avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... remedii efective alienare parentala evidenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

remedii efective alienare parentala evidenta

Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i resurse de bani, timp si energie si, astfel, sa cedeze si sa renunte la comportamentul alienator.

Si asta pentru ca se stie ca executarea silita nu ofera solutii concrete de acces imediat la copil sau solutii concrete de remediere a relatiei disfunctionale existente intre copil si parintele alienat.

Exista vreun user care e la curent cu unele solutii ce au dat rezultate cand ai de a face cu parinte alienator obsedat de distrugerea relatiai dintre celalalt parinte si copil?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
Care useri dnule againstpas? dvs si when? divortul parintilor de copii...alienatori, chiar si in vremurile anterioare lui '89, din ce am inteles si am vazut, limbajul unui membru din conducerea pcr cuprindea mai multe cuvinte decat cel al dvs, sustinetorii alienarii. Si dai dai dai cu alienarea, la deal, la vale si tot degeaba.
Doamna PS,
Este degeaba momentan si poate si in viitor. Si probabil multe cazuri daca nu in majoritatea lor copiii vor fi alienati cu succes, mai ales in tarisoara noastra. Dar sa nu va imaginati ca abuzul acestor parinti va ramane fara urme sau ca cineva are cel mai mic dubiu ca acel copil este supus unui abuz. Si orice abuz va avea consecinte. The body keeps the score.
Daca nu ma insel , doamna ps are un alt partener decat fostul sot. Cred ca se refera la turma doar cand e vorba ca fostul partener, de care theoretic nu ii mai pasa isi reface viata. Atunci e copilul crescut de turma. Ca mama saraca schimba partenerii ca pe ciorapi, aici nu mai este vorba de turma, e vorba de dreptul mamei de a-si reface viata...ce misogini suntem.

Martonze, singura ati scris ca nu exista rau mai mare facut copilului decat de a-l lipsi de o activitate extracuriculara. =D>:D Inteleg ca pedofilii care violeaza copii, daca dupa ce termina treaba ii duc la cursul de olarit sunt inca ok, pot fi pedepsiti apoi reintegrate in societate. Serios, chiar aveti copil? Chiar credeti ca daca l-ati dus la cursul de dans, v-ati indeplinit datoria de mama ca asta e cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti pentru dezvoltarea lui?

Hai sa vedem, din cati parinti sunt aici pe forum daca se mai pot gasi oameni care sa spuna ca asta e cel mai rau lucru pe care il poti face unui copil? Eu unul mai pot gasi foarte multe din nefericire. In plus, mai rau decat lipsa de la un curs este lipsa unui parinte din viata copilului.
Ne povestea alt user la alt subiect cum copilul isi asteapta tatal sa il duca la piscina si acesta nu vine. Este un lucru extreme de rau, urat si trist. Mai avem copii lipsiti,alienati de parintii lor care sunt insa dusi cu religiozitate la cursuri de tenis, franceza si asa mai departe. Chiar sunteti atat de naiva sa credeti ca acele cursuri vor suplini lipsa dragostei parintesti, de care nu se bucura ca asa vrea rezidentul?

Am inteles, nu exista studii care sa ateste ce sustineti dumneavoastra. Ca de obicei, sunt cuvintele dumneavoastra doar impotrivalogicii si a rationamentului. Tocmai ca evoluam, s-a ajuns la concluzia ca cel mai bine pentru un copil este sa aiba amandoi parintii in viata lui, copii care sunt implicati in aranjamente de tip custodie comuna fizica sunt nu fericiti ci foarte fericiti. Ca poate reteta asta nu e valabila pentru toti, nu pot sa o neg, ca fiecare copil e diferit. Insa ca ea merge mai bine pentru majoritatea, asta e usor de verificat. Pentru ca din totalul celor cu custodie comuna fizica, cred ca peste 90% sunt ok cu asta, parinti si copii. Din totalul celor cu custodie comuna domiciliul la un parinte, multi copii sufera, multi parinti sufera. Si atunci cum puteti sustine asa ceva?
Bazandu-ma pe argumentele dumneavoastra, cred ca au fost mai multi care au ajuns oameni importanti crescuti de amandoi copii decat orfanii care au construit tari. Zici ca exista o legiune de orfani, generatii intregi care cum au iesit de la orfelinat au construit cate o tara sau imperiu. Ma intreb insa daca orfelinatul e un asa mediu propice si stimulant pentru un copil, dumneavoastra de ce nu va duceti copilul acolo? macar cateva ore pe zi.

Si ma mai intreb ceva. Avand in vedere cum incercati sa minimalizati importanta unui parinte in viata unui copil cu atata patos, cum exact ati incercat sa sustineti relatia copilului dumneavoastra cu fostul partener? Pentru ca e evident ca nu credeti in ea. Atunci cum ati facut asta? Da, stiu, va plangeti ca ala face si drege....insa sunt doar vorbe. Faptic, sunteti aici pe forum cu studii si concluzii care sunt logice doar la dumneavoastra in cap, taind si fulgerand cum ca pentru un copil o activitate extracuriculara e mai importanta decat un parinte si ca mersul acolo e cel mai bun lucru din viata unui copil.
Si atunci ma intreb eu cum faceti ca aceste idei ale dumneavoastra sa nu fie transmise copilului pentru a-si refuza tatal? Ah, pai cred ca-i sunt transmise. Va mai mirati acum de ce nu pleaca? De ce ajunge la psiholog? Nu-I asa ca trauma lui de a se vedea langa executor nu a trecut cu o activitate extracuriculara? Sa fie oare defect sau concluzia dumneavoastra perfect eronata?
Ei, atunci poate nu e asta cea mai importanta din viata unui copil. Poate intelegerea dintre parinti ii face mai mult bine. Ce parere aveti de asta? poate daca acceptati asta, accepta si el tatal si nebunul nu mai e asa nebun ci de fapt cumplit de normal.

PS. nu as zice ca dam cu alienarea la deal si vale degeaba. ia uitati-va cate mame alienatoare au inceput sa ia penalizari si sa le plateasca, ia uitati-va cate procese de decadere a deschis DGASPC-ul, ia uitati-va cate dosare de neinceperea urmarii penale s-au intors la procurer pentru completarea urmaririi penale. Ia uitati-va cate mamici care deja au primit condamnare cu suspendare sunt acum in process pentru condamnarea numarul doi. Si chiar daca primesc si acum cu suspendare, a naibii lege in tara noastra prevede ca daca pe parcursul perioadei de supraveghere mai incalti o condamnare cu suspendare, faci inchisoare, seninta cea mai ;lunga. As indrazni deci sa zic ca deal si vale insa cu success. Si atunci cand se va duce vestea in sat ca daca alienezi ajungi la mititica, sunt convins ca multi se vor abtine de la un asemenea comportament. Sunt gata sa bag mana in foc ca avand o condamnare cu suspendare la activ si fostul dumneavoastra partener va devein peste noapte un parinte foarte bun.
Deci......despre ce vorbeati exact?

Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
When, utilizator
When, discuţiile cu dvs. nu-şi mai au sensul. Atacaţi, jigniţi, faceţi supoziţii, distorsionaţi...şi insistaţi pe penalizare
ia uitati-va cate mame alienatoare au inceput sa ia penalizari si sa le plateasca, ia uitati-va cate procese de decadere a deschis DGASPC-ul, ia uitati-va cate dosare de neinceperea urmarii penale s-au intors la procurer pentru completarea urmaririi penale. Ia uitati-va cate mamici care deja au primit condamnare cu suspendare sunt acum in process pentru condamnarea numarul doi.

Aţi făcut o fixaţie pentru penalizările mamelor, fiindcă numai de acelea vorbiţi şi aveţi dorinţa acerbă ca mamele să ajungă la puşcărie. Domnule, perseverenţa dvs. în a face rău va avea un răspuns-în lumea asta, în natură, există un echilibru şi nici dvs. nu faceţi excepţie. Iubirea nu o puteţi nici cumpăra, nici impune. Puteţi penaliza mama din 6 în 6 luni, asta demonstrează altceva, nu iubirea de părinte. Puteţi târî mama în N procese, când pentru decădere, când pentru mutarea domiciliului, când în proces penal - este şi asta o ocupaţie.. Câte mame aţi văzut că au cerut penalităţi fiindcă tatăl copiilor lor le refuză accesul la copii, deşi au sentinţe cu domiciliul copilului la ele? Diferenţa între acele mame, şi ele membre active ale asociaţiei dvs. şi dvs. , care instigaţi doar la procese, executări silite, penalităţi, este că ele sunt părinţi, că pe ele le interesează copilul, nu răzbunarea prostească şi distrugerea psihică şi financiară a unui om.
Există un domn care în fiecare zi depune plângeri penale împotriva cui găseşte, este chiar aici, pe forum. Din păcate, nu există lege care să-l oblige la control psihiatric.
În ţara asta avem copiii străzii, avem copii cu părinţi alcoolici, avem părinţi incestuoşi, avem copii săraci care nu au caiete şi cizme de cauciuc cu care să meargă la şcoală, avem părinţi care-şi rup în bătaie copiii sau care pur şi simplu îi abandonează - astea DA, sunt probleme, acei copii chiar sunt nenorociţi şi sunt în nevoie. Înainte de dragostea părintească, au nevoie de îngrijire, de adăpost, de mâncare şi de educaţie. Despre aceşti copii ar trebui să se vorbească la conferinţele organizate de apărătorii minorilor, nu despre copilul care merge la tenis, la înot, la franceză şi aeromodelism. Fiindcă acel copil e îngrijit. Fiindcă acel copil are acoperiş deasupra capului. Fiindcă acel copil are ce mânca şi are ce încălţa. Fiidcă acel copil e iubit sincer măcar de un părinte .
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
Martonze, utilizator
Discutiile cu mine nu-si mai au sensul si totusi...nu va dati dusa de la acest subiect in care culmea, nu credeti. De ce oare? :">

1.Corectare, nu am dorinta acerba ca mamele sa ajunga la puscarie, am dorinta acerba ca parintii abuzatori, oricare ar fi ei sa fie opriti, penalizati.
2.Din nou v-a lovit paranoia cu asociatia din care fac parte? Idei putine si fixe bag de seama. Dar spuneti ca eu am facut o fixatie??????? Hm...... chiar cititi ce postati?
3.Si mama si tatal sunt parinti in egala masura. As dori sa va raspund la intrebare dar dat fiind faptul ca nu stiu la ce asociatie va referiti nu stiu ce e cu mamele de acolo. Si banuiesc ca nici dumneavoastra nu stiti exact la ce va referiti.
4. Nu stiu din nou la ce domn va referiti. Nu stiu daca exista. Puteti da mai multe detalii? Altfel ca de obicei, sunt doar vorbe in vant. Exista un domn, exista o doamna, exista omuleti verde sub casa....... Ce domn, ce user, de unde stiti dumneavoastra ca depune zilnic plangeri penale? I le inregistrati cumva dumneavoastra la politie? va rog sa sustineti aceasta afirmatie, daca puteti....... Sa vedem cata valoare au vorbele dumneavoastra.
5. Considerati abuzul emotional mai putin important decat abuzul fizic?
In plus, exact inainte de ultima postare ati spus ca cel mai rau lucru care I se poate intampla unui copil este sa nu poata merge la o activitate extracuriculara. Acum mentionati cu totul alte lucruri. Cum ramane pana la urma, retractati ce ati spus in ultima postare? Ca sa intelegem cu totii.......
6. Copilul indepartat de un parinte nu e un copil ingrijit. poate doar administrativ. Poate o sa fie un soc pentru dumneavoastra insa pe langa mancare,haine, spalat si asa mai departe copilul are si un univers emotional. Nu este ca un pokemon, jur. Si atunci, cand se lipseste emotional copilul de un parinte, in mod intentionat e abuz. Atunci cand injuri copilul sau il critici e un abuz.
Insa, nici eu nu consider ca mai are sens sa vorbim pentru ca e evident ca nu sunteti parinte.
Nici macar proastasatului, prietena dumneavoastra nu cred ca o sa va sustina in idea ca abuzul emotional nu exista.

Alte discuții în legătură

Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)