avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... remedii efective alienare parentala evidenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

remedii efective alienare parentala evidenta

Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i resurse de bani, timp si energie si, astfel, sa cedeze si sa renunte la comportamentul alienator.

Si asta pentru ca se stie ca executarea silita nu ofera solutii concrete de acces imediat la copil sau solutii concrete de remediere a relatiei disfunctionale existente intre copil si parintele alienat.

Exista vreun user care e la curent cu unele solutii ce au dat rezultate cand ai de a face cu parinte alienator obsedat de distrugerea relatiai dintre celalalt parinte si copil?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
Soluţia aţi dat-o dvs. înşivă:
1.Reclamaţii la DGASPC
2.Executare silită
3.Consiliere
4.Plângere penală
5.Cerere de penalizare
6.Repetarea executării silite
7. Cerere de calculare a penalităţii
8.Poprirea salariului rezidentului
9. ş.a.m.d. reluarea ciclului
10.Proces de autoritate părintească unică şi schimbare domiciliu minor
11.Proces de micşorare a pensiei de intreţinere a minorului
12.Alte plângeri penale la Poliţie şi, după toate astea:
13. Terapia psihiatrică a minorului, prin care acesta trebuie convins că toate astea de mai sus sunt expresia dragostei părinteşti nemărginite.

Eu nu parazitzez acest forum, eu sunt victima unor indivizi cu idei ca ale dvs., adică sunt în stare să distrugă un minor, propriul copil, numai ca să-şi satisfacă orgoliile. Dragostea părintească se simte, nu se impune.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
Martonze, utilizator
Eu nu prea inteleg de ce conform teoriei doamnei Martonze nu sunt ascultati copiii in instanta de la un an sau doi. Ca si atunci pot sa-si refuza tatal. Sau daca nu vorbesc pot sa faca din mana ca nu vreau. La 3 ani insa pot sa spuna un NU raspicat. De ce oare copiii se asculta asa cand sunt mai marisori ? Nu va dati inca seama absurditatii situatiei de a va forta copilul de 4, 5 ani sa decida daca are tata sau nu doat pentru a va pastra imaginea imaculata ca vai de mine nu ii zic eu lui tas-o ca nu pleaca, uite, ii spune chiar copilul ? Si asta fara sa va ganditi o secunda ca distrugeti copilul. Parintele alienator distruge copilul. Fix el.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
Stimate againstPAS, copilul, de când se naşte, este legat ombilical de mama.Treptat, începe să recunoască figuri, să se simtă în siguranţă în prezenţa lor. Orice figură nouă poate să-i creeze temeri, dacă ştie să vorbească, dacă nu.
Apoi, chiar şi copilul foarte mic are amintiri.De exemplu, copilul a trebuit să ia tratament injectabil avea cca 8-9 luni. Prima dată când a venit asistenta pentru injecţie, a stat cuminte până a fost împuns, dar a doua oară, la vederea ei, a urlat din gură de şarpe. Respingerea poate fi împotriva oricui, nu neapărat a tatălui.
Şi copilul nu trebuie imediat "să plece" cu tata, poate iniţial să-l viziteze la domiciliu, apoi să meargă împreună cu mama sau bunica sau mătuşa în parc, apoi la plimbare singuri în jurul casei şi când copilul doreşte, să fie dus înapoi...până copilul prinde înredere şi chiar doreşte distracţia cu celălalt părinte.
P.S.
Nu va dati inca seama absurditatii situatiei de a va forta copilul de 4, 5 ani sa decida daca are tata sau nu

Dar nu vă daţi seama de absurditatea situaţiei de a forţa copilul de 4,5 ani să decidă dacă are mama sau nu? Nu de altceva, dar la asociaţia dvs., sunt mai mult mame decât tătici care se plâng de alienarea copiilor lor de către tata.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
Martonze, utilizator
Si cum se simte dragostea parinteasca daca rezidentul nu te lasa sa primesti cadourile de la nerezident?
Cum se simte dragostea parinteasca daca esti in spital, bolnav, speriat, doar cu rezidentul care nu a vrut sa anunte si celalalt parinte? Si-l astepti si pe celalalt si l-ai vrea langa tine insa nu e acolo. Iar tu nu te gandesti ca mana care te alina e si cea care a hotarat sa nu sune, sa se uite in ochii tai speriati si suferinzi insa sa nu vrea sa-ti linisteasca sufletul?
Cum se simte dragostea parinteasca cand incepi scoala si nerezidentul nu e acolo pentru ca cea care o ti de mana a refuzat sa-i spuna scoala la care inveti?
Cum se simte dragostea parinteasca cand nu te suna nerezidentul pentru ca nu are numarul tau de telefon?

Sunt perfect de acord cu dumneavoastra, dragostea parinteasca se simte.
Dar ce te faci cand exista un rezident sau nerezident care nu permit asa ceva?

Martonze, dumneavoastra nu sunteti o victima. Va considerati una dar nu sunteti. Nici eu nu sunt si nici AgainstPas nu este, victimele sunt copilul dumneavoastra si alti copii care cresc fara tata.

Sa zicem ca povestea dumneavoastra e reala Martonze. O luam asa.
Daca tatal ar fi venit la programul de vizita, putin cate putin, azi o ora, peste 2 saptamani 2 ore, l-ati fi impiedicat?
Sa zicem ca daca v-ar fi trimis cadouri copilului fara plata ramburs, haine necesare, rechizite, le-ati fi aruncat?
Sa zicem ca va suna la cateva zile si va vorbea frumos intrebandu-va de copil, ati fi tipat la el?

Nu puteti baga toti fostii intr-o oala pentru ca al dumneavoastra,folosindu-se dealienarea parentala este un ticalos. Ideile lui cu siguranta nu sunt ideile parintelui care asteapta in fiecare zi in fata scolii doar ca sa fie zarit de copil.

Am un prieten bun care doi ani nu si-a luat copilul. Il vizita doar la scoala insa cand se ducea sa il ia I se spunea ca cel mic nu vrea. Si a incercat doi ani fara executari silite, a incercat sa pastreze legatura cu copilul si sa induplece mama, A reusit incetul cu incetul. primele 6 luni a fost de acord sa vada copilul doar in locuri publice impreuna cu mama. Cateva ore. A doua zi de Craciun a petrecut-o la niste prieteni unde au fost invitati si mama cu copilul. Dupa 6 luni a inceput sa ia copilul cate o noapte la domiciliu si dupa cateva saptamani sa il ia doua nopti. Acum, a avut pentru prima oara la el copilul in vacanta de vara 3 saptamani. Si-a luat concediu ca sa stea doar el acasa, sa se ingrijeasca doar el de copil. Mama era informata de 3 ori pe zi pe whatsapp de copil si in fiecare seara era sunata. Mama a vrut sa vada copilul desi nu era trecut in program asa ceva, a fost primita imediat. Ba chiar s-a trezit ca I-a venit in casa si cu o prietena de-a ei, nu, fara sa anunte, ca la ea acasa. Dupa trei saptamani a dat copilul, copil care in fiecare seara I-a spus mamei ce bine e la tata, ce bucuros este si ce se distreaza. A dat copilul inapoi pe 17 iulie, de atunci nu I s-a mai raspuns la telefon si I s-a comunicat sec ca iar va fi interrupt programul de vizita. Da, fara nici un motiv.
M-a surprins faptul ca omul era asa linistit mi-a marturisit ca se astepta la asta pentru ca cel mic a fost foarte fericit la el si ca asa face mama, daca devine prea stransa relatia lor are grija sa se ia o pauza. Insa e fericit ca a petrecut timp cu copilul si are credinta ca oricat ar sta despartiti or sa gaseasca calea unul spre celalalt.
Insa ce simte copilul in timpul asta va intrebati? Lui cine ii da timpul asta inapoi?

Asa ca acestea sunt victimele Martonze. Nu adultii.
Iar asta e alienare.

Ah, sa nu uit, prietenul meu plateste 1100 lei pensie alimentara plus cursurile copilului si haine, rechizite, tabere. Nu a ratat nici o luna. Nu a lovit, nu injura.




Imi este bine cunoscuta partea asta cu pauza cand copilul se simte putin bine la tata sau cu tata. Urmeaza imediat o pauza lunga in care copilul este instrainat iar o perioada. Sa nu fie surprins prietenul dvs daca apar si niste acuze inventate pentru aceste trei saptamani. Pot varia de la faptul ca tatal a lasat copilul bolnav, ba l-a batut (cu certificat INML) sau cine stie ce mai inventeaza pentru a justifica pauza.

Alte discuții în legătură

Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)