred ca si userul AgainstPas e in asentimentul meu.

Alte discuții în legătură

Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)