When a scris:
De regula parintele alienat e orientat spre copil, nu pe scandal. El nu spune " ha, lasa ca ii arat eu proastei, o execut silit" el isi frange mainile si zice " cum sa execut silit ca-mi sufera copilul" Parintele alienat este revoltat nu agresiv. parintele alienat cu adevarat cumpara si trimite pensie alimentara la copil chiar daca nu stie nimic de acesta. Parintele alienat se gandeste cand mananca pentru prima oara capsuni in anul acela daca cineva a cumparat si pentru copilul lui. Parintele alienat are lacrimi in ochi cand te vede cu copilul tau si-ti spune ca exact asa il lua si al lui pe el in brate. Parintele alienat stie ca al lui era innebunit dupa lego, ca avea alergie la polen sau ca ii este teama de paianjeni.
Parintele alienat vorbeste de copil nu de fosta relatie.
Cu lacrimi in ochi spun ca da, asa este.
Tatal copiilor mei nu stia in ce clasa sunt copiii lui iar cand s-a intalnit cu baiatul la ultimul proces, i-a spus direct ca se va bucura chiar daca ii va confisca ANAFUL tot ce ar castiga in procesele deschise de el impotriva noastra, macar stie ca nu le-a ramas lor, copiilor. Asta dupa ce mai inainte cu cateva minute l-a provocat pe baiat sa faca pasi inspre restabilirea relatiei cu el si sa ma determine sa ii dam bunurile lui iar cand acesta l-a intrebat: lor, copiilor, cine le remediaza anii copilariei traumatizante, taica-sau a replicat: "si vrei sa ma pedepsesti asa rau, nu ti se pare cam mare si disproportionata pedeapsa?"
Mie in cazuri de felul acesta mi se pare benefic pentru copil sa stea cat mai departe de parinte, dincolo de nevoia de a avea relatii cu ambii parinti, in cazurile astea consider ca apropierea doare mult mai mult decat lipsa relatiei cu parintele.